Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Choppy Audio when playing backups from HDD

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Choppy Audio when playing backups from HDD

    Hello Community!
    A few months ago, after playing "Dragon Ball Z - Budokai Tenkaichi 3" for the first time I noticed that the games Audio was choppy. The Audio would just stop sometimes and even Events connected to Audio (like moving lips) would be delayed. I thought it was game exclusive, but other games started doing that too. It never happened before. The Dragon Ball game was the first one to get that and every other game had it too afterwards. This only happens when playing backups from my Ext. HDD, not when playing games from Discs, original or burned, but since it worked fine until I played DBZ I doubt it has anything to with my HDD. I formatted the HDD to WBFS instead of Fat32, but that didn't help. I tried installing updated cIOS and using WiiFlow instead of USBLoader GX but that didn't help either. I don't know that much about Wii hacking and maybe I overlooked something basic?
    Thanks for the help!

  2. #2
    Member
    WiiHacks Staff
    Moderator
    IRC AOP
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    llaffer's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    4,053
    Thanks
    416
    Thanked 1,254 Times in 1,075 Posts
    Sounds like the hard drive may just be a low-speed drive. Is this an actual hard drive? or a thumb stick? If hard drive, what is the spin-rate in RPMs?

    Click Below for recommended Links


  3. #3
    New Member
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hello!
    It's a 500 GB Toshiba Ext.HDD. 5400 RPM. All the other games worked perfectly fine when I played them from that HDD before I played that game, so it really can't be the speed.

  4. #4
    Retired WiiHacks Staff cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,400
    Thanks
    1,514
    Thanked 2,686 Times in 1,971 Posts
    Just a thought, but have you tried any sort of hdd testing software? Slow access times could be indicative of a failing drive. I know you said it only happened after playing that one game....but at some point hardware will fail, and likely the initial blame for problems will fall upon the software being used at that particular moment in time...

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    HD Tune says the access time is 17.2 ms. Is that too slow?

  6. #6
    nightstah
    Guest
    It sounds to me more a kludge of a softmod than a true softmod. You're new to the site, so forgive me as you've been less than forthcoming. Post a SysCheck --- both the program to do so and the directions on how to do this can be found HERE. Post as a reply to this thread.

  7. 1 User Says Thank You nightstah For This Useful Post


  8. #7
    Retired WiiHacks Staff cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,400
    Thanks
    1,514
    Thanked 2,686 Times in 1,971 Posts
    I was thinking more along the lines of something like GSmartControl. You can run a short 2 min test or an extended test.

    Not saying your drive is definitely bad, but the last drive I had that die started fine but as time went by got slower and slower, til it died completely. Its worth a look anyways....

    Edit: do what nightstah said first though...lol

  9. #8
    New Member
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Here's the system check (That one German part means "HomebrewFilter not installed")

    Spoiler



    The short HDD check with GSmartControl gave no errors but here's the full Output, just in case.

    Spoiler


  10. #9
    nightstah
    Guest
    Your post was moderated due to low post count. That's definitely WAY, WAY, WAY out of spec and likely the cause of your woes. Do THIS guide. Start from the spoiler entitled "Users with HBC installed" and go from there to the end.

  11. 1 User Says Thank You nightstah For This Useful Post


  12. #10
    New Member
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I followed the guide and as far as I can tell everything went fine

    Spoiler



    Unfortunately the original audio problem remains. I will try and get my hands on another HD and check if it works with that.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •