Results 1 to 10 of 10

Thread: Black Screen

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    6
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Black Screen

    Hi

    I modded my wii 2 weeks ago using the 'softmod any wii guide' and i backed up some of my games on my wbfs drive. It was all working fine and now it shows a black screen on some games or fails to load. An example is Mario Kart which worked perfectly last week and now loads up but when starting the game (actual gameplay) it shows a black screen and fifa doesn't get past the loading screen.

    I haven't messed around with it apart from changing the ios for black ops and mw3 in cfg today which i think could have caused it as they we're working before that i discarded the changes but no avail.

    Thanks

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,283
    Thanks
    1,487
    Thanked 2,613 Times in 1,925 Posts
    Check the global settings in CFG to make sure the default IOS is set to 248. You can change the settings individually for each game after selecting it. For black ops and mw3 use 250.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    6
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    The default ios is 248 and 250 for mw3 but it still shows a black screen.

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    6
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    MW3 and Black Ops work fine since i've individually changed the ios for it to 250 but mario kart and fifa 12 don't work. both games will load up but the actual gameplay will not start in Mario kart once you've selected the charecter and track and load it up it gives a black screen. I've tried 248,249,222-mload still nothing even tried by downgrading cfg to 0.68d (supposed to fix the fifa loading freeze but in my case doesn't). Both of the games originally worked as i've played them and were working last week but for some reason they aren't anymore. I've even tried a different HDD still nothing.


    Any help will be greatly appreciated.

  5. #5
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,283
    Thanks
    1,487
    Thanked 2,613 Times in 1,925 Posts
    Do other games load off of that other hard drive? Have you tried deleting and reripping both games? Have you tried a different loader?

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    6
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I've tried using gx loader still the same.

    The games initially worked for like a week but suddenly stopped.

  7. #7
    Member
    WiiHacks Staff
    VWA
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    playerkp420's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,178
    Thanks
    223
    Thanked 490 Times in 428 Posts
    Quote Originally Posted by aamir007 View Post
    I've tried using gx loader still the same.

    The games initially worked for like a week but suddenly stopped.

    Post a system check. (how to link in spoiler below) Sounds like you might of taken a update from the BIG N? Are any other games working?

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    6
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I dont recall updating it from the 'big N' and it can't have on its own as i blocked online updates with priiloader.

    Anyways i've ran a syscheck and i'll let you check it out as i'm clueless.

    Spoiler


  9. #9
    Member
    WiiHacks Staff
    VWA
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    playerkp420's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,178
    Thanks
    223
    Thanked 490 Times in 428 Posts
    Try and download the new app pack that is in the softmod any wii guide. Use Wiiflow from that pack to load your games. It will pick the correct cIOS for you. If it still does not load, It could be you need to rerip the games you are having trouble with.

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    6
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for the help, installed d2x v7 cios pack and ios36 and tried with wiiflow and its working (for now...).


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •