Results 1 to 10 of 10

Thread: Still having lots of issues with my softmodded Wii. Help is appreciated.

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Still having lots of issues with my softmodded Wii. Help is appreciated.

    Hello,

    I appreciate you taking the time to look at this. Here goes:

    I softmodded my Wii a long time ago. It seems like it was probably 1.5 years ago. Perhaps longer.

    It was running system firmware 3.2U and had the homebrew channel working just fine. All was well.

    I recently purchased the new Zelda: Skyward Sword game and have been trying to update everything to make sure I don't experience any issues.

    I kept receiving errors that hackmii would not run because it had a faked ios. I finally resolved that issue and got hackmii to load. I also used

    It is now at 4.3u, showing the new homebrew channel and usb loader. Whenever I try to load either the usb loader or homebrew channel, the wii resets.

    I have Priiloader on there so I can run the homebrew channel that way. Now it won't even load retail discs.

    I've spent about 8 hours on here looking through and trying stuff out, but I am lost. Any help would be greatly appreciated.

    Any advice? Thanks!
    Last edited by philip485; 12-07-2011 at 04:36 PM.

  2. #2
    Member
    WiiHacks Staff
    VWA
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    playerkp420's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,179
    Thanks
    223
    Thanked 492 Times in 429 Posts
    I would say quit killing yourself looking for all these solutions and just follow the softmod any wii guide in the spoiler below. It will update everthing and get you going. Also post an introduction thread in the introduce yourself section an someone will give you a lot of usefull links.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks. That is what I originally tried to use, but I kept having issues running certain software. The wii would just reset.

    I don't know if this matters or not, but the wii is actually 4.3u. I'll update my original post to show this.

    In the meantime, I'll continue to start the process over from scratch.

    Thanks.

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    UPDATE:

    So I followed the Softmod any Wii guide from the beginning. Installed all the wads and everything seemed to work just fine.

    It appears as though bootMii won't install, but I'm not sure if that is needed.

    The wii firmware says it is at 4.1u.

    Anything I load from the wii system menu causes the wii to restart. The only way I can get things to run is from the priiloader.

    Even my retail EA Active disc causes the wii to hang. If I try to boot that from the priiloader, I get Warning: TMDSIZE Error.

    If I try and load the usb loader this way, it loads, then restarts the wii whenever I try and load a game.

    Any ideas?

    Thanks

  5. #5
    New Member Grandpa1959's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,England
    Posts
    540
    Thanks
    191
    Thanked 119 Times in 104 Posts
    Hi Philip485. Did you redo the whole Mauifrog mod, ie: hackmii installer, HBC, Bootmii. Nand backup. Downgrade to 4.1 (your region) install custom ios. install prefered channels. CFG,GX, usb loaders Neogamma for disc backups, Latest version of preloader.
    Then if you are still having problems, post a system check. We can then advise.
    When you updated to 4.3u Nintendo will have re stubbed some of your IOS it's to stop modders ha ha! That's what usually causes the trouble.
    Last edited by Grandpa1959; 12-07-2011 at 05:49 PM.

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    UPDATE 2:

    Retail gamecube and wii discs now load, as well as the wii homebrew channel. I used DOP-Mii to install 4.2u and now things seem to be getting better. Still have an issue loading games from the usb loader though... it sees the game (zelda) plays the music, then goes back to the system menu when it tries to load.

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hey,

    Thanks for the reply. I updated to 4.3 through ModMii which I thought wouldn't cause an issue, but perhaps it has. All is well now, except that the usb loader resets when choosing a game. Bad image possibly?

    Homebrew channel loads, cfg usbharddrive loads too. I'm fine with just those.

    I can't run bootmii because it said something about my boottype not being compatible, but I can always try again.

    Also, i tried running a system check through dop-mii, but it would freeze and say an exception had occurred. Not sure what that is all about.

    Thanks for the reply.


    Quote Originally Posted by Grandpa1959 View Post
    Hi Philip485. Did you redo the whole Mauifrog mod, ie: hackmii installer, HBC, Bootmii. Nand backup. Downgrade to 4.1 (your region) install custom ios. install prefered channels. CFG,GX, usb loaders Neogamma for disc backups, Latest version of preloader.
    Then if you are still having problems, post a system check. We can then advise.
    When you updated to 4.3u Nintendo will have re stubbed some of your IOS it's to stop modders ha ha! That's what usually causes the trouble.

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    UPDATE 3:

    I set the iso to 250 in the game settings. It worked after that. Just wanted to post this in case someone else had the same problem.

    Thanks to you two for the help!

  9. #9
    New Member Grandpa1959's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,England
    Posts
    540
    Thanks
    191
    Thanked 119 Times in 104 Posts
    Hi Philip485, Not sure if you are aware, Most games will play on IOS with a [56] base. be it 249[56] 250[56] ........... Cod mw3/Black ops needs 249[57] 250[57]...... So if you are Mauimodded you will have these opyions. You just need to change the game load settings click save and thats it. it will remember for the next time.

    Enjoy your wii

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for the reply. I do appreciate the help here. It's been working fine ever since. Hopefully someone else who is unfortunate enough to have this problem will stumble upon this and it will help them out.

    Thanks again and take care!

    Quote Originally Posted by Grandpa1959 View Post
    Hi Philip485, Not sure if you are aware, Most games will play on IOS with a [56] base. be it 249[56] 250[56] ........... Cod mw3/Black ops needs 249[57] 250[57]...... So if you are Mauimodded you will have these opyions. You just need to change the game load settings click save and thats it. it will remember for the next time.

    Enjoy your wii

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •