Page 6 of 18 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast
Results 51 to 60 of 171

Thread: How to Use Reggie! - A New Super Mario Bros. Wii Level Editor

  1. #51
    Junior Member thatfloorguy's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Ohio
    Posts
    1,119
    Thanks
    313
    Thanked 198 Times in 167 Posts
    Blog Entries
    3
    Haha, that is pretty good. Yeah he is a born techie it appears.


    I have somehow lost my area tab along with the rest of the toolbar after the help option. I tried looking through all the settings to no avail. My toolbar consists of File/Edit/View/Settings/Help. Anything after that is gone. I cannot access anay lowr or upper areas now either? I have tried redownloading but get the same results.
    Last edited by thatfloorguy; 04-01-2010 at 09:46 PM.
    4.2U / Priiloader / CiosX d2x v6/1TB WD fat32/Wiiflow r415
    ---------------------------------------------------
    Softmod any 4.2 Wii

    Playing Games from USB

    NSMB level editor (Reggie)

    WiiFlow

    Problematic Games?

    Custom Game Channels


  2. #52
    Junior Member Perfect_Blue's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Does an edited .arc file HAVE to go where it came from? Can I edit 01-01 and put it in 02-04?
    Does putting in multiple .arc files at once effect anything?

    Also, I keep editing 01-01 and most of the time it goes black after the player select screen. I fixed all my pipe routes and everything looks clean. One time, I deleted all areas except the first, and it loaded but I couldn't use the warps, obviously. I cleaned up the 2nd and still dead. What would we say could be causing this? I don't have an overabundance of things.
    I did put the end flag above the ground on a platform with a warp below it...but I moved all that and still didn't work so it couldn't be that. ANY suggestions would be great!

  3. #53
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,219
    Thanks
    699
    Thanked 2,298 Times in 1,217 Posts
    Blog Entries
    17
    Quote Originally Posted by thatfloorguy View Post
    I have somehow lost my area tab along with the rest of the toolbar after the help option. I tried looking through all the settings to no avail. My toolbar consists of File/Edit/View/Settings/Help. Anything after that is gone. I cannot access anay lowr or upper areas now either? I have tried redownloading but get the same results.
    I'm not sure, maybe look around behind the window can it detach? I don't have my windows machine near me to check right now but maybe check out the view dropdown in the file menu?

    Quote Originally Posted by Perfect_Blue View Post
    Does an edited .arc file HAVE to go where it came from? No
    Can I edit 01-01 and put it in 02-04? Yes
    Does putting in multiple .arc files at once effect anything? No

    Also, I keep editing 01-01 and most of the time it goes black after the player select screen. I fixed all my pipe routes and everything looks clean. One time, I deleted all areas except the first, and it loaded but I couldn't use the warps, obviously. I cleaned up the 2nd and still dead. What would we say could be causing this? I don't have an overabundance of things.
    I did put the end flag above the ground on a platform with a warp below it...but I moved all that and still didn't work so it couldn't be that. ANY suggestions would be great!
    Probably your entrance to the level has the wrong settings or is too close to the left-side zone line. Make sure not to change any of the settings for an initial entrance when you create it and that Enterable is not checked off. Entrances should be 10-15 blocks to the right of the zone line and at least 3-4 away from the top/bottom line.
    "I think that the Wii is a beautiful piece of hardware, and a broken Wii is a tragedy. It doesn’t matter why or how." -- Bushing

  4. 1 User Says Thank You Ithian For This Useful Post


  5. #54
    Junior Member thatfloorguy's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Ohio
    Posts
    1,119
    Thanks
    313
    Thanked 198 Times in 167 Posts
    Blog Entries
    3
    Nope, nothing there. I have tried multiple worlds/levels. I am guessing it is just some setting but have yet to pin it down.
    4.2U / Priiloader / CiosX d2x v6/1TB WD fat32/Wiiflow r415
    ---------------------------------------------------
    Softmod any 4.2 Wii

    Playing Games from USB

    NSMB level editor (Reggie)

    WiiFlow

    Problematic Games?

    Custom Game Channels


  6. #55
    Junior Member Perfect_Blue's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Got it. I had a bad original file from my disc. I just kept loading over the same corrupt files. All fixed. So much fine editing these. I'm addicted
    Anyone know if we can set codes as a default setting? There are ocarina codes that make Mario huge (of which I have yet to get to work)...I want that to be how it always is.

  7. #56
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    3
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    what is the difference between using Wiiscrubber to replace levels and using Partition Builder?
    When should I use Wiiscrubber to replace levels? when should I use Partition Builder?

    By the way, nice tutorial.

  8. #57
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    65
    Thanks
    10
    Thanked 6 Times in 5 Posts
    Quote Originally Posted by waseemwahood View Post
    what is the difference between using Wiiscrubber to replace levels and using Partition Builder?
    When should I use Wiiscrubber to replace levels? when should I use Partition Builder?

    By the way, nice tutorial.


    Wiiscrubber is best for doing just 1 or 2 levels at a time. And Partition Builder would be to dump all the levels at once to your pc. But for some reason I still cant get Patition Builder to work for me Maybe you will have better luck. But the Wiiscrubber method worked perfect for me

  9. 1 User Says Thank You snyperthugs For This Useful Post


  10. #58
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    3
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    can u use Wiiscrubber to replace sveral levels, as in 4-7 levels at one time

  11. #59
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    65
    Thanks
    10
    Thanked 6 Times in 5 Posts
    You can, But not at the same time, You would have to add one, let it load, then add the next. Maybe 1sec wait between adding lol Still not bad for adding just a few, but if you were to redo every level, it would take a while with Wiiscrubber.

  12. 1 User Says Thank You snyperthugs For This Useful Post


  13. #60
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    3
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    ok thanks.
    I created a level and a bunch of enemies in the beginning, but the game won't load after I chose how many players.
    The game did not work because I put those enemies, right?
    I should reduce the amount and put them in the middleof the level. right?

Page 6 of 18 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •