Page 44 of 53 FirstFirst ... 344243444546 ... LastLast
Results 431 to 440 of 528

Thread: [Guide] Mighty Channels...Play WiiWare from SD or USB

  1. #431
    New Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Two days of trying later, its still broken. I need some direction here. Help please!

  2. #432
    Senior Member Cile's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Australia
    Posts
    5,071
    Thanks
    666
    Thanked 2,304 Times in 1,226 Posts
    Blog Entries
    9
    Quote Originally Posted by cosmoismyhomeboy View Post
    So I was following this tutorial and I installed cIOS d2x 1.1 (which was linked in the tutorial) and since then my Wii has been giving me all kinds of trouble. I want to be able to use my USB loader GX and Config. USB loader. Both of the applications load, and recognize the hard drive, but as soon as you try to load any games, the screen goes black. The wii remote remains on, but there is nothing else. No sound, no video. After about 20 seconds I get the 'An error has occurred...' message. I need to fix this. Thanks in advance for the help
    Quote Originally Posted by cosmoismyhomeboy View Post
    Two days of trying later, its still broken. I need some direction here. Help please!

    Update GX to rev1097+ & CFG v69

  3. #433
    New Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    64
    Thanks
    16
    Thanked 10 Times in 9 Posts
    Quote Originally Posted by ashpot View Post
    what will be my next wii challlenge? i spoke too soon...

    well, i got a wiiware game that won't run, i assume it is something to do with the cios it needs.
    Well since I got all five of the ones you listed why doesn't it work?
    It is castlevania rebirth and i have tried many different settings in the Might Channels software - including apploader and choosng different screen settings, with no success. The Konami logo appears (after the wrist strap warning) followed by a permanent black screen.

    I see there exists a thread or 2 about getting this game to work but i was wondering about these 5 cIOS's. I choose base 55 in slot 240 (like you) in the meta.xml but does one perhaps change it to make a game work? or once the cIOS's are installed then it should not matter?

    any advise on this, anyone?
    thanks
    Hi Ash, been gone a while and I'm psyched I was able to help you set up your Mighty Channels to work the way you want you have no idea how I felt your pain lol! Please don't forget to bump that thanks button if you feel I deserve it ;-)

    As far as your castlevania problem, I'm not quite sure because I never had a problem w/it. I've seen the threads too where people are having a problem with that game but to be honest I think they're source is probably bad. I mainly switch between slot 240 & 241 in the meta but it'll just take some experimentation and messing w/the slot# to find out which base might work best.

    Either way if you're keeping up with d2x development download the cIOS d2x 2.2 installer and update to v6 final and you'll be golden for just about every single game! For some reason I've had issues w/Paper Mario myself but one out of hundreds ain't a reason to complain I just play it using Uneek. <<--- which by the way was a whole other fun little project for me
    Last edited by Poundage; 06-30-2011 at 02:36 PM.

  4. 1 User Says Thank You Poundage For This Useful Post


  5. #434
    New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    32
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    yeah thanks for all your help.
    still didn't get castlevania to work but i'm too busy playing Marble Mania to care right now.
    I will try changing the meta to 241 as you suggested and consider updating cIOS d2x using the 2.2 installer.
    Is v6 so much better - are more games working with v6?

  6. #435
    New Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Some little issues I would appreciate input on. Am I right in saying games with IOS 9 give a black screen after you go to Home > Wii menu? Is there a workaround?

    This issue here is me being really silly but interesting none the less. If I press start on Ocarina of Time to bring up the menu, I know the graphics are meant to get a tad "pixelated" until you return to game but there seems to be a slight stuttering in sound when you press Start. Like it skips a little beat. I also noticed that the image of Link appears a tad pixelated as well on the Start menu.

    The last issue I found was by chance. If you press start inside that hole where Link crawls to get the sword, you can notice the sides of the hole become a very intense red/brown colour.

    All of these issues are not apparent when I try the game in Project64.

    Update - I obtained a PAL wad of OoT and forced 480i (480p just jumped up and down). The sound was a bit screwy but the little pause stutter completely went away and sounded perfect.....
    Last edited by FamiconSoldier; 07-01-2011 at 10:55 AM.

  7. #436
    New Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    64
    Thanks
    16
    Thanked 10 Times in 9 Posts
    Quote Originally Posted by ashpot View Post
    yeah thanks for all your help.
    still didn't get castlevania to work but i'm too busy playing Marble Mania to care right now.
    I will try changing the meta to 241 as you suggested and consider updating cIOS d2x using the 2.2 installer.
    Is v6 so much better - are more games working with v6?
    Oh absolutely, I won't get too much into it but USB loading has been greatly improved again and problematic games should now be almost if not nonexistent, it will also help w/IOS reloading issues with any VC/WiiWare games that might have that problem. It's the definitive version you wanna have and I wouldn't have any other version but v6 right now. Just update the 5 IOS's that we use.

    By the way WiiFlow 2.2 rev355 is now compatible with the d2x cIOS so if you use that for USB loading it's a beautiful thing. Otherwise make sure you update whichever program you use to for USBloading so it supports d2x. Send me a PM and we'll talk about Castlevania if you want when you're ready.

  8. #437
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    5
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi
    wondering if someone can help me, I have installed mighty channels and have been trying to get it working from usb hdd but am struggling. I keep getting the ret-1 error that titles can't be loaded. I have managed to get it working from SD card, i used fs dumper to dump a full nand. My sd version works and loads a game without problems. I copied the nand backup from sd to root of HDD.
    My setup is 4.2 softmodded using the guide on here and installing all the cios pack and the like that is in the amazing guide on here. My HDD is partitioned into wfbs and fat32 with the fat32 being primary, and is it set to active.
    I have tried editing the meta.xml for mighty channels chosing ios 247,248,249 and it doesn't seem to make a difference to the error generated. I have tried setting partition at 0,1 without any difference. I am unsure where my error lies especially given that it works well from SD card!
    Any help?

  9. #438
    New Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have dx2 v6 installed in base 38. Whenever try to load a game the screen flickers a bunch of colors with sound....or the screen is black with the sound in the background. The wierd thing is, is that when I push the home button it shows the screen the game is on but freezes....any ideas?

  10. #439
    New Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    64
    Thanks
    16
    Thanked 10 Times in 9 Posts
    Quote Originally Posted by peter_rabbit View Post
    Hi
    wondering if someone can help me, I have installed mighty channels and have been trying to get it working from usb hdd but am struggling. I keep getting the ret-1 error that titles can't be loaded. I have managed to get it working from SD card, i used fs dumper to dump a full nand. My sd version works and loads a game without problems. I copied the nand backup from sd to root of HDD.
    My setup is 4.2 softmodded using the guide on here and installing all the cios pack and the like that is in the amazing guide on here. My HDD is partitioned into wfbs and fat32 with the fat32 being primary, and is it set to active.
    I have tried editing the meta.xml for mighty channels chosing ios 247,248,249 and it doesn't seem to make a difference to the error generated. I have tried setting partition at 0,1 without any difference. I am unsure where my error lies especially given that it works well from SD card! Any help?
    Copy my meta.xml in post #377, create a folder on the root of your USB named "nand" w/o quotation marks, copy your entire e-nand and place it in the folder created and make sure you install d2x v6 in the following places using the d2x installer ver 2.1:

    • cIOS 239[53]
    • cIOS 240[55] <-- Main slot used.
    • cIOS 241[56]
    • cIOS 243[57]
    • cIOS 249[38]
    Last edited by Poundage; 07-04-2011 at 07:02 PM.

  11. #440
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    5
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    thanks for the reply Poundage, i have got it working off my SD fine, the problem is getting my usb to play ball! my hdd doesn't like to be happy! any advice where i might be going wrong?

Page 44 of 53 FirstFirst ... 344243444546 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •