Results 1 to 10 of 10

Thread: I Can't Do Anything Like a Descriptive Thread Title For Instance

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Help me with FSToolbox

    I've had all the worst luck when it comes to homebrew applications. I have a problem with my song cache on Rock Band 3 which must be reset. Only problem is I can't reset it without deleting mstore.vff in the title folder. I'm on a real NAND so this is much more difficult to do than if it were emulated NAND. I found FSToolbox which sounded like the correct solution. The problem with that is that all it could do is update itself, fail, then vanish from the Homebrew Channel's sight. The .dol and .elf files are still in their correct place.
    Another solution I attempted was to backup the save and take out the file from there, but I can't dump saves either because the application I used gives a random uninformative error. I also have a game and NAND dump of my stuff to test on Dolphin since it's supposed to be able to emulate the NAND and most importantly, the song cache, but even that didn't work.

    So basically, everything I wanted to do doesn't work because nothing works.
    Last edited by Koetsu; 02-13-2013 at 07:18 PM.

  2. #2
    Retired WiiHacks Staff
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    New Franklin, Ohio. USA
    Posts
    10,302
    Thanks
    2,249
    Thanked 2,596 Times in 2,026 Posts
    I just know there is a question somewhere in that "woes me" of a rant lol

  3. #3
    nightstah
    Guest
    From my POV, it's "where's the beef," lol

  4. 1 User Says Thank You nightstah For This Useful Post


  5. #4
    New Member
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Well for starters, how do I get FSToolbox to run? It's seemingly vanished and I can't run it anymore. If I can get that working, everything should be fine from there on.

  6. #5
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,198
    Thanks
    307
    Thanked 9,608 Times in 2,980 Posts
    When fstoolbox loads, do not choose to update it. It should work without issue. You must select which ios to load fstoolbox on, the ios must have es-identify, like a patched cios36 or a base cios38. Once that loads you can only dump files from nand and replace files on nand, you can not delete or add anything new.

    As for dumping savegames, savegame manager should do the trick, but you may need to install a base 36 or 38 cios into slot 249 to make it work properly. Not sure if it needs es-identify or not, probably.
    Last edited by mauifrog; 02-13-2013 at 10:52 PM.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  7. #6
    New Member
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by mauifrog View Post
    When fstoolbox loads, do not choose to update it. It should work without issue. You must select which ios to load fstoolbox on, the ios must have es-identify, like a patched cios36 or a base cios38. Once that loads you can only dump files from nand and replace files on nand, you can not delete or add anything new.

    As for dumping savegames, savegame manager should do the trick, but you may need to install a base 36 or 38 cios into slot 249 to make it work properly. Not sure if it needs es-identify or not, probably.
    Okay, that was the problem I was having. It said I don't have es-identify but I don't know what cIOSes I have installed with what on them. It's a very specific combination to get Rock Band 3 to run properly which is why I haven't dabbled much into it.
    FSToolbox didn't make much sense at first because it shows me the controls, then says the 1 button updates and backs up NAND, so it updated.

  8. #7
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,198
    Thanks
    307
    Thanked 9,608 Times in 2,980 Posts
    cios236 should work with fstoolbox.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  9. #8
    New Member
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    How do I force it to use that cIOS? Or more importantly, how do I get it to show up in the homebrew channel again?

  10. #9
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,198
    Thanks
    307
    Thanked 9,608 Times in 2,980 Posts
    Install it to the SD card again. When the app loads, you choose which cios to load, 249 is the default, change it.

    Just so you know, this can brick your Wii should you do something wrong.

    Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  11. #10
    New Member
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Got it all figured out with llaffer on the IRC. I reinstalled hacks on my Wii but I think the trick was to have just the boot.dol file in the directory. After that, I had the option to choose IOSes where 238 did the trick.
    Thanks.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •