Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 73

Thread: ftpii [Guide]

  1. #21
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    17
    Thanks
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    sup guys, thx for the tutorial easy breezy to set up. i do have a problem with my usb not showing up though, i have hbc 1.08 and reinstalled dvdx from the hackmii installler 1.06 as it was recommended. my drive is formatted to fat32 would that be the problem. thanks

  2. #22
    Retired WiiHacks Staff Krafter's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4,425
    Thanks
    460
    Thanked 1,090 Times in 857 Posts
    Blog Entries
    5
    I'm sorry to say that I have no idea. I have never had an issue before except for when I was on 4.3 or didn't have DVDx installed. What system menu do you have?
    Last edited by Krafter; 09-29-2010 at 06:01 PM.

  3. #23
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    17
    Thanks
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    1st, thanks for replying to comment so quickly 2nd. i'm running 4.2. how is your drive formatted??

  4. #24
    Retired WiiHacks Staff Krafter's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4,425
    Thanks
    460
    Thanked 1,090 Times in 857 Posts
    Blog Entries
    5
    FAT32 and a WBFS partition for the Wii games. I have no problems at all accessing the FAT32 system. Does HBC read your drive alright?

  5. #25
    Member
    WiiHacks Staff
    VWA
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    playerkp420's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,178
    Thanks
    223
    Thanked 489 Times in 428 Posts
    Thanks. Works great on 4.1U. If it says usb not mounted, shut everything down make sure the hard drive is plugged in and start it back up. First time I started the app it told me usb not found but when I started it over I haven't had a problem.

    Does anyone know of any tweaks for this to make the transferring of files faster? Seems like 55 minutes is a long time for a movie about 700mb, when it only takes about 5 minutes when I copy with usb 2.0.

  6. #26
    Retired WiiHacks Staff Krafter's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4,425
    Thanks
    460
    Thanked 1,090 Times in 857 Posts
    Blog Entries
    5
    I don't thin that ftpii was ever meant to transfer files that large. I'm sure the lag is do to a combination of the FAT32 file system on the drive, network speed and the way the program handles the transfer itself. There are no tweaks that I know of.

  7. #27
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    G'Day People,

    I can't get FTPii 0.0.21 to work on my Wii 4.2E,
    I hope you guy's can help me.

    I have installed FTPii 0.0.21 to my usb hhd
    when i run FTPii, this shows up on my TV:

    Mounting USB storge device...succeeded.
    Accepted connection from 192.168.1.2!
    Wrote reply: 220 ftpii
    Got command: USER anonymous
    Wrote reply: 331 User name okay. need password.
    Got command: PASS anon@localhost
    Wrote reply: 230 User logged in, proceed.
    Got command: SYST
    Wrote reply: 215 UNIX Type: L8 Version: ftpii
    Got command: FEAT
    Wrote reply: 502 Command not implemented.
    Got command: PWD
    Wrote reply: 257 "/" is current directory.
    Got command: TYPE I
    Wrote reply: 200 Type set to I.
    Got command: PASV
    Listening for data connections at 192.168.1.8:1024...
    Wrote reply: 227 Entering Passive Mode (192,168,1,8,4,0).
    Got command: LIST
    Wrote reply: 150 Transferring data.
    Waiting for data connections...
    Timed out waiting for data connection.
    Wrote reply: 520 Closing data connection, error occurred during transfer.
    Read error -104 occurred, closing client.
    Client disconnected.
    and on FileZilla Client:

    Status: Connecting to 192.168.1.8:21...
    Status: Connection established, waiting for welcome message...
    Response: 220 ftpii
    Command: USER anonymous
    Response: 331 User name okay, need password.
    Command: PASS **************
    Response: 230 User logged in, proceed.
    Command: SYST
    Response: 215 UNIX Type: L8 Version: ftpii
    Command: FEAT
    Response: 502 Command not implemented.
    Status: Connected
    Status: Retrieving directory listing...
    Command: PWD
    Response: 257 "/" is current directory.
    Command: TYPE I
    Response: 200 Type set to I.
    Command: PASV
    Response: 227 Entering Passive Mode (192,168,1,8,4,0).
    Command: LIST
    Response: 150 Transferring data.
    Error: Connection timed out
    Error: Failed to retrieve directory listing
    PC:
    Windows 7 Ultimate 64 bit

    ty for your help.
    Dave
    Last edited by Aussie Dave; 10-14-2010 at 07:20 PM.

  8. #28
    Retired WiiHacks Staff Krafter's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4,425
    Thanks
    460
    Thanked 1,090 Times in 857 Posts
    Blog Entries
    5
    I just tried to simulate the problem you are having. I am noticing a difference between what you are seeing and what I am. What is this here?
    Got command: PASS anon@localhost
    Does that make any since to you?

    I see
    Got command: PASS fireftp@example.com.
    It is then followed by
    Wrote reply: 230 User logged in, proceed.
    Got command: CWD
    and yours is
    Wrote reply: 230 User logged in, proceed.
    Got command: SYST
    .

    I'm not sure but that might be part of your problem. I will look into it a little deeper tomorrow and see what I can come up with.
    Last edited by Krafter; 10-14-2010 at 07:37 PM.

  9. #29
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Just tried FireFTP, still inop

    Got command: PASS
    then

    Wrote reply: 230 User logged in, proceed.
    Got command: FEAT
    I don't have DVDx installed.
    I think with the new Homebrew or Hackmii Installer you don't need it ?
    Last edited by Aussie Dave; 10-14-2010 at 08:22 PM.

  10. #30
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Oh

    forgot to say the USB HHD is setup:
    Western Digital Elements WDBAAU0010HBK 1TB
    two partitions
    FAT32 996mb
    WBFS 930.53gb

Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •