Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Please help me troubleshoot my softmodded Wii [with pics]

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    22
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Exclamation Please help me troubleshoot my softmodded Wii [with pics]

    Hello,

    I recently bought myself a Wii (early December), and took it home with me (by the way, I live in Vancouver, Canada). I was a happy guy. So I did all the basic stuff...did all the updates and such. My firmware was upgraded to 3.4U. I was planning to get my Wii modded with a chip, but after some research, I found out I could softmod my Wii.

    So after I unwrapped Kung Fu Panda for Wii as one of my Christmas presents, I decided to return it for Zelda: Twilight Princess instead, to apply the Twilight hack and install the Homebrew channel.

    What I am trying to do is play burnt Wii games (from Torrent sites) on my Wii without modding my Wii, and through Homebrew. I heard that it is possible.

    I got home, and successfully installed the Homebrew channel (version 0.1 beta 2 for System Menu 3.4 via HackMii.com) using saveslot number #2 (TwilightHack2). The SD card I used was PNY Technologies 1GB.

    I downloaded a few applications off the Internet, and I ended up with this:

    Page 1:


    Page 2:


    Page 3:


    Page 4:


    For the following trials I used Wii Music from this torrent, burnt on a Verbatim DVD-R at 4x speed with ImgBurn, as recommended by one guide on this forum.

    1. Wad Manager V1.1
    I tried this with this torrent, but my Wii returned an error instead.



    2. DVDx V1
    I tried installing this, but failed also. It said I needed to do an advanced install, choosing IOS249, but it wasn't available at all.

    3. Backup Loader V1.2
    Failed to open game.

    4. Wii Dumper V1.2
    Whenever I load it, the screen goes black and the Homebrew channel restarts.

    5. Quake
    Working properly

    6. Backup Launcher 0.3 Gamma
    Brings me to a couple of errors once I try to play Wii Music (I even tried configuring the settings, and got the same errors):



    I heard that this Backup Loader was supposed to create a new channel on the System Menu, but I couldn't get it to do anything. My Wii Music disc wasn't loaded up, and I couldn't get a new channel.

    7. cIOS Installer 0.3 Gamma
    This downloaded the files smoothly without problems.

    8. GameCube Linux
    Haven't tried--not of my interest at the moment.

    9. Gecko OS 1.07
    Fail to launch the game.

    10. Region Free
    Not a valid Wii application error.

    11. ScummVM
    Checked and working properly

    12. Tetris Wii
    Not a valid Wii application error.

    13. Wii64
    Not of my interest.

    So, any help on running my game?

    By the way, my SD card on my Windows looks like this:



    I'm a tad bit frustrated right now. Really wanting to play some games.

    Help would be oh so much appreciated!

    Thank you,
    Nate

  2. #2
    Senior Member admiral victorinox's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    michigan
    Posts
    4,940
    Thanks
    1
    Thanked 2,603 Times in 873 Posts
    wad manager requires 3.2 or edited 3.4 *just get 3.2*
    same as above if i recall
    it rarly works =P
    you got to have a game in, make sure you do befor trying, or maybe its corrupted
    if it has a edit, like scrubbed or brick blocked it wont run *meaning if u didnt download a 4.3 gig file it wont work (just because that game is rarly uploaded in full)*
    you need to install the wad =P
    it really is useless on the wii, for the most part
    you need a chip to use that program or a real game
    must be a .Dol, not elf
    same as above
    then dont mention it -.-

    hehe i like how you found out about this, but it ended there...
    http://www.wiihacks.com/faq-guides-t...er-people.html
    everything needed, seriously
    downgrades
    common knoledge
    terms
    burning
    everything

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    22
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    So I need WAD Manager version 3.2, is it?

    I downloaded it, and it expanded to a 4.3GB file.

  4. #4
    Senior Member admiral victorinox's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    michigan
    Posts
    4,940
    Thanks
    1
    Thanked 2,603 Times in 873 Posts
    no firmware 3.2 =.=

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    22
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Oh, okay sorry for being such a noob. :P

    And when you say it rarely works, you mean the WAD manager or running the games?

  6. #6
    Senior Member admiral victorinox's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    michigan
    Posts
    4,940
    Thanks
    1
    Thanked 2,603 Times in 873 Posts
    running games

  7. #7
    e39
    e39 is offline
    Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1,029
    Thanks
    15
    Thanked 1,340 Times in 187 Posts
    to the original poster ... start over.

    Use the link in my signature. It has all of the files you need also.

    Helpful Threads:
    Dump & Burn discs | 3.3 / 3.4 Firmware FYI | Wii Disassemble | WiiClip Install

    Consoles:
    Wii - 4.1U - WiiKey 2 - USBLoader GX - SNES9X GX, Genesis Plus GX, FCE GX w. cover flow mods
    360 - Resident Evil S.E. - iXtreme LT 1.1 - JTag - FreeBoot 0.032 9199 Dash - NXE2GOD, XM360, XeXMenu 1.1, Flash360
    PSP - CFW 5.00m33, 16GB MSPD | DS Lite - DSTT w.1.17a r12, 8GB SDHC

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    22
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hello, I managed to get the Gamma Backup Launcher Channel installed...THANK YOU!

    And I got The Opera Internet Channel Installed.

    But...I tried running Wii Music, but it ran in black and white. Any way to fix this? Thanks!

  9. #9
    Member trekster's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Australia
    Posts
    2,188
    Thanks
    53
    Thanked 883 Times in 404 Posts
    Blog Entries
    2
    What regoin is wii music that your trying to play?

    Also gamma loader has some options available to it, I think you hold 1 while loading and it brings up a menu.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    76
    Thanks
    9
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Quote Originally Posted by nathan02079 View Post
    Hello, I managed to get the Gamma Backup Launcher Channel installed...THANK YOU!

    And I got The Opera Internet Channel Installed.

    But...I tried running Wii Music, but it ran in black and white. Any way to fix this? Thanks!
    try burning on a Quality disc(verbatim) at 2X speed.
    OR
    Try a different ISO

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •