Results 1 to 6 of 6

Thread: Another brawl issue. Need ideas on getting it working...

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Another brawl issue. Need ideas on getting it working...

    Recently I updated my Wii to 4.1J and found out that scrubbed versions of brawl don't work with firmware past 3.2. Since then I tried looking for a way of getting the game working again without needing to downgrade my firmware. Gave up on that idea after a while...

    Instead I bought some DVD+R DL and downloaded the 8.1gb versions (PAL-Wii-Wiierd) to be precise and started burning with imgburn on 2.4x with Layer Breaks at 2084960.

    As far as I know, I've done what's been recommended by people here. Yet the game just gives me a blank screen when I press "start" on the menu. I've had a few occasions where it's basically given me a japanese message telling me to switch off the Wii. I'm assuming that's the same error as the english eject screen.

    I don't get it though. I can see the DVD being read, the title screen shows up but when I try to open it. Nothing. What could I be doing wrong? Is it a region problem or something? But I tried loading with Wii backup launcher and it still has the same problem. Unless of course I didn't actually burn brawl as a backup DVD.

  2. 1 User Says Thank You KeroKai For This Useful Post


  3. #2
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    It's fine. I managed to look up some more information and managed to get it working through another method. Thanks. This thread can be locked/deleted.

  4. 1 User Says Thank You KeroKai For This Useful Post


  5. #3
    Junior Member brianaudio's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    philippines
    Posts
    92
    Thanks
    8
    Thanked 8 Times in 8 Posts
    Quote Originally Posted by KeroKai View Post
    Recently I updated my Wii to 4.1J and found out that scrubbed versions of brawl don't work with firmware past 3.2. Since then I tried looking for a way of getting the game working again without needing to downgrade my firmware. Gave up on that idea after a while...

    Instead I bought some DVD+R DL and downloaded the 8.1gb versions (PAL-Wii-Wiierd) to be precise and started burning with imgburn on 2.4x with Layer Breaks at 2084960.

    As far as I know, I've done what's been recommended by people here. Yet the game just gives me a blank screen when I press "start" on the menu. I've had a few occasions where it's basically given me a japanese message telling me to switch off the Wii. I'm assuming that's the same error as the english eject screen.

    I don't get it though. I can see the DVD being read, the title screen shows up but when I try to open it. Nothing. What could I be doing wrong? Is it a region problem or something? But I tried loading with Wii backup launcher and it still has the same problem. Unless of course I didn't actually burn brawl as a backup DVD.
    try using DVD-r instead of + R.

    don

  6. 1 User Says Thank You brianaudio For This Useful Post


  7. #4
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    i'm having the same problem now. whad did you find to fix the problem?

  8. #5
    New Member sociallyantisocial's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Virginia Beach, Virginia
    Posts
    706
    Thanks
    23
    Thanked 781 Times in 143 Posts
    Quote Originally Posted by KeroKai View Post
    Recently I updated my Wii to 4.1J and found out that scrubbed versions of brawl don't work with firmware past 3.2. Since then I tried looking for a way of getting the game working again without needing to downgrade my firmware. Gave up on that idea after a while...

    Instead I bought some DVD+R DL and downloaded the 8.1gb versions (PAL-Wii-Wiierd) to be precise and started burning with imgburn on 2.4x with Layer Breaks at 2084960.

    As far as I know, I've done what's been recommended by people here. Yet the game just gives me a blank screen when I press "start" on the menu. I've had a few occasions where it's basically given me a japanese message telling me to switch off the Wii. I'm assuming that's the same error as the english eject screen.

    I don't get it though. I can see the DVD being read, the title screen shows up but when I try to open it. Nothing. What could I be doing wrong? Is it a region problem or something? But I tried loading with Wii backup launcher and it still has the same problem. Unless of course I didn't actually burn brawl as a backup DVD.
    If you are using Waninkokos cIOS38rev14 you need to go back to using cIOS38rev13a as rev14 breaks dual layer support

  9. #6
    Senior Member
    Retired Staff
    davepm's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Lincoln, Lincolnshire, United Kingdom
    Posts
    4,561
    Thanks
    124
    Thanked 2,059 Times in 831 Posts
    or you can run ssbb with hermes 222/223, thats what im using from USB loader, and it works fine.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •