Results 1 to 7 of 7

Thread: Something VERY weird

  1. #1
    Junior Member Jasons34's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1,295
    Thanks
    20
    Thanked 455 Times in 350 Posts
    Blog Entries
    1

    Us Something VERY weird

    Hello. I have been having wad issues that I have never had before but its very weird. I have a NES emulator which I had installed a wad but the dol forwarder had the wrong folder name so whenever I got the "newer version found" when playing the emulator, I couldnt actually update it. So I finally downloaded and installed the correct dol forwarder so now thats all good. I then went and changed neogamma R5 to have a dol forwarder but when I go and install that wad, it removes the NES wad. If I go and reinstall the NES wad, neogamma is removed. The only way I can get this to work is by first installing the NES wad and then install neogamma wad WITHOUT a dol forwarder in it. I then had more problems when I went and installed wolfenstein 3d, doom, and quake wads. Wolfenstein would install fine, but when I would install doom and quake, the first wad installed would remove NES wad and then the 2nd install would remove the first install. Its very weird. Anyone have any ideas?

  2. #2
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,104 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    There is a conflict between channel numbers that the authors have assigned to their forwarders.

    As far as I have gathered, and this was ages ago I read this. When a channel wad is created it must be assigned a number that the Wii uses to keep track of the channel, if this new channel is the same as an existing channel then it will overwrite it. So potentially we could have your Internet Channel overwritten by something else if the author were careless.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  3. #3
    Junior Member Jasons34's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1,295
    Thanks
    20
    Thanked 455 Times in 350 Posts
    Blog Entries
    1
    Ok I understand that. So what your saying is when I use wadder I need to put in a unique title ID? Because when I inject the dol forwarder, all I do is open the wad inside wadder, then click to change neither the banner or icon. Then I go to options and put in the dol forwarder but leave the unique ID blank. So thats the reason this is happening, because I am leaving the ID blank? Fixing this, I could just start putting in a 4 letter ID?

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    49
    Thanks
    16
    Thanked 11 Times in 4 Posts
    Quote Originally Posted by Jasons34 View Post
    So thats the reason this is happening, because I am leaving the ID blank? Fixing this, I could just start putting in a 4 letter ID?
    Exactly. I found DogEggs' WADder guide a couple of days ago and followed the example turorial to the letter and it worked a treat. Then I went out and found some forwarder files and created a couple of my own wads from scratch and had no problems.

    I'd post a link to his tutorial but I'm about to go out. Maybe someone else can do it?
    Wii Number: 0437-4920-9321-2057

  5. #5
    Junior Member Jasons34's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1,295
    Thanks
    20
    Thanked 455 Times in 350 Posts
    Blog Entries
    1
    Yea but did you put in a unique ID or did you leave it blank?

  6. #6
    Retired WiiHacks Staff ShadowSonic2's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Green Hill Zone
    Posts
    3,653
    Thanks
    295
    Thanked 3,895 Times in 987 Posts
    Blog Entries
    47
    Quote Originally Posted by Jasons34 View Post
    Yea but did you put in a unique ID or did you leave it blank?
    Well all channels made in wadder must have an ID, i use wadder v1.2 since it is more simple and easy to build your own wad from scratch. But you must have different ids for the fowarders.

  7. #7
    Junior Member Jasons34's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1,295
    Thanks
    20
    Thanked 455 Times in 350 Posts
    Blog Entries
    1
    Thats what I said in wadders forum yet I got blasted. They said if you leave the ID field blank, that just means it doesnt change. I totally disagree with that. If you have 2 wads, 2 totally different wads, lets say a Quake wad and a doom wad, each having their own dol forwarder, but yet right before you "create" it, you type in the name "all language field" as Doom for the 1 wad and Quake for the 2nd wad BUT you dont fill in anything in the ID field, when they both are created, eventhough they both have different channel titles, they still have the same ID, in this case being blank. You agree or disagree?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •