Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Twilight Hack Wad Installation ERROR (ret = -2011)

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    4
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Twilight Hack Wad Installation ERROR (ret = -2011)

    I would greatly appreciate it if someone helped me with this problem. Ok, so i set up my SD card with the Twilight Hack, the boot.elf of version 2.1 of the Wad installer, and a wad folder with a wad within it. Then, i copy the hack onto the Wii memory from the SD card. Then, i go to the game, i choose the appropriate save file and run up to the guy and talk to him. A bunch of code runs on the screen, finally it gets to wad installer v2.1 by Wakaniko (i think that's the name). I press reset to run the hack and here's what's written on the screen:

    [=] Mounting SD card...OK!
    [=] Opening directory "wad"...OK!
    [=] Opening"THE_LE"1.WAD"...OK!
    [=] Installing WAD...
    - Installing ticket (JADE)...Error! (ret = -2011)

    [=] ERROR: Could not install WAD! (ret = -2011)

    [=] Press the RESET or A button to return to the Wii menu...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    So that's the error message. Does anyone know how to fix the error? I would greatly appreciate any help and i will be happy to provide additional information if necessary. Thank you!

    P.S. I have the Wii Menu v3.4 and I am running the Twilight Hack v0.1beta2.
    P.P.S. I received the same message (with the exception of the wad name) for every wad i used, even ones that have been confirmed to work on other peoples' Wii's.

  2. #2
    Junior Member eaglesoft's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    12
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by Shadowfax1313 View Post
    I would greatly appreciate it if someone helped me with this problem. Ok, so i set up my SD card with the Twilight Hack, the boot.elf of version 2.1 of the Wad installer, and a wad folder with a wad within it. Then, i copy the hack onto the Wii memory from the SD card. Then, i go to the game, i choose the appropriate save file and run up to the guy and talk to him. A bunch of code runs on the screen, finally it gets to wad installer v2.1 by Wakaniko (i think that's the name). I press reset to run the hack and here's what's written on the screen:

    [=] Mounting SD card...OK!
    [=] Opening directory "wad"...OK!
    [=] Opening"THE_LE"1.WAD"...OK!
    [=] Installing WAD...
    - Installing ticket (JADE)...Error! (ret = -2011)

    [=] ERROR: Could not install WAD! (ret = -2011)

    [=] Press the RESET or A button to return to the Wii menu...

    on other peoples' Wii's.
    I had to downgrade the firmware from 3.4 to 3.2u and that allowed me to install wads. that's prolly what you have to do too. there is a faq by Emperorofcanada in the tutorial section on how to downgrade wii firmware to 3.2u is very easy and he includes link to all the files you need.

    ^-----------Since the C64 Days!!!

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    4
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    [quote=eaglesoft;56687]
    Quote Originally Posted by Shadowfax1313 View Post
    I would greatly appreciate it if someone helped me with this problem. Ok, so i set up my SD card with the Twilight Hack, the boot.elf of version 2.1 of the Wad installer, and a wad folder with a wad within it. Then, i copy the hack onto the Wii memory from the SD card. Then, i go to the game, i choose the appropriate save file and run up to the guy and talk to him. A bunch of code runs on the screen, finally it gets to wad installer v2.1 by Wakaniko (i think that's the name). I press reset to run the hack and here's what's written on the screen:

    [=] Mounting SD card...OK!
    [=] Opening directory "wad"...OK!
    [=] Opening"THE_LE"1.WAD"...OK!
    [=] Installing WAD...
    - Installing ticket (JADE)...Error! (ret = -2011)



    I had to downgrade the firmware from 3.4 to 3.2u and that allowed me to install wads. that's prolly what you have to do too. there is a faq by Emperorofcanada in the tutorial section on how to downgrade wii firmware to 3.2u is very easy and he includes link to all the files you need.
    Thanks, but i've heard that many people can install wads through the Twilight Hack even with v3.4 of the menu thanks to v0.1beta2 of the twilight hack. isn't there another way besides downgrading? I'm hesitant to downgrade as i've heard it could be harmful to the wii...

  4. #4
    Junior Member eaglesoft's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    12
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    check your version. if you have version 3.4u then i am afraind you are GOING to have to downgrade. I am fairly new but i ran into exact problem and if you go read the faq concering error 2011 then that last firmare update blocked wad loading..

    ^-----------Since the C64 Days!!!

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    4
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by eaglesoft View Post
    check your version. if you have version 3.4u then i am afraind you are GOING to have to downgrade. I am fairly new but i ran into exact problem and if you go read the faq concering error 2011 then that last firmare update blocked wad loading..
    ah, i see, but aren't there risks to downgrading? and where is the faq that you mentioned?

  6. #6
    Junior Member eaglesoft's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    12
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    http://www.wiihacks.com/general-home...firmwares.html

    click on that. read the info there and towards the bottom of the msg is a link with the tutorial. worked great for me.

    ^-----------Since the C64 Days!!!

  7. 2 Users Say Thank You to eaglesoft For This Useful Post


  8. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    4
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by eaglesoft View Post
    http://www.wiihacks.com/general-home...firmwares.html

    click on that. read the info there and towards the bottom of the msg is a link with the tutorial. worked great for me.
    sweet, thanks bud, i'll give it a try

  9. #8
    xxx
    xxx is offline
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    104
    Thanks
    8
    Thanked 9 Times in 4 Posts
    I have the same problem and running 3.2E
    Cios prob?

  10. #9
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,104 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    Woah - 9 month old thread bump alert.

    You answered your own question though.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  11. #10
    Senior Member messie's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,118
    Thanks
    68
    Thanked 7,150 Times in 1,065 Posts
    he wont answer unless you have a time machine

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •