Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Some Help Required - Homebrew Channel Won't Load

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    12
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Some Help Required - Homebrew Channel Won't Load

    Hope you guy's can help.

    Not used my Wii for about 6mths but I was itching for some retro gaming action via Mame. I had previously installed some emulator's via the Homebrew Channel and they all loaded and played perfectly (Mame, Snes, Genesis, etc)

    Hoever when I attempted to load the Homebrew Channel this time I was met with a blank screen?? I made sure the internet connection was working (all fine) ensured the lock was'nt in place on my SD Adapter (it was'nt)

    When I selected the SD Card on the Wii home screen, a message appeared stating that this type of SD Card is not supported - unsure why this is appearing as not changed the card and it was working fine the last time I used it.

    The contents of my SD Card includes boot.dol, boot.elf and the apps folder (homebrew-browser folder inside this) so everything looks in place.

    Any idea's?

  2. #2
    Senior Member Shift_Lock's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    The City of Rain
    Posts
    5,932
    Thanks
    1,320
    Thanked 1,393 Times in 1,030 Posts
    Blog Entries
    2
    Did you recently accept an update from a disc or the net??

    Did I come off like a jerk?? Read more here


    [/spoiler]

  3. #3
    New Member isoguy's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Australia
    Posts
    582
    Thanks
    29
    Thanked 91 Times in 87 Posts
    Quote Originally Posted by Shift_Lock
    Did you recently accept an update from a disc or the net??
    That seems like the only reason for this.

    When you last used your wii, do you remember is you did anything like accept an update?

    And have you bought games recently that may have required a system update?

  4. #4
    Senior Member Shift_Lock's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    The City of Rain
    Posts
    5,932
    Thanks
    1,320
    Thanked 1,393 Times in 1,030 Posts
    Blog Entries
    2
    Quote Originally Posted by isoguy View Post
    That seems like the only reason for this.
    Hence the reason I asked LMAO!

    Did I come off like a jerk?? Read more here


    [/spoiler]

  5. #5
    New Member isoguy's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Australia
    Posts
    582
    Thanks
    29
    Thanked 91 Times in 87 Posts
    Quote Originally Posted by Shift_Lock
    Hence the reason I asked LMAO!
    Just sayin'

  6. 1 User Says Thank You isoguy For This Useful Post


  7. #6
    Member
    WiiHacks Staff
    VWA
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    playerkp420's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,178
    Thanks
    223
    Thanked 490 Times in 428 Posts
    Quote Originally Posted by isoguy View Post
    Just sayin'

  8. #7
    New Member isoguy's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Australia
    Posts
    582
    Thanks
    29
    Thanked 91 Times in 87 Posts
    Quote Originally Posted by playerkp420
    LMAO! Epic pic!

  9. #8
    New Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    12
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    No, defono update selected. When I loaded it up and was checking my internet settings a request came up to update but I declined. My dashboard is still 4.1e. Not sure about the SD card, someone may have taken it out and used it. Should I reformat this?

  10. #9
    New Member isoguy's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Australia
    Posts
    582
    Thanks
    29
    Thanked 91 Times in 87 Posts
    Quote Originally Posted by Fiery Phoenix
    No, defono update selected. When I loaded it up and was checking my internet settings a request came up to update but I declined. My dashboard is still 4.1e. Not sure about the SD card, someone may have taken it out and used it. Should I reformat this?
    No harm in formatting it and putting your files back on...so you might as well try it

  11. #10
    New Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    12
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Will give that a go today and post back - fingers crossed

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •