Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Long time since using wii, now getting "Error autobooting HBC"

  1. #1

    Long time since using wii, now getting "Error autobooting HBC"

    Hi. I did a soft mod 2 years ago based on the forums here, and it has always worked great (THANKS!). Today, when I turn it on, nothing loads up, and I get the error: "Error autobooting HBC, maybe title not installed"; the original game disc I put it wouldn't load either. It always worked fine, but since I haven't used it in over a year, I can't even remember what it used to load with, or if I need an SD card in there. Any advice on fixing this would be welcome. Thanks!

    Here is link of what my screen looks like after powering on, you can probably see a lot of the software is out of date: imgur: the simple image sharer.

    It has been 2 years since I've one this, but here are the files I saved that I used to mod the wii back then: imgur: the simple image sharer

    I also made a BootMii backup: imgur: the simple image sharer

    Thanks again.

    -John

  2. #2
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,381
    Good God your Wii is the most outdated I've seen so far, can you load the System menu from that Priiloader screen?

    It seems to me, and maybe I'm wrong, that you had it set to auto-boot the HBC and somehow your HBC has stopped working (possibly cause of how old it is) and that's why it's showing that message.

  3. #3
    Wow, that old huh? You're right, it is set to boot the Home Brew Channel by default. When I select the system menu from the preloader screen, I get the standard warning screen and then it freezes on a black screen after pushing A. Any way to update it?

  4. #4

  5. #5
    It doesn't seem like it.

  6. #6
    I would say that, considering the age, you're *probablly* missing the SD card that was originally used. That would explain the HBC not loading, but the System Menu is another thing entirely. If you were using any forwarder channels, then that *may* possibly cause the System Menu to freeze if those assets are not available. However, I cannot confirm this and we may have to defer to someone with a bit more experience in this matter.

    If you absolutely CANNOT find the SD card in question, then get a fresh one, format it, and put the latest HBC on it. See if you can then boot into it. If that's good, then try loading MMM and removing any forwarders that you may have.
    [spoiler="Baby Daddy's System"]
    Boot2 Wii (originally White, now silver)
    Western Digital 500 GB MyBook USB Hard Drive (WDBAAF5000EBK-00)
    FAT32
    Link to my SysCheck [/spoiler]
    [spoiler="Required Reading"]
    The Basics
    Softmod ANY Wii
    PriiLoader
    Fat32
    WiiHacks Tutorial Forums
    If all else fails...
    [/spoiler]

  7. #7
    Junior Member dniMretsaM's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    NE Ohio
    Posts
    1,142
    Boot to the Priiloader screen. One there, press the Reset button again, if at all possible, that will load the System Menu. If the doesn't work, load Priiloader again and select Launch Title. Scroll through the list of channels and look for the Homebrew Channel. If that doesn't work, there are ways of re-hacking your Wii through Priiloader, but we'll cross that bridge when if we come to it.

    Quote Originally Posted by BabyDaddy
    I would say that, considering the age, you're *probablly* missing the SD card that was originally used. That would explain the HBC not loading, but the System Menu is another thing entirely. If you were using any forwarder channels, then that *may* possibly cause the System Menu to freeze if those assets are not available. However, I cannot confirm this and we may have to defer to someone with a bit more experience in this matter.

    If you absolutely CANNOT find the SD card in question, then get a fresh one, format it, and put the latest HBC on it. See if you can then boot into it. If that's good, then try loading MMM and removing any forwarders that you may have.
    The HBC doesn't need an SD card to run...
    SM 4.1 (v499) - BootMii/IOS v1.5 - HBC 1.1.2 - Priiloader 0.8b6 - d2x v9(r49) - WiiFlow 4.1.1
    [SPOILER=Must read threads]Thinking About Hacking a Wii? Read This First.
    Brick Prevention
    Softmod ANY Wii (updated 03/30/2013)
    How To Run & Post A System Check[/SPOILER][SPOILER=Helpful threads]USB Compatibility List
    FAT32 Formatting
    WiiFlow Guide
    Troublesome Games And Their Solution
    Error Index[/SPOILER]
    Quote Originally Posted by sven
    [16:26:34] i'm never sarcastic.
    [16:26:41] feel free to quote me on that.

  8. #8
    Reset button doesn't do anything from preloader screen. Launch Title gives me a TMD size error message then brings up the list. HBC loads, but says "network not initialized". Exit to system menu from HBC goes back to preloader screen. Bootmii freezes Wii.

    I can run games that I have saved on the Wii (NES Super Mario Brothers, and Mega Man 9) and can run a game from disc on the Backup Disc Channel, but when I hit Home/Wii Menu it goes back to preloader screen.

    The list from Launch Title: http://i.imgur.com/D26n3.jpg

    Please use the Edit Function.
    Last edited by Jax; 12-31-2012 at 08:34 AM. Reason: Added Link.

  9. #9
    New Member kunparekh18's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Chennai
    Posts
    528
    Do you have bootmii as boot2? If you don't know, you can test by copying your bootmii folder (armboot.bin, ppcboot.elf) to your SD card. Insert the card into the Wii and then turn it on. If BootMii loads, success! If it doesn't, we'll look into this further.

  10. #10
    Junior Member dniMretsaM's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    NE Ohio
    Posts
    1,142
    Quote Originally Posted by axelarx View Post
    Reset button doesn't do anything from preloader screen. Launch Title gives me a TMD size error message then brings up the list. HBC loads, but says "network not initialized". Exit to system menu from HBC goes back to preloader screen. Bootmii freezes Wii.

    I can run games that I have saved on the Wii (NES Super Mario Brothers, and Mega Man 9) and can run a game from disc on the Backup Disc Channel, but when I hit Home/Wii Menu it goes back to preloader screen.

    The list from Launch Title: http://i.imgur.com/D26n3.jpg

    Please use the Edit Function.
    Follow the Softmod Any Wii guide (link in my sig) starting with the spoiler labled "Softmods with HOMEBREW CHANNEL installed." See if that fixes you up.
    SM 4.1 (v499) - BootMii/IOS v1.5 - HBC 1.1.2 - Priiloader 0.8b6 - d2x v9(r49) - WiiFlow 4.1.1
    [SPOILER=Must read threads]Thinking About Hacking a Wii? Read This First.
    Brick Prevention
    Softmod ANY Wii (updated 03/30/2013)
    How To Run & Post A System Check[/SPOILER][SPOILER=Helpful threads]USB Compatibility List
    FAT32 Formatting
    WiiFlow Guide
    Troublesome Games And Their Solution
    Error Index[/SPOILER]
    Quote Originally Posted by sven
    [16:26:34] i'm never sarcastic.
    [16:26:41] feel free to quote me on that.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •