Results 1 to 8 of 8

Thread: Madden 12 won't play.

  1. #1

    Madden 12 won't play.

    I have a couple of Wii's that I did some mod work to a little over a year ago. Problem is, I don't remember what I did exactly and I want to make sure what I do now is safe. Hopefully, someone can offer some advice.

    I did not mod both of them the same. My primary Wii was soft modded using Mauifrogs guide to boot to WiiFlow and also had homebrew. This one worked for about a year, until my HDD died - or at least I think it died. But that is another issue. Since I have the actual discs of the games I want to play, I started using my other Wii, that was not fully modified.


    So, that is where I want to start, but like I said, I don't fully remember what I did to this one. I do know that it it starts at the Wii menu, but I had added two other channels - Wiiflow and Homebrew. There is no SD card in this wii. It appears to have 4.1u. I am pretty sure that I changed some settings to disable the automatic updates and other common recommendations at the time - end of 2011.

    It will play other games just fine, but I just got Madden 12 and it will not play it. When I select if from the disc channel, I get the preview screen, but when I select start, the screen goes black and nothing else ever happens.



    I thought about doing a system update, but thought I might check here to see what advice I can get. I don't want to risk bricking it, and would probably be just fine if this one Wii was just put back to "stock". I can work on my other one later.


    Thanks

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Pob3008's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Liverpool
    Posts
    6,851
    just follow the softmod any wii guide and u will be good to go on completion

  3. #3
    Well, with 389 pages, I got a little intimidated and did not want to miss anything that might be important without reading the whole thread.

    Also, I thought there might be a shortcut since I did not really need/want to fully mod this wii, unless that really is the best option.

    Is everything covered in Guides Bot's 1st post? It says it works with 4.3u/e/j/k Is it fine to start with 4.1u?

  4. #4
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Pob3008's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Liverpool
    Posts
    6,851
    Everything is covered in the first post, if u would prefer to post a syscheck i will have a better idea of where your softmod is at u might simply be able to install the d2x cios and update your usbloader and be done

  5. #5
    Well, I have been thinking about it and, I think I would still like to keep one of my Wii's close to stock - for a backup.

    So.. I think I will concentrate on my modded Wii. - The one that was running WiiFlow with the USB drive. I was unable to figure out how to run a game right from the disk.

    So, I am thinking I will just start over with a softmod on it, which should get everything up to date.

    However... unlike last time, I do not want to run any usb loaders for now(until I figure out what is wrong with my drive).

    Has there been worthwhile changes in the last year that would make a complete re-do worthwhile, or should I just make minor changes to be able to run from the disk?

  6. #6
    Let me do a little reading and I will see if I can get a syscheck for you


    Thanks


    This was on the SD card i just took out. It looks current.

    sysCheck v2.1.0b13 by Double_A and R2-D2199
    ...runs on IOS58 (rev 6176).
    Region: NTSC-U
    System Menu 4.0/4.1U (v54449)
    Priilaoder installed
    Homebrew Channel 1.0.8 running on IOS58
    Hollywood v0x11
    Console ID: 122042581
    Boot2 v4
    Found 112 titles.
    Found 52 IOS on this console. 6 of them are stub.
    IOS3 (rev 65280): Stub
    IOS4 (rev 65280): Stub
    IOS9 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS10 (rev 768): Stub
    IOS11 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS12 (rev 526): No Patches
    IOS13 (rev 1032): No Patches
    IOS14 (rev 1032): No Patches
    IOS15 (rev 1032): No Patches
    IOS16 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS17 (rev 1032): No Patches
    IOS20 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS21 (rev 1039): No Patches
    IOS22 (rev 1294): No Patches
    IOS28 (rev 1807): No Patches
    IOS30 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS31 (rev 3608): No Patches
    IOS33 (rev 3608): No Patches
    IOS34 (rev 3608): No Patches
    IOS35 (rev 3608): No Patches
    IOS36 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS37 (rev 5663): No Patches
    IOS38 (rev 4124): No Patches
    IOS40 (rev 3072): Stub
    IOS41 (rev 3607): No Patches
    IOS43 (rev 3607): No Patches
    IOS45 (rev 3607): No Patches
    IOS46 (rev 3607): No Patches
    IOS48 (rev 4124): No Patches
    IOS50 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS51 (rev 4864): Stub
    IOS52 (rev 5888): Stub
    IOS53 (rev 5663): No Patches
    IOS55 (rev 5663): No Patches
    IOS56 (rev 5662): No Patches
    IOS57 (rev 5919): No Patches
    IOS58 (rev 6176): USB 2.0
    IOS60 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS61 (rev 5662): No Patches
    IOS70 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS80 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS90 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS202[60] (rev 65535
    IOS222[38] (rev 65535
    IOS223[38] (rev 65535
    IOS224[57] (rev 65535
    IOS236 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS247[37] (rev 21006
    IOS248[56] (rev 21006
    IOS249[38] (rev 21006
    IOS250[57] (rev 21006
    IOS254 (rev 65281): BootMii
    BC v6
    MIOS v65535
    Report generated on 2012/12/25.
    Last edited by acrosteve; 12-25-2012 at 11:41 AM.

  7. #7
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Pob3008's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Liverpool
    Posts
    6,851
    I'm not 100% sure but this game might be an alt.dol game do u know how to set the settings in the loader to select the alt.dol

  8. #8
    Well, I was able to get to the Wii menu on my modded Wii, by holding down the reset button, then selecting from the menu. - Like I said, It's been a while since I fooled with this stuff.

    Madden works on that one.(same one from the syscheck above).

    So, I am not sure now if I want to re-do the softmod. Not sure I can see an advantage. Is there one?

    Meanwhile, I have been working on getting a replacement USB drive configured. I am able to put the hdd in a pc and read it, but it will not work in another external usb case. So, I am now copying the 60gb of files from one to another. Hopefully it will work.
    Last edited by acrosteve; 12-25-2012 at 02:57 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •