Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: The system files are corrupted...

  1. #1

    The system files are corrupted...

    Okay please bear with me as I am new at this and have only had my Wii console for about a month.

    Here's the path to my current state:

    1. Discovered Twilight Hack and the HBC, so I did the install.
    2. Installed various apps, everything good so far.
    3. Next I downgraded my firmware to 3.2 as a recommended level for more functionality.
    4. Installed more apps including Starfall. Everything still good at this point.
    5. Discovered WiiSX (PS1 Emulator, not fully developed yet is my understanding), but I decided to install it.
    6. Installed Rev 46 with some luck, but the game i was trying to play would never get all the way booted.
    7. Tried to install Rev 57 and this is where I went too far...

    Basically all I get now is "The system files are corrupted..." when booting the Wii

    So at this point I remember installing Starfall and setting it to not accept updates. I also remember it can be somewhat of a recovery tool. So I boot and hold down the Y button on my GameCube controller. Then B + 2 to get a disc to load and a game to play.

    However when I go to reboot after playing it's back to the system files are corrupted message.

    Is there anything I can do?
    Does this unit have to go back to Nintendo?
    Have I voided my warranty by installing HBC?

    Thanks in advance...

  2. #2
    Wiihack's Staff
    ~ ********* ~
    *UNDERSTAFFED*ONLY MK Contestants & ***** Supporters can PM MODS
    if u pm me for help...
    you better be a ***** donator

    Rossy's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    846
    Boot Starfall into the recovery mode and start homebrew wad manager and remove the last 2 wads you put on there.......
    Have you used the search function ? used the Tutorial section ?

    Did you know you can donate to help the running of this forum ?

    http://www.wiihacks.com/home.php

    hi...sorry we're busy, so only giving priority to supporting members like MK contestants / forum donators at this time...


    The advice given is up to you whether to act on it or not. NO responsibility is taken for you screwing up !
    Thanks for your understanding

  3. #3
    Quote Originally Posted by Rossy View Post
    Boot Starfall into the recovery mode and start homebrew wad manager and remove the last 2 wads you put on there.......
    Well that's part of my problem.

    When I boot Starfall, all I get is 3.2 USA at the botton of the screen. No menu, etc...

    I do know the last wad that caused the issue and would love to remove it, but I can't seem to get into recovery mode with Starfall.

    Can you provide any further assistance or instructions regarding that mode ?

    Thanks

  4. #4
    Wiihack's Staff
    ~ ********* ~
    *UNDERSTAFFED*ONLY MK Contestants & ***** Supporters can PM MODS
    if u pm me for help...
    you better be a ***** donator

    Rossy's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    846
    Here you go


    http://www.wiihacks.com/other-faq-gu...lkthrough.html


    The search box is a wonderful thing

    .
    Have you used the search function ? used the Tutorial section ?

    Did you know you can donate to help the running of this forum ?

    http://www.wiihacks.com/home.php

    hi...sorry we're busy, so only giving priority to supporting members like MK contestants / forum donators at this time...


    The advice given is up to you whether to act on it or not. NO responsibility is taken for you screwing up !
    Thanks for your understanding

  5. #5
    Quote Originally Posted by Rossy View Post
    Here you go


    http://www.wiihacks.com/other-faq-gu...lkthrough.html


    The search box is a wonderful thing

    .
    i agree search is a wonderful thing, but i guess i haven't found how to get Starfall into recovery mode. Like I said my screen stops at USA 3.2 when pressing Y on the my gamecube controller and booting.

    i don't know how to get to the menu.

    The above link you provided is not the problem i am having, i can't get to the system menu to start HBC, etc.... I can't get anywhere...

    After reading some more, I believe what I have is a "Banner Brick" or "Full Brick" condition...

    I am guessing that Starfall may not be working correctly as no menu comes up so I don't know if that is correct or not???

    i am confused

  6. #6
    Wiihack's Staff
    ~ ********* ~
    *UNDERSTAFFED*ONLY MK Contestants & ***** Supporters can PM MODS
    if u pm me for help...
    you better be a ***** donator

    Rossy's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    846
    I can't be cutting & pasting ALL night

    http://www.wiihacks.com/general-home...lp-needed.html
    Have you used the search function ? used the Tutorial section ?

    Did you know you can donate to help the running of this forum ?

    http://www.wiihacks.com/home.php

    hi...sorry we're busy, so only giving priority to supporting members like MK contestants / forum donators at this time...


    The advice given is up to you whether to act on it or not. NO responsibility is taken for you screwing up !
    Thanks for your understanding

  7. #7
    Quote Originally Posted by Rossy View Post
    I can't be cutting & pasting ALL night

    http://www.wiihacks.com/general-home...lp-needed.html
    hey i don't mean to be a pain in the ass, that link and information is worth a try...

    i am reading more info and learning some more things....

    i really hope to recover this thing without having to ship it to nintendo....

    thanks

  8. #8
    Wiihack's Staff
    ~ ********* ~
    *UNDERSTAFFED*ONLY MK Contestants & ***** Supporters can PM MODS
    if u pm me for help...
    you better be a ***** donator

    Rossy's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    846
    No problem matey.... hence the smiley face
    Have you used the search function ? used the Tutorial section ?

    Did you know you can donate to help the running of this forum ?

    http://www.wiihacks.com/home.php

    hi...sorry we're busy, so only giving priority to supporting members like MK contestants / forum donators at this time...


    The advice given is up to you whether to act on it or not. NO responsibility is taken for you screwing up !
    Thanks for your understanding

  9. #9
    i believe i found the answer as to how I can unbrick the banner brick...

    This youtube video shows me exactly what to do....

    i just need to go rent Zelda again tomorrow... Hell, I probably should just buy Zelda Twilight Princess.

    So later today I will give this a try...


  10. #10
    well now i remember doing something that is gonna cause me further headaches...

    i filled up system memory once and while cleaning it up, i deleted the twilight princess hack. this is now preventing me from using the game to rebuild the system files and get my menu back.

    so at this point i don't know what to do.

    does anyone know if the SaveMii card would help (my wii is soft midded)?

    should i buy another wii and wait for BootMii to fix this console and then sell it on ebay or craigslist?

    or should i take my chances with Nintendo on a repair?

    of course if anyone else has any ideas how to fix this "Banner Brick" please speak up...

    Thanks

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •