Page 38 of 38 FirstFirst ... 28363738
Results 371 to 378 of 378

Thread: Install Priiloader To Block Online & Disc Updates & more

  1. #371
    New Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Here is a fun one for the experts. I am stuck in priiloader because my wiimotes will not register anymore.
    Today I booted up my wii and since it has been a while since I last did any updates I used the stickied softmod guide starting chapter 1 part 1 using the softmods with homebrew channel installed/system menu 3.2-4.3. Went all the way through doing all optional parts with no issues including the ios update, system menu 4.1 wad, and the priiloader 0.8b4 install.
    I wanted to skip the system menu and load straight into the usb loader so after finishing chapter 3 I went back into priiloader and at that point the wiimote registered and worked fine. Set up the autoboot to the loader and the reboot to point to the autoboot. Shut the system down and turned it back on. Wii booted straight to the loader with no issue I could see. I then made it reboot to test that part and it brought up priiloader with the message "Error autoboot file. try reinstalling, could not open file!" For some reason neither of my controllers are able to connect at this point inside priiloader and my gamecube controller is not getting any response either. Attempts to power down and boot all cause the disc drive to flash once with a few seconds of black screen then I am returned to the priiloader sceen with the error message and my wiimotes not connecting.

    Both wiimotes are motion plus with the code LMB-RVL_WR/M-C0 so they are not TR remotes.
    IOS v60, System menu 4.1v449

    Any ideas?

    --------------------------------------------------------
    Update
    I was able to get back into the wii by booting into bootmii and going to the homebrew channel. I uninstalled priiloader 0.8v4 and played around in the menu and loader with resets and cold boots all worked fine again. I then installed priiloader 0.7 and on first reboot none of my controllers registered, not mp wiimotes nor the nonmp wiimotes. Had to use bootmii again to get back in and uninstall priiloader. Needless to say I am confused. The install runs fine with green across the board it just craps out when I reset to get into priiloader that the motes turn off and can't reconnect.
    Last edited by karshgaia; 04-21-2014 at 02:58 PM.

  2. #372
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,297
    Thanks
    1,489
    Thanked 2,622 Times in 1,930 Posts
    You have to use 0.8 to be able to use your motion plus Wii remotes. If you still lose sync after installing it, press reset immediately after priiloader loads and it will send you to the System Menu. From there do a full re-sync (hold in the sync button on your Wii for 20 seconds and let go, then press the sync on your remote, then press the sync on your console again). After that you should be good to go.

  3. #373
    New Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by cjizzle View Post
    You have to use 0.8 to be able to use your motion plus Wii remotes. If you still lose sync after installing it, press reset immediately after priiloader loads and it will send you to the System Menu. From there do a full re-sync (hold in the sync button on your Wii for 20 seconds and let go, then press the sync on your remote, then press the sync on your console again). After that you should be good to go.
    Sadly no good, once I'm in the priiloader menu reset doesn't work anymore either from either quick press or long hold. I have to hold power to shut the system down then again to turn it back on. Tried the full resync and it didn't make a difference. Reading through some of the other guides I saw the syscheck app so I'm including that report as well, maybe something from a past softmod is still floating around.

    Spoiler


  4. #374
    New Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by karshgaia View Post
    Sadly no good, once I'm in the priiloader menu reset doesn't work anymore either from either quick press or long hold. I have to hold power to shut the system down then again to turn it back on. Tried the full resync and it didn't make a difference. Reading through some of the other guides I saw the syscheck app so I'm including that report as well, maybe something from a past softmod is still floating around.

    Spoiler

    Any ideas? I've looked around in the forums and on other sites but still can't keep my wii from freezing once I'm in the priiloader menu and locking out my controllers. I've tried both suggested versions with both orginal and motion+ motes and even a gamecube controller in different combinations. My only way to correct the freeze is still to power kill my wii and boot in using bootmii to remove priiloader so I can get back into the wii. I know I'm double posting and low rank in the forum but I have no idea on what to try next.

  5. #375
    Member
    WiiHacks Staff
    Moderator
    IRC AOP
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    llaffer's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    3,612
    Thanks
    396
    Thanked 1,124 Times in 959 Posts
    Posting again after 24 hours is acceptable. Since your last post was 2 weeks ago, you've met the requirement.

    The mod looks good. The only thing I can think of is to go through the Chapter 2 of the guide to reinstall a 4.1 menu (which will remove priiloader), then install a clean copy of priiloader on top of that to see if it makes a difference.

    I don't know if you've been doing this or not to install different versions of priiloader, or installing one on top of another, but I don't know if it's "safe" to install one on top of another, so installing menu 4.1 first to remove it will ensure a clean install.

    Click Below for recommended Links


  6. #376
    New Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Would you believe it was the flash stick I was plugging for use with CFG loader that was causing it to spaz? Unplugged it while in priiloader and the mote connected without a problem.... Issue did not show itself with a different stick with all the same config. Problem stick is a 16g lexar, 8g patriot caused no problems. Thank you for all the advice!

  7. #377
    New Member
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    13
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Just confused, for Priiloader, do I only need to enable "Region Free EVERYTHING", or should I enable the other region free options? If I enable the other region free options will it cause instability to my Wii?

  8. #378
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Dr. House @ Wiihacks
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,744
    Thanks
    1,899
    Thanked 4,397 Times in 3,688 Posts
    Blog Entries
    5

Page 38 of 38 FirstFirst ... 28363738

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •