Page 74 of 298 FirstFirst ... 2464727374757684124174 ... LastLast
Results 731 to 740 of 2978

Thread: [GUIDE] - DIOS MIOS v2.11 - Play Gamecube Backups From Your USB HDD

  1. #731
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    14
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Well it seems like no matter what I do, whenever I hit start to load a GC backup from my USB, my screen always switches off its component setting and I can never get my picture back! This is driving me nuts... I am using USB Loader GX r1180 and DIOS MIOS 2.2 wad is installed. I cant seem to find anything related to this specific problem anywhere. Any ideas what am I missing?

  2. #732
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,238
    Thanks
    1,005
    Thanked 1,137 Times in 893 Posts
    Quote Originally Posted by hiryu76
    Well it seems like no matter what I do, whenever I hit start to load a GC backup from my USB, my screen always switches off its component setting and I can never get my picture back! This is driving me nuts... I am using USB Loader GX r1180 and DIOS MIOS 2.2 wad is installed. I cant seem to find anything related to this specific problem anywhere. Any ideas what am I missing?
    r1180 doesn't work with DM 2.2, you need r1198 or higher.

    Sent from my iPhone using WiiHacks

  3. 1 User Says Thank You SNES_Master For This Useful Post


  4. #733
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    14
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by SNES_Master View Post
    r1180 doesn't work with DM 2.2, you need r1198 or higher.

    Sent from my iPhone using WiiHacks
    I downgraded from the current version because it was giving me the same issues, I read someone had success booting their backups on that version, but obviously not What is the best version to be using at this point? 3.0? That was what I was on...

  5. #734
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,238
    Thanks
    1,005
    Thanked 1,137 Times in 893 Posts
    Quote Originally Posted by hiryu76

    I downgraded from the current version because it was giving me the same issues, I read someone had success booting their backups on that version, but obviously not What is the best version to be using at this point? 3.0? That was what I was on...
    If you're insistent on using 3.0 r1180 (rather than 3.0 r1200) you have to use DM 2.0. 2.1 may work with r1180 as well but I'm not 100% sure.

    Sent from my iPhone using WiiHacks

  6. #735
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    14
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by SNES_Master View Post
    If you're insistent on using 3.0 r1180 (rather than 3.0 r1200) you have to use DM 2.0. 2.1 may work with r1180 as well but I'm not 100% sure.

    Sent from my iPhone using WiiHacks
    Im not insistent at all I just have been trying so many different things and that's the point I was at. I will try r1200 next if I can find it seems like the revisions page is under construction...

  7. #736
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,238
    Thanks
    1,005
    Thanked 1,137 Times in 893 Posts
    Quote Originally Posted by hiryu76

    Im not insistent at all I just have been trying so many different things and that's the point I was at. I will try r1200 next if I can find it seems like the revisions page is under construction...
    Lol, no problem. It's just some people prefer to not use betas and to be honest right now anything for USB Loader GX above r1180 is a beta release. But I use USB Loader GX 3.0 r1200 with DIOS MIOS 2.2 and have experienced no issues. One other recommendation I can give you is if your launching USB GX via the forwarder channel your channel may be out dated. To check load it via HBC, if it works properly via HBC then you need to update the forwarder channel.

    Sent from my iPhone using WiiHacks

  8. 1 User Says Thank You SNES_Master For This Useful Post


  9. #737
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    14
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by SNES_Master View Post
    One other recommendation I can give you is if your launching USB GX via the forwarder channel your channel may be out dated. To check load it via HBC, if it works properly via HBC then you need to update the forwarder channel.

    Sent from my iPhone using WiiHacks
    I deleted the forwarder channel I had when I started messing with DIOS MIOS, so I always boot from HBC for that now. But I found a copy of r1200, gonna install and see what happens...


    ...aaand I am still having the same problem! Ugh!
    Last edited by hiryu76; 08-19-2012 at 02:15 PM. Reason: update

  10. #738
    New Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    36
    Thanks
    4
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Quote Originally Posted by hiryu76 View Post
    Well it seems like no matter what I do, whenever I hit start to load a GC backup from my USB, my screen always switches off its component setting and I can never get my picture back! This is driving me nuts... I am using USB Loader GX r1180 and DIOS MIOS 2.2 wad is installed. I cant seem to find anything related to this specific problem anywhere. Any ideas what am I missing?
    if your screen is going blank (no signal) after you run it but your wii isn't freezing it's your global video setting in usb loader gx...try changing it to force ntsc 480i (i think it's 480 i'm not able to check the exact number...just play with that till you find one that works)...also try dios mios loader (for some reason it seems to do better on force video than usbloadergx or cfg loader can...also has more options)

  11. #739
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,238
    Thanks
    1,005
    Thanked 1,137 Times in 893 Posts
    Quote Originally Posted by wartutor

    if your screen is going blank (no signal) after you run it but your wii isn't freezing it's your global video setting in usb loader gx...try changing it to force ntsc 480i (i think it's 480 i'm not able to check the exact number...just play with that till you find one that works)...also try dios mios loader (for some reason it seems to do better on force video than usbloadergx or cfg loader can...also has more options)
    Wouldn't it be "Force to 480p" if he's using component cables? But I do agree, sounds like its something in the USB Loader GX settings. He should go back to page 1 and follow all the info in the first post and see if any of it helps.

    Sent from my iPhone using WiiHacks

  12. #740
    New Member candylove's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Florida
    Posts
    514
    Thanks
    63
    Thanked 176 Times in 155 Posts
    Quote Originally Posted by hiryu76 View Post
    Well it seems like no matter what I do, whenever I hit start to load a GC backup from my USB, my screen always switches off its component setting and I can never get my picture back! This is driving me nuts... I am using USB Loader GX r1180 and DIOS MIOS 2.2 wad is installed. I cant seem to find anything related to this specific problem anywhere. Any ideas what am I missing?
    check your GC backup to see if it is compatible and try different GC backups
    http://wiki.gbatemp.net/wiki/DIOS_MI...atibility_List
    Last edited by candylove; 08-19-2012 at 03:09 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •