Results 1 to 3 of 3

Thread: USB Loader stuck on please wait......

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Exclamation USB Loader stuck on please wait......

    I was using an old WD 200 gig ide drive in an enclosure and all was working fine. I caught a sale on a WD5000H1CS-00 500 gig external, black with a light strip on the front, so I picked it up to change out. I formatted the drive fine with WBFS manager, moved all my games over, but when I try to load the drive through uploader, it just shows the black screen with "Please Wait..." and nothing happens.

    Is there something I am missing about the new drive that is causing this new error/problem?

    Thanks for the help.

    Here is a link to the drive I got.

    WD Support > Installation > My Book > My Book Home Edition

  2. #2
    Senior Member WiiJohn's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,953
    Thanks
    183
    Thanked 2,022 Times in 1,205 Posts
    Blog Entries
    11
    Quote Originally Posted by bmallett View Post
    I was using an old WD 200 gig ide drive in an enclosure and all was working fine. I caught a sale on a WD5000H1CS-00 500 gig external, black with a light strip on the front, so I picked it up to change out. I formatted the drive fine with WBFS manager, moved all my games over, but when I try to load the drive through uploader, it just shows the black screen with "Please Wait..." and nothing happens.

    Is there something I am missing about the new drive that is causing this new error/problem?

    Thanks for the help.

    Here is a link to the drive I got.

    WD Support > Installation > My Book > My Book Home Edition
    Here is a link to see if its compatable.
    USB Devices Compatibility List - WikiTemp


    As you are a first time poster here is some info you will need.

    Hi and welcome to WiiHacks

    If you need advice or help for anything Wii related you have joined the right site, whether its hard or soft modded.

    Donít be shy, ask if you are stuck, just donít expect other people to do all the work for you.

    Before you start anything, make sure you read the rules go over the tutorials, and most importantly, search before asking questions.

    Make sure you post in the correct areas of the forums.

    Here is the site index Ultimate WiiHacks Index written by ShadowSonic2

    If you are starting from scratch, new 3.1-4.1 written by Dogeggs

    If you already have Homebrew, upgrade to 4.1 written by Dogeggs

    Donít update to 4.2, but if you are already on 4.2, complete 4.2 guide written by Messie

    2009 Wii Serial numbers after LU3884XXXX and LEH2676XXXX have probably got the new D3-2 chip that prevents playing backup DVD's. They can still use original discs and USB loaders.

    I hope you have a great time here at WiiHacks, and increase your knowledge of all things Wii.

  3. 1 User Says Thank You WiiJohn For This Useful Post


  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks WiiJohn. I saw that list, and saw where it appeared to work.

    Where I got confused was with the comments posted. (below in quotes) I am new to hacking the wii. I had everything running okay, like I said with the external case. All of this came to when I tried to switch to the new WD drive. I will check to make sure I am running the cios222 from hermes and waninkoko's 38.

    "they all seemed to hang up and never booted. The loaders booted fine with the drive unplugged. Worked for me with usbloader gx, hermes cios222, and waninkoko's cios38 rev14, geexbox works aswell."

    !!!!!!!!!------------UPDATE-------------!!!!!!!!!!!

    I did get everything working. Thanks again John. I guess I needed a bit of a nudge. I had both installed. I tried a few times before I got everything working though. I ended up installing the 222 patch then follow it with a new install of the 38. Worked after that order and a reboot.

    Thanks again.
    Last edited by bmallett; 11-25-2009 at 11:43 AM. Reason: Fixed issues...

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •