Page 1445 of 1818 FirstFirst ... 44594513451395143514431444144514461447145514951545 ... LastLast
Results 14,441 to 14,450 of 18180

Thread: Guide: Softmod ANY Wii

  1. #14441
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,222
    Thanks
    997
    Thanked 1,131 Times in 889 Posts
    Quote Originally Posted by cjizzle
    I would suspect you should only need to reinstall your MIOS. However, following this guide in its entirety wont hurt a thing.

    Sent using the WiiHacks app. Please excuse the brevity, punctuation and spelling.
    The reason I was thinking I should just go trough the full guide is cause I've tried 3 different MIOS and even a couple BC files and neither one fixed the problem. As I said the lasers been ruled out so I'm thinking (and I don't know much about this stuff yet so I could be wrong here) DarkCorp could be interfering somehow, I thought I removed it but maybe I missed a spot.

    Sent from my iPhone using WiiHacks

  2. #14442
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,241
    Thanks
    1,467
    Thanked 2,586 Times in 1,908 Posts
    Well, following this guide and installing the modpack, ios update pack, and 4.1 system menu would remove all of darkcorp. Wouldn't hurt to try.

    Sent using the WiiHacks app. Please excuse the brevity, punctuation and spelling.

  3. #14443
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,222
    Thanks
    997
    Thanked 1,131 Times in 889 Posts
    Thank you for the info
    I'll give it a try tonight and post back my results (I sincerely hope this solves my problem, if it's not the laser then theoretically it must be the softmod)

    Edit: I see that it no longer uses the "Custom SM 4.1U", instead using a Virgin SM 4.1U, out of curiosity is there any specific reason that was changed?

    Sent from my iPhone using WiiHacks

  4. #14444
    New Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    18
    Thanks
    9
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Helllo Cjizzle,

    I am Charlze and I have reviewed the guide, nice work. However, there is a minor error that I noticed, the link to the guide for PRIILOADER is not working, because when I looked at the link, there are unwanted texts in the link itself.

    Anyway thanks for updating the guide.

    I will modify our newly bought wii.

  5. 2 Users Say Thank You to charlze For This Useful Post


  6. #14445
    Jax
    Jax is offline
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff
    Jax's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Schenectady,NY
    Posts
    3,653
    Thanks
    3,216
    Thanked 1,334 Times in 1,111 Posts
    Quote Originally Posted by charlze View Post
    Helllo Cjizzle,

    I am Charlze and I have reviewed the guide, nice work. However, there is a minor error that I noticed, the link to the guide for PRIILOADER is not working, because when I looked at the link, there are unwanted texts in the link itself.

    Anyway thanks for updating the guide.

    I will modify our newly bought wii.
    Thank You,Charlze,
    Fixed Now.

  7. 2 Users Say Thank You to Jax For This Useful Post


  8. #14446
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Hey everyone, new here. Trying to softmod my wii and I'm already getting errors on step one. I'm probably doing something wrong, but I've followed the instructions several times with no luck.

    The current firmware I'm using is 3.3U

    I'm using the bannerbomb 3.0-4.1 v1 guide

    I am able to lod the files on a SD card and load the boot.dol. Accecpted the message that says "if you paid for this you got scammed."

    Then I get a black screen that says - Error! ES_ReadContent (ret = -1017) Press anykey to continue. Which I did from that point. I don't know if I'm supposed to see that message or not but I continued and was able to get to the Wii Mod v3.2 menu

    I then went to Wad Manager and get the following message - Fake sign patch may be required, check your IOSs for a valid IOS ret = -2011. Press any key to continue

    I continued after that, then selected the SD Card slot as my source drive.

    Pressed 1 to install all wads from folder, goes through the wad installs and continued.

    I then press 2 and nothing happens. On the menu 2 is File Operations. I don't get load app manager or anything at all. and I am stuck at that point.

    Can anyone give me a hand please?

  9. #14447
    Member
    WiiHacks Staff
    Moderator
    IRC AOP
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    llaffer's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    3,369
    Thanks
    368
    Thanked 1,065 Times in 907 Posts
    Quote Originally Posted by low96ac View Post
    Hey everyone, new here. Trying to softmod my wii and I'm already getting errors on step one. I'm probably doing something wrong, but I've followed the instructions several times with no luck.

    The current firmware I'm using is 3.3U

    I'm using the bannerbomb 3.0-4.1 v1 guide

    I am able to lod the files on a SD card and load the boot.dol. Accecpted the message that says "if you paid for this you got scammed."

    Then I get a black screen that says - Error! ES_ReadContent (ret = -1017) Press anykey to continue. Which I did from that point. I don't know if I'm supposed to see that message or not but I continued and was able to get to the Wii Mod v3.2 menu

    I then went to Wad Manager and get the following message - Fake sign patch may be required, check your IOSs for a valid IOS ret = -2011. Press any key to continue

    I continued after that, then selected the SD Card slot as my source drive.

    Pressed 1 to install all wads from folder, goes through the wad installs and continued.

    I then press 2 and nothing happens. On the menu 2 is File Operations. I don't get load app manager or anything at all. and I am stuck at that point.

    Can anyone give me a hand please?
    What size SD card are you trying to use, and how is it formatted? It should be 1g or 2g at FAT32. If you're using a card smaller than 1 or larger than 2, find a new card. If you're not using FAT32, reformat.

    If you're doing what you're supposed to, and it still isn't working, try formatting the SD card with this program: PanasonicSDFormatter.rar (password same as other password protected files, shown at the top of the guide). Reload the SD card with the files in the given .zip file, and try it again.

  10. #14448
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,241
    Thanks
    1,467
    Thanked 2,586 Times in 1,908 Posts
    Quote Originally Posted by low96ac View Post
    Hey everyone, new here. Trying to softmod my wii and I'm already getting errors on step one. I'm probably doing something wrong, but I've followed the instructions several times with no luck.

    The current firmware I'm using is 3.3U

    I'm using the bannerbomb 3.0-4.1 v1 guide

    I am able to lod the files on a SD card and load the boot.dol. Accecpted the message that says "if you paid for this you got scammed."

    Then I get a black screen that says - Error! ES_ReadContent (ret = -1017) Press anykey to continue. Which I did from that point. I don't know if I'm supposed to see that message or not but I continued and was able to get to the Wii Mod v3.2 menu

    I then went to Wad Manager and get the following message - Fake sign patch may be required, check your IOSs for a valid IOS ret = -2011. Press any key to continue

    I continued after that, then selected the SD Card slot as my source drive.

    Pressed 1 to install all wads from folder, goes through the wad installs and continued.

    I then press 2 and nothing happens. On the menu 2 is File Operations. I don't get load app manager or anything at all. and I am stuck at that point.

    Can anyone give me a hand please?
    Try this: Delete the wiimod.txt file from your sd card. Follow the same instructions, but instead of pressing 2, select App Manager. Then select the hackmii installer and install it. Please report back if this fixed the problem.

  11. #14449
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,222
    Thanks
    997
    Thanked 1,131 Times in 889 Posts
    When I format my 2gb SanDisk SD card to FAT32, does it matter what allocation size I use? I left the Allocation size at the default 4096 bytes and I just wonder if that could cause an issue or not.

    Help please, I can load BannerBomb v2 but when I try to load the Hackmii installer Wii Mod 3.2 gets stuck on a black screen saying "sd:/apps/hackmii_installer_v1.0/boot.elf
    It won't load


    Sent from my iPhone using WiiHacks

  12. #14450
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by llaffer View Post
    What size SD card are you trying to use, and how is it formatted? It should be 1g or 2g at FAT32. If you're using a card smaller than 1 or larger than 2, find a new card. If you're not using FAT32, reformat.

    If you're doing what you're supposed to, and it still isn't working, try formatting the SD card with this program: PanasonicSDFormatter.rar (password same as other password protected files, shown at the top of the guide). Reload the SD card with the files in the given .zip file, and try it again.
    Im using a 2gb SD card formatted with fat32. I DLed and installed the panasonicSDformatter and have formatted the card but still have the same issues.

    Try this: Delete the wiimod.txt file from your sd card. Follow the same instructions, but instead of pressing 2, select App Manager. Then select the hackmii installer and install it. Please report back if this fixed the problem.
    I just tried this with the deleted txt file, I still get Error! ES_ReadContent (ret = -1017) Press anykey to continue.

    Went to WAD manager still get Fake sign patch may be required, check your IOSs for a valid IOS ret = -2011. Press any key to continue

    Installed both IOS58 and IOS61 and it brought me back to the same menu. I do not see an app manager in this menu, however I do see a [wiimod] directory but there is nothing in it. Am I supposed to go back a directory?

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •