Page 1028 of 1816 FirstFirst ... 285289289781018102610271028102910301038107811281528 ... LastLast
Results 10,271 to 10,280 of 18157

Thread: Guide: Softmod ANY Wii

  1. #10271
    New Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    7
    Thanks
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi guys sorry to post been trying to find the problem but getting nowhere fast i softmodded my 4.3 wii with this guide all went well no errors etc

    problem i have is with the usb loader cfg most games load i`m having trouble with cars 2 just black screen my son has a older softmod and the game works fine on his but my daughters is a no go his is using ios 249 disc default on the new 1 tried 249 and said something about reinstall as its not being used or something like that

    any idea guys would appriciate any input thanks

  2. #10272
    New Member GILLY89's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Someplace Nice
    Posts
    23
    Thanks
    14
    Thanked 10 Times in 3 Posts
    Quote Originally Posted by peire View Post
    you can update it using this guide no problem but no need to update the system menu to do it as you can use bannerbomb to softmod the wii
    OK, thanks for your reply
    System Menu: 4.3E
    Drive Chipset: GC2-D2E
    Serial No: LEH2433X

  3. #10273
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    14
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by mrpeng View Post
    Hi guys sorry to post been trying to find the problem but getting nowhere fast i softmodded my 4.3 wii with this guide all went well no errors etc

    problem i have is with the usb loader cfg most games load i`m having trouble with cars 2 just black screen my son has a older softmod and the game works fine on his but my daughters is a no go his is using ios 249 disc default on the new 1 tried 249 and said something about reinstall as its not being used or something like that

    any idea guys would appriciate any input thanks
    did u try to use gx?

  4. 1 User Says Thank You sihou1 For This Useful Post


  5. #10274
    Member
    WiiHacks Staff
    VWA
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    playerkp420's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,178
    Thanks
    223
    Thanked 489 Times in 428 Posts
    Quote Originally Posted by sihou1 View Post
    did u try to use gx?
    That's not a solution. I have 3 usb loaders on my wii and all three load all games flawlessly. You need to make sure you have the latest version of your loader for the new cios d2x to work. If you followed this guide and all the wads in the cios pack installed without error, it's most likely you need to update your loader.

  6. 1 User Says Thank You playerkp420 For This Useful Post


  7. #10275
    New Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    67
    Thanks
    1
    Thanked 14 Times in 9 Posts
    Quote Originally Posted by mrpeng View Post
    Hi guys sorry to post been trying to find the problem but getting nowhere fast i softmodded my 4.3 wii with this guide all went well no errors etc

    problem i have is with the usb loader cfg most games load i`m having trouble with cars 2 just black screen my son has a older softmod and the game works fine on his but my daughters is a no go his is using ios 249 disc default on the new 1 tried 249 and said something about reinstall as its not being used or something like that

    any idea guys would appriciate any input thanks
    Post a syscheck, might be you somehow got a stubbed 249, or it failed to install and you didn't pay close enough attention and continued anyway (if this is it, you're lucky you didn't brick...)

  8. 1 User Says Thank You Charles David Brown For This Useful Post


  9. #10276
    New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    4.3e Softmod assistance please!

    Firstly, great site and Im learning loads!

    I have hacked my 4.2e Wii previously with no issues. Very easy to follow, but I am struggling a little with the 4.3e Wii.

    I have used Lego Batman to install HBC. But this is where things go a little pear shaped. I have made a NAND backup.

    I have run the md5summer ... this is where I stop.

    When I first loaded the BootMii Multi-Mod Manager in the menu, it froze on a black screen saying loading BootMii, got around that by re-creating the BootMii folder on the SD card. Not it goes to the screen that I get when I have to use the Power and Reset buttons to select and make the NAND backup giving me the options of going to the Wii System Menu or HBC etc.

    I have tried formatting the SD card several times, replacing the Modpack and App files several times, but to no avail.

    Can anyone help me?

    Mid

  10. #10277
    New Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    7
    Thanks
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    thanks for the comments guys

    everything on the wii is from the first page even the cfg loader

    i done the md5 checksum thing all ok. everything was success when installing not 1 error i tried gx loader it wouldnt work as i have that on my sons.

    mayb because its missing the 249?

    is there a way to load it on or should i run back through the guide again?

    and what is the best usb loader as my sons was a different method all together?

    thanks

  11. #10278
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Nancy the Moderator

    VWA, Game Master, News Hound
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    Red_Gh0st's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Puerto Rico. Sexyness: 2376
    Posts
    6,289
    Thanks
    628
    Thanked 2,144 Times in 1,350 Posts
    Blog Entries
    26
    First, do the entire guide. Yes, you need ios249 to run gx.

    The best usb loaders are wiiflow, gx and cfg

    Sent from my iPod touch using the WiiHacks App

  12. 1 User Says Thank You Red_Gh0st For This Useful Post


  13. #10279
    New Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    8
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hello Is it okay to use MicroSD card + adapter?Anybody have tested it yet?So, uh, my wii has a modchip and it doesn't work with newer titles just like Galaxy 2.After softmodding it this way will it work?

  14. #10280
    New Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    14
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by mauifrog
    Is this a retail game or a backup? If it is a backup the compatibility should be in the cios running the game, if a retail game disc it would be the ios. The system menu should not have any effect. The system menu, games, channels, wiiware, vc all run independently from each other on ios. There are many ios and many programs that run on them, like the system menu and games, but one does not effect the other. So your compatibility issue should be in the ios or cios running the game. If running a backup try another cios. If the backup was working but now is not, you may wish to install whatever cios it was working with into ios slot 246 or other slot. If it is a game disc, identify what ios that game uses to run and try to reinstall an updated copy.

    I don't know anything about this bluetooth your using, so if you are still having issues and you think it is related to the system menu 4.1 you can update it back to 4.3. You can update to 4.3 with MMM, install ios80 with patches then install system menu 4.3, then exit to the HBC and reinstall priiloader.
    Thank you. I have an original game that uses it but mainly I'm using a backup through USB loader. The game still works but just doesn't detect the Bluetooth so can't use it. I will try other cios or loom into system upgrade like u said. I didnt realize that was possible. Thank you. I'll report back after.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •