Page 105 of 295 FirstFirst ... 55595103104105106107115155205 ... LastLast
Results 1,041 to 1,050 of 2945

Thread: [GUIDE] - DIOS MIOS v2.10 - Play Gamecube Backups From Your USB HDD

  1. #1041
    New Member candylove's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Florida
    Posts
    514
    Thanks
    63
    Thanked 176 Times in 155 Posts
    Quote Originally Posted by krprotoss View Post
    I new to this who wii modding and I followed all these steps, but every time i try to load super smash bros melee, I get the dios mios screen and the error "Fatal error apploader size is zero" I have no idea what this means.
    Here is Crediar's own FAQ
    "This means DM was unable to mount the selected ISO for whatever reason.

    • Verify that your dump is ok, just google for the md5 hash.
    • Try to install the game again (delete the old folder before)
    • Your loader is using an incorrect config version"

    What version USB Loaders? CFG Loader r48 or wiiflow v4.0.1 r431or USB Loader GX r1202,Replace the boot.dol in your SD or USB /apps/ usbloader_gx with the updated one. Are your USB Loader channels forwarders? Did you try from HBC first.
    Last edited by candylove; 09-23-2012 at 06:25 AM.

  2. #1042
    New Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    14
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by candylove View Post
    Here is Crediar's own FAQ
    "This means DM was unable to mount the selected ISO for whatever reason.

    • Verify that your dump is ok, just google for the md5 hash.
    • Try to install the game again (delete the old folder before)
    • Your loader is using an incorrect config version"

    What version USB Loaders? CFG Loader r48 or wiiflow v4.0.1 r431or USB Loader GX r1202,Replace the boot.dol in your SD or USB /apps/ usbloader_gx with the updated one. Are your USB Loader channels forwarders? Did you try from HBC first.
    I am using USB Loader GX, my version is 1180. Which one of the three r1202s should i use? I don't know what the difference in the ios's is. And i load all my channels from the HBC. I should probably tell you that when I had the game on my USB, usb loader gx told me that there was no games at all on it, but when i had the game on my SD I could run it. Although it would lead me to that error. So I assume the USB I am using doesn't work. But I got the same error when I tried running SSBM from my SD on the Neothingy.

    Okay so this is the 4th time I've type this Please ,No Profanity. comment out because it won't let me reply to you for whatever reason. I do not know which of the 3 USB Loader GX r1202 I need to use to replace my current one, which is 1108. They are forwarders I believe. I load everything from the HBC.
    Last edited by Jax; 09-24-2012 at 05:29 AM. Reason: Merged Posts.

  3. #1043
    New Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    43
    Thanks
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    okay guys....so ive installed dios mios 2.2 with Wad manager 1.7. i got a new iso file (nfsU2) and threw it through discex and put it on my HDD. I go into dios mios booter, didnt change any settings...and the game started. I was able to hit start, go into the menus, and my system didnt die. But, there is no color, its in black and white.


    (if i try and use NMM to save i dont load the game..looks like im finding a GC memory card!)

    Edit** after changing my video setting to 480p NTSC. IT FINALLY LOADS A GAMECUBE GAME!!! WOO (installed dios mios2.2 with wad manager 1.7 to both IOS249 and 236

    okay but now...none of my loaders will load it (still only getting the option to copy to sd)

    Quote Originally Posted by krprotoss View Post
    Okay so this is the 4th time I've type this Removed Profanity comment out because it won't let me reply to you for whatever reason. I do not know which of the 3 USB Loader GX r1202 I need to use to replace my current one, which is 1108. They are forwarders I believe. I load everything from the HBC.
    The top download is the most current USBloaderGX
    Downloads - usbloader-gui - USB Loader GX: GUI for Waninkoko´s USB Loader (based on libwiigui) - Google Project Hosting
    Last edited by Jax; 01-05-2013 at 01:35 PM. Reason: Merged Posts.

  4. #1044
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,212
    Thanks
    988
    Thanked 1,124 Times in 885 Posts
    Quote Originally Posted by Kyle Welter
    okay guys....so ive installed dios mios 2.2 with Wad manager 1.7. i got a new iso file (nfsU2) and threw it through discex and put it on my HDD. I go into dios mios booter, didnt change any settings...and the game started. I was able to hit start, go into the menus, and my system didnt die. But, there is no color, its in black and white.

    (if i try and use NMM to save i dont load the game..looks like im finding a GC memory card!)

    Edit** after changing my video setting to 480p NTSC. IT FINALLY LOADS A GAMECUBE GAME!!! WOO (installed dios mios2.2 with wad manager 1.7 to both IOS249 and 236

    okay but now...none of my loaders will load it (still only getting the option to copy to sd)
    Only being offered to copy to SD usually means your USB Loader is outdated, that's what happened to me at first. If you're sure you're using the latest (maybe check again anyway) then try removing the USB Loaders config file, sometimes, for reasons unknown, that can cause this issue.

  5. #1045
    New Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    43
    Thanks
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by SNES_Master View Post
    Only being offered to copy to SD usually means your USB Loader is outdated, that's what happened to me at first. If you're sure you're using the latest (maybe check again anyway) then try removing the USB Loaders config file, sometimes, for reasons unknown, that can cause this issue.
    you are right. needed to redo my manual update of usb loadergx. it is now loading from it, but is loading in black and white, tried changing it to forceNTSC480p like i did with bios mios booter (which worked) still in black and white...im almost there. So close to getting this right!

  6. #1046
    New Member candylove's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Florida
    Posts
    514
    Thanks
    63
    Thanked 176 Times in 155 Posts
    Quote Originally Posted by krprotoss View Post
    Okay so this is the 4th time I've type this Removed Profanitycomment out because it won't let me reply to you for whatever reason. I do not know which of the 3 USB Loader GX r1202 I need to use to replace my current one, which is 1108. They are forwarders I believe. I load everything from the HBC.
    I use r1202_IOS249 / boot.dol

    USB Loader GX r1202 is the current one

    Always use the USB Loader GX-UNEO_Forwarder_5_1_AHBPROT.wad to install the channel or you will have to load it from HBC, it will be r1202 even if it says another version.

    This is optional
    SNES_Master previous post:
    "As for the HBC showing USB GX as r1180 when the app says it's r1200 that is because the betas don't include an update to meta.xml. The metal.xml is what contains the information show on HBC after clicking the app. All you need to do is open the meta.xml in a program that can read it (WordPad works but lately I've been using NotePad++) and look for the following tag

    <version>r1180</version>

    Change the r1180 to r1200 and next time you look in HBC it should be changed to what you entered."
    Last edited by Jax; 01-05-2013 at 01:36 PM.

  7. #1047
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,212
    Thanks
    988
    Thanked 1,124 Times in 885 Posts
    Quote Originally Posted by Kyle Welter

    you are right. needed to redo my manual update of usb loadergx. it is now loading from it, but is loading in black and white, tried changing it to forceNTSC480p like i did with bios mios booter (which worked) still in black and white...im almost there. So close to getting this right!
    Is your system PAL or NTSC?

  8. #1048
    New Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    6
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hey, I've been trying to set this up for the past 18 hours and I'm stuck.

    I followed the mod ANY wii to make sure everything is up to date, I downloaded the right versions of the usb loaders (usb loader gx, cfg) and I made sure that my usb hdd is formatted as fat32 with 32kb clusters. I made a folder called "games" on the root. I used DiscEX with my .iso file, and then put the folder it made into the "games" folder.

    USB Loader GX does not show any gamecube games, and when I tried to run it in cfg it would blackscreen and freeze the Wii after showing the DIOS MIOS logo thingy.

    I'm really sick of this not working, so any help would be really appreciated.

  9. #1049
    New Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    43
    Thanks
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by SNES_Master View Post
    Is your system PAL or NTSC?

    NTSC. Ive tried both ntsc settings and system auto in video settings...all do the same. The file is supposed to NTSC, ill try another (after football today)

  10. #1050
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,212
    Thanks
    988
    Thanked 1,124 Times in 885 Posts
    Quote Originally Posted by MysticalTobi
    Hey, I've been trying to set this up for the past 18 hours and I'm stuck.

    I followed the mod ANY wii to make sure everything is up to date, I downloaded the right versions of the usb loaders (usb loader gx, cfg) and I made sure that my usb hdd is formatted as fat32 with 32kb clusters. I made a folder called "games" on the root. I used DiscEX with my .iso file, and then put the folder it made into the "games" folder.

    USB Loader GX does not show any gamecube games, and when I tried to run it in cfg it would blackscreen and freeze the Wii after showing the DIOS MIOS logo thingy.

    I'm really sick of this not working, so any help would be really appreciated.
    Make sure to check the box (top of the screen 2nd or 3rd from the right) click it and it will ask if you want to display GC games too. Also make sure your settings are set as page 1 of this thread recommends

    Quote Originally Posted by Kyle Welter

    NTSC. Ive tried both ntsc settings and system auto in video settings...all do the same. The file is supposed to NTSC, ill try another (after football today)
    My recommendation is to re-rip the game from your retail disc. I can't think of any reason for the games to be B/W other than mismatched region, so try that and see if it works.

  11. 1 User Says Thank You SNES_Master For This Useful Post


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •