Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: black screen?

  1. #1

    black screen?

    alright so i made my backup of mario party 8 was a pal version.burned it on a verbatim -r 2x speed it loads up on the menu but when i go to start it screen goes black and just sits there till i turn it off by holding the power. so could have it screwed up and ill need to make another or could it be the image itself thats damaged.
    Last edited by Bugcola; 08-22-2009 at 12:20 PM.

  2. #2
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    You probably lack a few IOS that the game requires.

    Install IOS 38, 53, 55 through wad manager IOS38-53-55.rar
    Not really doing much Wii stuff these days.

  3. #3
    oh sorry forgot to post that im playing off a wasabi zero was tired last night ><

  4. #4
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Here's the situation.

    Black screens upon loading games usually means that the game refuses to load because it cannot load the IOS the game is asking for.

    With a chip there's a reason or two why this might be the case:-

    1) The chip is blocking the update form disc.
    2) The game has been update blocked or modified.

    If the chip is blocking the update then you'll need to change that to proceed, unless you are trying to run an out of region game with which you'll need to source one for your own region.

    If you have homebrew then you can patch with the IOS listed an it should proceed.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  5. #5
    very nice in deed!! switching the system settings to update worked for me thanks again

  6. #6
    hm im on 4.0 or 4.1 cant remember if that matters and yea the game is a pal version couldnt find a usa one. zero is set to block updates never had a problem loading games till this one.

  7. #7
    tried a new version still the same problem loads in the menu and when it goes to start same black screen not sure what to do its another pal one btw and a shameless bump

  8. #8
    I am having this issue too. I have a Wasabi (I think) mod chip installed.

    The recent games that I tried loading, like Punch-Out, fails to load. I see the splash screen and hear the intro music. But when I proceed to start the game... it goes into a black screen and freezes there.

    I guess the firmware is outdated since this only happens on newer games. All my old games like Resident Evil Umbrella Chronicles works fine. Would ios update fix this? Or would I need to do a firmware update?

    Thanks!
    Last edited by wii-newb; 09-14-2009 at 01:40 PM.

  9. #9

    Ios

    Is there a list of what IOS files are required for which games? I also have several that load fine with audio and BLACK SCREEN.

    Tried installing the suggested IOS files but didn't work for me using Neogamma R7 on Wii 4.1U.

  10. #10
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    wii-newb - Loading music, splash screen suggests a problem elsewhere. If your IOS were in need of updating the game would not even get to the strap screen.

    uncjeffs - No, someone would have to get every game, open the ISO and analyse each update partition and record the results. It could work as a community effort but is something like this really needed?

    cIOS 38 r14, cIOS222, IOS 38, 53 ,55, 56 ,57 are more than enough to get most if not all games working at this time.
    Not really doing much Wii stuff these days.

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •