Page 7 of 33 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast
Results 61 to 70 of 327

Thread: Problem: Wii Remote Plus combined with Homebrew Apps not working.

  1. #61
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Pob3008's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Liverpool
    Posts
    6,832
    Thanks
    909
    Thanked 2,104 Times in 1,486 Posts
    Blog Entries
    13
    Quote Originally Posted by GrueHunter View Post
    New white PAL Australian Wii, two new white Wii MotionPlus controllers (one came with the console, the other purchased a couple of weeks later, but before the console was set up). Softmodded using guide on this site (thanks!).

    I have what seems to be a slightly different variation of the HBC problem:

    (1) power on Wii, click A, Wiimote syncs as player 1
    (2) start HBC, Wiimote deactivates
    (3) point second Wiimote at screen and press A, it syncs as player 2 and the hand pointer appears with a 2 inside it
    (4) start Wiiflow, player 1 still dead
    (5) start a game, player 1 comes back to life, player 2 still synced (ie, everything is working).

    Complications:

    (2) is intermittent. It didn't happen at all before I upgraded to component cables and switched from 50Hz to 60Hz / 480p (a total of two days). Since then, it happens maybe 80 per cent of the time (Wii has only been running since 25 Dec so hard to be precise). Wii was on 60 Hz / 480i / composite cables when it was modded. No idea if this is relevant - just thought I'd add my 2c worth of anecdata.
    Have u tried syncing the working player 2 remote as number 1? just an idea if it is working as number 2

  2. #62
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I'm not too worried about it, to be honest. I'd be less than impressed if I only had one remote, but it's not really a drama to fire up the second one. I also only need to do this once per session ie once I've done it, I can leave a game, go to system menu, start HBC and the remotes work fine til I put the Wii to sleep again.

    Have just done some more mucking around and noticed another 'intermittent' aspects of the issue (for me, anyway) - sometimes the player 2 remote stays synced as player 2 once the game starts (eg Skylanders), other times it quickly switches to player 1 (eg Skyward). *shrug*

  3. #63
    New Member Syrisara's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    21
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    For statistics:

    RED Wii+ remote LMC-RVL-WR/M-C2 working fine (yes it is LMC)
    Black Wii+ remote LMB-RVL-WR/H-C0 working fine

    Black Wii 4.1E all bought in november 2011

    Syrisara

  4. #64
    New Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    10
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Working Black remote with Wii MotionPlus Inside
    LMB-RVL-WR/M-C0

    4.3U and WiiFlow

    <*){{{>{{

  5. #65
    New Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi Guys,
    I'm running small internet cafe for softmod. My members are over 5,000. They gave me a very interesting info.
    No matter when remote was produced, Homebrew only recognize a specific wii remote code.

    KCC-CRM-NIN-RVL-036KOR-10 => OK
    KCC-CRM-NIN-RVL-036KOR-22 => OK
    KCC-CRM-NIN-RVL-036KOR-40 => Failed

    If you are interested in my cafe or can speak Korean, please visit us Naver Cafe - Wii 100 x
    All words are Korean, Please make sure.
    Last edited by gukhyun; 12-29-2011 at 05:19 PM.

  6. #66
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Oregon
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Also just bought four new wiimote+ remotes, white, from Best Buy. Came in the mail today. They don't work in configurable usb loader. They lose sync and flash. I can use an older remote to choose a game from within CFG, and once the game is running the new remotes will work fine. They just don't work while configurable USB loader is running. Also, older remotes with the motion+ add-ons work just fine at all times.

    After reading everything I could find, I am convinced that some wiimote+ remotes work in hacked/homebrew channels and some don't, and that they can be identified based on the FCC codes. Mine have the bad codes.

    I hope that the CFG coders are working hard on a fix for this one. I'd be willing to pitch some $$ in on a prize for developing the real solution by February. :-)

    I'd also pay for an update to CFG that rips GameCube and WiiWare games to my HDD and launches them just like Wii titles, cover art, etc. Then I could live inside CFG full time...

  7. #67
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by kinnybee View Post
    Also just bought four new wiimote+ remotes, white, from Best Buy. Came in the mail today. They don't work in configurable usb loader. They lose sync and flash. I can use an older remote to choose a game from within CFG, and once the game is running the new remotes will work fine. They just don't work while configurable USB loader is running. Also, older remotes with the motion+ add-ons work just fine at all times.

    After reading everything I could find, I am convinced that some wiimote+ remotes work in hacked/homebrew channels and some don't, and that they can be identified based on the FCC codes. Mine have the bad codes.

    I hope that the CFG coders are working hard on a fix for this one. I'd be willing to pitch some $$ in on a prize for developing the real solution by February. :-)

    I'd also pay for an update to CFG that rips GameCube and WiiWare games to my HDD and launches them just like Wii titles, cover art, etc. Then I could live inside CFG full time...
    I'd be willing to pitch in for a solution too by the end of January.

  8. #68
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Recently I've stumbled onto an issue that has never occurred before where my wii remote was turning off anytime I would log on to my Homebrew Channel or USB Loader Channel. At first, some googling yielded some remedies that seemed as if they would fix the error but yet had absolutely no effect on this issue. This led me to believe this is a brand new issue with the newer Wii Remote Plus controllers, then I stumbled onto this thread and it confirmed my suspicion 100%. I purchased 4 brand new White Wii Remote Plus controllers and not one of them worked on my system with Homebrew. I then bought 3 other Wii Remote Plus Controllers (Black, Pink & Blue) of which only 2 worked (Blue, Black). The pink one seems to be an even newer revision to the Wii Remote Plus family, the newest tweak is an added Sync Button to the outside of the battery cover! I have provided pictures of this. I wonder if all colors of the Wii Remote Plus will have this new (very convenient) feature added to all future controllers. Can anyone confirm the existence of this added Sync Button to any other colors of the Wii Remote Plus Controller? The glove even has a cutout for the button. I tried calling Nintendo to ask about the addition thinking i can order the battery cover as a part, saving me from having to hunt these remotes down and re-purchasing them completely to gain the added feature. But Nintendo representatives were unaware of the addition and asked me several times if i was SURE i had a Nintendo branded controller and not some 3rd party brand. The finally told me that they are aware of it but are currently not selling the cover a separate piece so the conversation ended there.





    Here are the model numbers of the Wii Remote Plus Controllers that work and don't work:

    Pink Wii Remote Plus
    Box Number: RVL A WRPA USZ
    SKU: 0 4549689061 2
    Model: RVL-036
    Serial: LMA-RVL-WR/Z-C4
    DOES NOT WORK

    White Wii Remote Plus
    Box Number: RVL A WRWA USZ
    SKU: 0 4549689062 9
    Model: RVL-036
    Serial: LMA-RVL-WR/Z-C4
    DOES NOT WORK

    Black Wii Remote Plus
    Box Number: RVL A WRKA USZ
    SKU: 0 4549689059 9
    Model: RVL-036
    Serial: LMB-RVL-WR/Z-C4
    DOES NOT WORK

    Gold Wii Remote Plus
    Box Number: Comes with Skyward Sword
    SKU: N/A
    Model: RVL-036
    Serial: LMA-RVL-WR/M-C2
    WORKS

    Blue Wii Remote Plus
    Box Number: RVL A WRBA USZ
    SKU: 0 4549689060 5
    Model: RVL-036
    Serial: LMA-RVL-WR/M-C2
    WORKS

  9. #69
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hey all...same problem.

    Bought the kids new Wii+ controllers for Christmas...one blue, one pink. And just like many before me, it's the pink one that is giving me issues with my homebrew stuff while the blue works just fine.

    Here are the codes:


    WORKING


    NOT WORKING

  10. #70
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Does your blue or pink remote have the sync button on the outside of your battery cover? If not, can you put the SKU of the box?

Page 7 of 33 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •