Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Wiimotes not syncing for anything

  1. #1

    Wiimotes not syncing for anything

    Randomly the remotes stopped working. I tried taking battery out of remotes, pressing reset button on Wii, and unplugging the Wii for several hours in order to try to fix the remotes. They won't turn the Wii on when it is off, and won't even connect in priiloader. Anyone with help???

    Sent from my PG86100 using Tapatalk 2

  2. #2
    Junior Member dniMretsaM's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    NE Ohio
    Posts
    1,142
    Quote Originally Posted by jjohn7293 View Post
    Randomly the remotes stopped working. I tried taking battery out of remotes, pressing reset button on Wii, and unplugging the Wii for several hours in order to try to fix the remotes. They won't turn the Wii on when it is off, and won't even connect in priiloader. Anyone with help???

    Sent from my PG86100 using Tapatalk 2
    Have you tried resyncing them from the System Menu?
    SM 4.1 (v499) - BootMii/IOS v1.5 - HBC 1.1.2 - Priiloader 0.8b6 - d2x v9(r49) - WiiFlow 4.1.1
    [SPOILER=Must read threads]Thinking About Hacking a Wii? Read This First.
    Brick Prevention
    Softmod ANY Wii (updated 03/30/2013)
    How To Run & Post A System Check[/SPOILER][SPOILER=Helpful threads]USB Compatibility List
    FAT32 Formatting
    WiiFlow Guide
    Troublesome Games And Their Solution
    Error Index[/SPOILER]
    Quote Originally Posted by sven
    [16:26:34] i'm never sarcastic.
    [16:26:41] feel free to quote me on that.

  3. #3
    Quote Originally Posted by dniMretsaM View Post
    Have you tried resyncing them from the System Menu?
    How?

    Sent from my PG86100 using Tapatalk 2

  4. #4
    Junior Member dniMretsaM's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    NE Ohio
    Posts
    1,142
    Quote Originally Posted by jjohn7293 View Post
    How?

    Sent from my PG86100 using Tapatalk 2
    Go to the System Menu and resync the remotes using the red sync buttons on the console and remotes.
    SM 4.1 (v499) - BootMii/IOS v1.5 - HBC 1.1.2 - Priiloader 0.8b6 - d2x v9(r49) - WiiFlow 4.1.1
    [SPOILER=Must read threads]Thinking About Hacking a Wii? Read This First.
    Brick Prevention
    Softmod ANY Wii (updated 03/30/2013)
    How To Run & Post A System Check[/SPOILER][SPOILER=Helpful threads]USB Compatibility List
    FAT32 Formatting
    WiiFlow Guide
    Troublesome Games And Their Solution
    Error Index[/SPOILER]
    Quote Originally Posted by sven
    [16:26:34] i'm never sarcastic.
    [16:26:41] feel free to quote me on that.

  5. #5
    Quote Originally Posted by dniMretsaM View Post
    Go to the System Menu and resync the remotes using the red sync buttons on the console and remotes.
    I already did that. Nothing happened, maybe I'm doing something wrong?

    Sent from my PG86100 using Tapatalk 2

  6. #6
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,198
    Try holdiing the re sync button on the wii for 30 seconds. Then press the red button on the wii, and then the red button on the wiimote. All done from the system menu. If that fails, try new batteries or new wiimote.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  7. #7
    Quote Originally Posted by mauifrog View Post
    Try holdiing the re sync button on the wii for 30 seconds. Then press the red button on the wii, and then the red button on the wiimote. All done from the system menu. If that fails, try new batteries or new wiimote.
    ... Re sync? I thought there was just a red button on there

    Sent from my PG86100 using Tapatalk 2

  8. #8
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,198
    Yes, the red button. Hold it for 30 seconds.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  9. #9
    Problem solved! All I had to do was knock the Wii console from left then to the right. Violently. It works :-)

    Sent from my PG86100 using Tapatalk 2

  10. #10
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,381
    Quote Originally Posted by jjohn7293 View Post
    Problem solved! All I had to do was knock the Wii console from left then to the right. Violently. It works :-)

    Sent from my PG86100 using Tapatalk 2
    Just a side note to anyone else who runs across the OPs original problem: The above quote should not be considered standard troubleshooting procedure....lol

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •