Results 1 to 9 of 9

Thread: ERROR ret (-2011). Tried everything and .wad still won't install

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    ERROR ret (-2011). Tried everything and .wad still won't install

    I am running on Wii firmware 4.3u. I have the Homebrew channel installed. Every time I try to install a .wad I get the above stated error. Every app I've tried to install has failed. I assume I should be able to install apps since I got Homebrew to install. I've searched for hours and hours looking for a way to fix this and nothing has worked. Please help! I'm completely new to Wii hacking, literally just started last night.

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    skellinator's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    SE United States
    Posts
    6,066
    Thanks
    832
    Thanked 2,083 Times in 1,757 Posts
    Try a different sd card and do FULL format

    EDIT: Did you follow a softmod guide? The error code you have is related to your cios, or lack thereof. Homebrew channel alone is NOT enough to be able to install/run things.
    Last edited by skellinator; 10-12-2011 at 11:57 AM.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I tried with 2 different SD cards, both of which I did a full format on. I have ios58, not entirely sure what that means because I've seen tons of different ios numbers. Is there a difference between cios and ios? I did use an online softmod guide, but it was VERY short. I don't think it was very good at all now. I'm currently reading through the guide in your signature.
    Last edited by windsorclarence; 10-12-2011 at 02:37 PM.

  4. #4
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Senior Moderator
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    oddgriffin's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    New Franklin, Ohio. USA
    Posts
    10,189
    Thanks
    2,206
    Thanked 2,577 Times in 2,011 Posts
    Blog Entries
    2
    Welcomes a fellow northeastern ohioan lol
    Sent from my van, down by the river.




    Never quantify your life by comparison. It is always going to be apples to oranges. If you feel the need to always look down on others, you currently do not own enough mirrors------ Tommie Griffin.

  5. #5
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,526
    Thanks
    1,863
    Thanked 4,340 Times in 3,638 Posts
    Blog Entries
    5
    Quote Originally Posted by windsorclarence View Post
    Please help! I'm completely new to Wii hacking, literally just started last night.
    Introduce Yourself

    http://www.wiihacks.com/recommended-...d-any-wii.html

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Got it working. Now i just gotta get a classic controller so I can play ocarina of time. I'll head right over and introduce myself.

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Us

    Quote Originally Posted by windsorclarence View Post
    Got it working. Now i just gotta get a classic controller so I can play ocarina of time. I'll head right over and introduce myself.
    What did you do to get it working?

  8. #8
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff
    narse1979's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Southern Fairy Land
    Posts
    7,489
    Thanks
    826
    Thanked 1,775 Times in 1,371 Posts
    Blog Entries
    7
    If using MMM you need to select the 'LOAD ANOTHER IOS' option and choose 249 or 236 or 36 and try the install again..


  9. #9
    New Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Matstermind View Post
    What did you do to get it working?
    i second the motion i used the letterbomb and got the homebrew channel working but when came to installing wads and installed mii as a iso not working i get the 2011 error when installing the wads and when using boot mii i just get a black screen my wii has 4.3u.
    Last edited by chekoff; 01-17-2012 at 10:28 AM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •