Results 1 to 10 of 10

Thread: Wad install error 1022 - help!

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question Wad install error 1022 - help!

    I'm running firmware 3.3E. From factory. Has drivekey modchip.

    Would like to install the internet channel. So I downloaded the pal internet channel.wad from net. When I try installing I get error -1022 (using wad installer 1.3)

    I found the ultimate downgrade guide here in the forum. (I'm guessing I'm doing the right thing so far. Please correct me if I dont need to downgrade)

    At step to run the IOS16-64-v257-prod.wad At this step again I have an error.
    installing content #01...error! (ret = -1022)

    Can someone help? Thanks in advance.

    (Forgot, i installed one version maybe ntsc because it frooze every time i ran the chaneel. so I uninstalled it from the wii menu. i saw someone mention that this could be the reason, so I've now used the minus key to uninstall the pal version, but the other thing is the other wad i tried to install had never been installed. Will try download the ntsc net channel and running the - installer.)

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    it also happen to me when i install wad.
    help!

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Did you have a .png file and a .xml file with your .wad files? I think that might be the problem because I didn't have that and was searching through the internet like crazy for two days

  4. #4
    Banned Banned Guy's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    3,826
    Thanks
    57
    Thanked 221 Times in 193 Posts
    no. thats wrong. png and xml goes with the dol file and has nothing to do with it.

    try using wad manager 1.4 after installing cios36 rev10

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Sorry, that's what I meant. Anyways, your directory should look like this:

    1. SD/apps/wad/.dol .xml .png files
    2. SD/wad/.wad files

    Hope this helps

  6. #6
    Banned Banned Guy's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    3,826
    Thanks
    57
    Thanked 221 Times in 193 Posts
    you dont have to have the .png files/.xml files in there. only the .dol/.elf

    but thats not the problem here

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Smile Formating

    Hey, thanks for the tips.....Yes it seems to be the issue was with the wad installer. I downloaded the 1.3 again, (before I read the response about 1.4 being out), formatted the SD card just to be on the safe side, recopied the wad installer and wad file onto SD card and worked like a charm.

    ThetaSigma, I see you mention installing cios36 rev10, what is this for? Or do you have a link re: cios that gives a description of why I would want to put it on my system?

    Thanks for everyones help!

  8. #8
    Member wiidoggii's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Dog House
    Posts
    1,051
    Thanks
    48
    Thanked 197 Times in 147 Posts

  9. #9
    Banned Banned Guy's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    3,826
    Thanks
    57
    Thanked 221 Times in 193 Posts
    cios can fix many things. wiidoggi your link is WAAAY out of date.

    cIOS36_rev10-Installer.zip

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Some wads dont work with a FAT formated SD
    Try formating into FAT32

    Your wad could have something wrong it

    Or your wii doesn't have enough blocks

    You do not need to downgrade
    Last edited by shreshrej; 02-20-2011 at 10:46 AM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •