Page 21 of 32 FirstFirst ... 11192021222331 ... LastLast
Results 201 to 210 of 318

Thread: [GUIDE] Play VC/Wiiware via ISO Forwaders [GUIDE]

  1. #201
    New Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    having issues as well

    I did the guide emu and had no problems at all creating all my iso files from my .wads and then putting them on my wbsf partition on my 1tb western digital essentials drive. My problem is games not booting and sending me back to the wii menu.

    I have a wbfs partition on my drive 732gig a 15gig fat32 partiton and the rest as ntfs for other files. zi am under the assumption that you need an sd card inserted when using this workaround for loading wads as iso files.

    I have the required files inside my fat32 partition that is primary and active also. I am just using usb loader gx to boot my games as i would any other iso. The only thing I can think of is that if I remove the sd card i can't load any games including ones that work with the sd card in and what is happening is that the wii is reading the fat32 partiton off my sdcard and not off my usb drive. Could this be the problem or is it something easier to fix. I am at a loss after trying other fixes in the thread for people who had the same problem. Or maybe I am just doing it completely wrong

  2. #202
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    Wall-Eyed Mucksucker
    emuhack's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    7,471
    Thanks
    892
    Thanked 2,132 Times in 1,347 Posts
    Blog Entries
    13
    Well... How is your partitions on the hdd..... make sure the fat is makrked as active.... if you look back through the posts in this thread then u will see a pic that I posted to how mine r listed and marked.....

    Try that


  3. #203
    New Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by emuhack View Post
    Well... How is your partitions on the hdd..... make sure the fat is makrked as active.... if you look back through the posts in this thread then u will see a pic that I posted to how mine r listed and marked.....

    Try that

    yes i went back in and marked it as active for the fat32 partition and it still boots me back to the wii menu but my other isos load fine for reg wii games.

  4. #204
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    Wall-Eyed Mucksucker
    emuhack's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    7,471
    Thanks
    892
    Thanked 2,132 Times in 1,347 Posts
    Blog Entries
    13
    Do a sys check and postt the reults here and also list the games that you are trying to load.....


  5. #205
    New Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    9
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    First, thanks to those developing the necessary tools and writing this very easy to follow guide. Much appreciated.

    Unfortunately, for me, I cant seem to get it working. I might not have a compatible config, so I'm hoping someone can suggest a fix for my situation.

    When I click on a wiiware ISO in WBFS, my Wii just goes to a blank screen and freezes.

    I have successfully setup the Triforce hack and ran wiiware games with no problems.

    I'm not sure if I have Rev 19, 20. Could someone explain how to check for that, and if I do have rev 19 or 20, then what to do, uninstall, downgrade?

    Heres my set up.

    Wii system menu 4.1
    WD USB HDD 500 GB 2 partitions 1- WBFS partition, 1- 12Gb Fat32 Pri, Active

    I attached a couple of pics of my Wii folder structure on my Fat partition, and wads list, if that explains anything.

    Thanks again, any help is much appreciated.

    EDIT: I did originally have an IOS 20 in my emulated NAND, though I deleted it. Anyhow, I couldn't start a wiiware before or after I deleted the IOS 20 from my emulated nand.


    Capture.jpgCapture2.jpg


    I was able to do a sys check if that can yield better advice. Syscheck crashed on me, so I also had to use dopmii. Thank again for any help.

    syschk.jpg
    Last edited by copota; 08-20-2010 at 07:05 AM.

  6. #206
    New Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    9
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Well, here's an update to my previous post. Apparently the reason why the ISO forwarder's were'nt working must be due to compatibility issues between the USB HDD's I was using.

    First USB drive I tried was a Western Digital 1.5TB My Book Essential drive. I had it split in two partitions (1 FAT and active another WBFS), I even tried an all FAT configuration. Nothing but problems. Not just with the ISO forwarder's, but with other Homebrew apps. My FAT partition simply would not get fully reconzied.

    Second, I tried an old 500GB WD My Book. This had a little better compatibility, but I still couldn't get the forwarder's to work, or even use Wii64. Anyhow, that old WD drive had other write protect and heat issues.

    Lastly, I decided to try my Thermaltake BlacX SATA USB dock with a 640GB WD HDD (2 partitions, 1-25GB FAT and Active the other WBFS). Voila, Forwarder's work and USBLoaderGX can read paths on my USB drive. Though I still have some problems with Wii64 reading the USB drive, but that's a different problem.

    I ordered a Rosewill SATA USB enclosure from Newegg. When I get that and test it out, I'll report back the outcome.

    So, to those having problems, it just may be your brand of USB HDD. Something not to rule out.
    Last edited by copota; 08-22-2010 at 09:27 AM.

  7. #207
    New Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    9
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Time for another update. I bought a Vantec NST-360S31i-WH USB enclosure Newegg.com - VANTEC NST-360S2i-WH Aluminum 3.5" USB 2.0 External Enclosure. I primarily purchased that model since it had power management functionally, and I didn't want to rely on whether my drive would put itself to sleep when the Wii was off. Plus I had a spare 640GB WD HDD just laying around.

    At first, I noticed the power management feature was set a bit too aggressive, putting itself in standby within three minutes of inactivity during game play. Fortunately, the enclosure comes with software whereby you can adjust the sleep settings. With standby mode adjusted to 15 minutes, it worked much better. This vantec enclosuere will not power off the HDD when the wii truns off, though it will go into a powerdown mode after so many minutes of inactivity. The nice thing about the Western Digital USB HDD's, were they powered right off when the attached device powered off.

    At first, I partitioned my 640GB into 2 partitions, first being 30GB FAT, second being WBFS. I had a hard time getting the WBFS recognized formatted with FAT first. Then I repartitioned the drive, this time with the FAT partition last, and then, the partitions were being recognized a lot better. Though, it appears it takes a little longer for USBloaderGX to boot with this particular enclosure compared to other USB HDD's I tried. Anyhow, it seems to have full functionality and compatibility.

    The ISO forwarder's are working great, among some other things. I still cant get Wii64 to open my USB drive, but that just may be a bug in that app.

    I have a question about the forwader's. Since WiiWare and Wii Game backups will all be together in one menu, I was wondering if there's a way to group the two. For instance, I'd like to see just Wii Games in one view, and just WiiWare in another.

    The only thing I could think of is to add "zz" to the beginning of each Wiiware game name. That way all the WiiWare games will be as one group at the end of the menu when sorted alphabetically.

    Anyone have a better suggestion?

    I specifically like this method of game organization, since everything is in one loader, and USBloaderGX offers a favorites feature.

    Thanks again to those that created this guide and the tools necessary to achieve this mod.
    Last edited by copota; 08-27-2010 at 04:29 PM.

  8. #208
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    When I am done playing a game, how do I return to the USB Loader menu? As of now I have to go back to the wii menu and then the system hangs with a black screen.

  9. #209
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    Wall-Eyed Mucksucker
    emuhack's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    7,471
    Thanks
    892
    Thanked 2,132 Times in 1,347 Posts
    Blog Entries
    13
    Quote Originally Posted by gammaman View Post
    When I am done playing a game, how do I return to the USB Loader menu? As of now I have to go back to the wii menu and then the system hangs with a black screen.
    that is normal as this is based off triiforce....

  10. #210
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    SO there is no way to return to the USB loader from a wiiware or vc game?

Page 21 of 32 FirstFirst ... 11192021222331 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •