Results 1 to 10 of 10

Thread: HomeBrew Chanel broken after Upgrade to 4.1E

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Lightbulb HomeBrew Chanel broken after Upgrade to 4.1E

    Hi all,

    I folowed the tutorial to Softmod my WII:
    http://www.wiihacks.com/recommended-...y-wii-263.html

    After patching to IOS60 Patched and Update to 4.1E using Wad Manager, i restarted my WII and since then the HomeBrew chanel does not work anymore.

    When i click on the HBC Icon, it show up, i click START and then i have a black screen.

    I tried to delete the entire content of my SD Card and install the banner bomb files exactly as described. When i go to my wii options, sd card channel, i can access the SD but I'm never prompted to install the BOOT.ELF....

    I tried two different SD Cards.

    I have no solution now, my wii in un-hacked. What do you advise? what can i check?

    Kind regards

  2. #2
    Senior Member messie's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,118
    Thanks
    68
    Thanked 7,150 Times in 1,065 Posts
    you are obviously not doing something correctly... get the hackmii files and try again

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I payed attention to what you said and read correctly the instructions again and again, but no, i really think i'm doing what's explained.
    I've followed this:
    http://www.wiihacks.com/recommended-...n-4-0-wii.html
    Or
    bannerbomb
    Same result..... nothing happens when i try to access the card, i see the card empty, it shows me the amount of free blocks, but nothing happens......
    Any idea what could be wrong? Are we sure this works on 4.1E Systems?

  4. #4
    Senior Member messie's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,118
    Thanks
    68
    Thanked 7,150 Times in 1,065 Posts
    http://bootmii.org/get.php?file=hack...3db2e4918ed906

    how bout this? on the root of the SD should be a boot.elf

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    The link you provide is exactly the second link i paste. It redirects to the same thing.

    Here is the exact content of my card.

    H:\>dir /s

    Directory H:\

    17/08/2009 22:54 7*419 README-HBC.txt
    17/08/2009 22:54 <REP> wiiload
    17/08/2009 22:54 13*039 CREDITS
    17/08/2009 22:54 2*199 LICENSE
    17/08/2009 22:54 5*313 README-BootMii.
    17/08/2009 22:54 1*467*648 boot.elf
    30/03/2009 17:39 <REP> private
    5 fichier(s) 1*495*618 octets

    Directory H:\wiiload

    20/09/2009 20:53 <REP> .
    20/09/2009 20:53 <REP> ..
    17/08/2009 22:54 4*492 wiiload.tar.gz
    17/08/2009 22:54 <REP> lin32
    17/08/2009 22:54 <REP> osx
    17/08/2009 22:54 <REP> win32
    1 fichier(s) 4*492 octets

    Directory H:\wiiload\lin32

    20/09/2009 20:53 <REP> .
    20/09/2009 20:53 <REP> ..
    17/08/2009 22:54 8*852 wiiload
    1 fichier(s) 8*852 octets

    Directory H:\wiiload\osx

    20/09/2009 20:53 <REP> .
    20/09/2009 20:53 <REP> ..
    17/08/2009 22:54 38*928 wiiload
    1 fichier(s) 38*928 octets

    Directory H:\wiiload\win32

    20/09/2009 20:53 <REP> .
    20/09/2009 20:53 <REP> ..
    17/08/2009 22:54 11*264 wiiload.exe
    1 fichier(s) 11*264 octets

    Directory H:\private

    20/09/2009 20:54 <REP> .
    20/09/2009 20:54 <REP> ..
    30/03/2009 17:40 <REP> wii
    0 fichier(s) 0 octets

    Directory H:\private\wii

    20/09/2009 20:54 <REP> .
    20/09/2009 20:54 <REP> ..
    10/04/2009 23:27 <REP> title
    20/09/2009 21:13 992 loc.dat
    20/09/2009 21:13 992 loc.bak
    2 fichier(s) 1*984 octets

    Directory H:\private\wii\title

    20/09/2009 20:54 <REP> .
    20/09/2009 20:54 <REP> ..
    31/03/2009 12:47 <REP> aktn
    0 fichier(s) 0 octets

    Directory H:\private\wii\title\aktn

    20/09/2009 20:54 <REP> .
    20/09/2009 20:54 <REP> ..
    17/05/2009 18:22 53*440 content.bin
    1 fichier(s) 53*440 octets

  6. #6
    Senior Member messie's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,118
    Thanks
    68
    Thanked 7,150 Times in 1,065 Posts
    hmmm tricky one... try formatting the card with fat32 and only put the contents of hackmii inside... i ll look for sth else ig that does not work either

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    STOP, it's solved. I was indeed doing something wrong but was not easy to find.
    I was not trying to access the card from the correct path.
    I was doing :

    Wii Options \ Data \ Saved Data \ WII \ SD

    And you MUST do :

    Wii Options \ Data \ Channel \ SD

    It instantly worked and my HBC works again now! thanks for everything

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    36
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    *sniff sniff* Noob.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I might be a noob but ive got the same problem. How do you change the path which is explained above???

  10. #10
    Senior Member
    Retired Staff
    davepm's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Lincoln, Lincolnshire, United Kingdom
    Posts
    4,561
    Thanks
    124
    Thanked 2,059 Times in 831 Posts
    Blog Entries
    1
    listen carefully, its REALLY hard.....

    turn your wii on, then,instead of clicking
    Wii Options \ Data \ Saved Data \ WII \ SD

    you click
    Wii Options \ Data \ Channel \ SD

    which you would both know had you actually read the guide in the first place!

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •