Results 1 to 8 of 8

Thread: Wii Cannot turn on !! HELP !!

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    7
    Thanks
    10
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Wii Cannot turn on !! HELP !!

    sorry, this is my first post, didnt have the patience to look if there is a section especially for hardware problems im too panicked! my wii is not responding to anthing at all! A man softmode it and i was changing an options in my brew chanel and usb loader and my wii reboot and turned off. I cannot turn it on .. i dunno why, but my LED is not working... please help meeee
    I tried to put in another i tryed another electrical outlet but it will not turn on, even my wii even the LED on my wii console
    PLEASEE HELPPP

  2. #2
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,104 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    Is this the right section? We don't have much in the way of hardware support so maybe it's the best you could find.

    If the Wii is totally dead and doesn't even give you a Red LED when power is provided to the unit then I would look at the plug fuse, the transformer and the power connector before anything else.

    Not sure what else to suggest beyond this simple stuff. If it's a Wii hardware fault then Wiihacks is probably not the best place for it, Nintendo would be.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    7
    Thanks
    10
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Tealc View Post
    Is this the right section? We don't have much in the way of hardware support so maybe it's the best you could find.

    If the Wii is totally dead and doesn't even give you a Red LED when power is provided to the unit then I would look at the plug fuse, the transformer and the power connector before anything else.

    Not sure what else to suggest beyond this simple stuff. If it's a Wii hardware fault then Wiihacks is probably not the best place for it, Nintendo would be.
    hi
    In which section should i put it ?
    Yes my Wii is totally dead and doesn't even give my Red LED.. Everything is ok from the plug fuse to the transormer, my Wii is new and i use it only 2 weeks.. it was Ver. 3.4E and the guy softmode it to 4.1 .. i changed some options in brew chanel or usb loader idduno ... and it is dead
    what shoul i do now please help !!

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    88
    Thanks
    8
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    get a multimeter/dvom/dvm any of those would work. Put the setting on 20V dc and probe the connector that plugs into the wii. See if its putting out voltage.


    Also Tealc where is the fuse at?

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    7
    Thanks
    10
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by twiggy2cents View Post
    get a multimeter/dvom/dvm any of those would work. Put the setting on 20V dc and probe the connector that plugs into the wii. See if its putting out voltage.


    Also Tealc where is the fuse at?
    What is an multimeter/dvom/dvm? Sorry but my english is too low. the connectors are ok, as i said. The Wii is only 14days old. And how can i put the voltage?
    Please help me.. please

  6. #6
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,104 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    I can't comment on other countries but here in blighty we have a fuse inside the mains plug, with stuff like the Wii it is a prewired moulded plug with an easy to remove fuse.

    If the Wii is 14 days old take it back to the shop for a replacement, as long as you are sure it's nothing that you've done.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    7
    Thanks
    10
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Tealc View Post
    I can't comment on other countries but here in blighty we have a fuse inside the mains plug, with stuff like the Wii it is a prewired moulded plug with an easy to remove fuse.

    If the Wii is 14 days old take it back to the shop for a replacement, as long as you are sure it's nothing that you've done.
    Hey, thank you it works now. I just switched it on my 2nd. tv and back to my lcd and it work now
    bye =)
    And thanks to the other mambers!
    This forum is really ace !!

  8. #8
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,104 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    That makes no sense at all.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  9. 1 User Says Thank You Tealc For This Useful Post


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •