Results 1 to 8 of 8

Thread: Homebrew and classic controller

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    14
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Homebrew and classic controller

    In System Menu classic controller work propertly , but if i start homebrew
    then classic controller does not work and in emulators does`not work.

    What is can be?

    Sorry for bad english , i hope you understand me

  2. #2
    Retired WiiHacks Staff ShadowSonic2's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Green Hill Zone
    Posts
    3,661
    Thanks
    295
    Thanked 3,896 Times in 987 Posts
    Blog Entries
    47
    i used to use a gamecube controller and it worked fine, it may because the emulator does not support the classic controller, may i ask what emulator are you using because after looking at a couple on wiibrew.org, it looks like most emulators use the classic controller

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    14
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Snes9x GX ,FCE Ultra GX.
    does`t work in HBC and in emulator , i check Snes9x GX for wiimote+nunchuck problem too. although is it everywhere written that this is supported

    and i has homebrew 1.0.3 IOS61 19.26 , maybe problem here?
    Last edited by forsem; 07-30-2009 at 11:44 AM.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    14
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy

    some else suggestions ?

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I don't exactly know if this will work for you.

    Start up the HBC and Emulators without the classic controller plugged in. As soon as the emulator starts, then plug the classic controller into the Wiimote.

    This was my problem when trying to run Wii64. The classic controller would only work if I plugged it in after I had started.

    Well, I hope that this is of help to you.
    Virgin Wii. 4.0. Softmod
    iPod Touch 1G. Jailbroken - 2.2.1
    Sony Vaio PCG-K37. Intel Pentium 4 538. 3.2GHz. 1GB RAM. Windows XP (:

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have the exact same problem.....my classic wii controller works in the main system menu perfectly, but as soon as I start the Homebrew Channel it starts to act wonkey (slow and unresponsive) then when I go into an emulator, it stops alltogether........has anybody else had a similar problem? If so is there a fix?

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I just tried the suggestion about plugging the classic controller in after I start an emulator, but it does not work......as soon as I plug it in the entire wiimote becomes unresponsive and slow, and the classic controller does not work at all.
    Any suggestions?
    Thanks in advance.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    14
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have solution. Original controller required. Not fake from China.
    I bought classic controller made for sale only in Korea and it does work.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •