Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: CFG USB Loader returns to main screen

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Exclamation CFG USB Loader returns to main screen

    Okay, so this is what I have done.

    1. Followed this tutorial:

    http://www.wiihacks.com/recommended-...d-any-wii.html
    I did the install step by step without any errors.

    2. added the following to the config.txt

    ntfs_write = 1
    fat_split_size = 0

    since i have NTFS hdd

    3. Added my games to a folder called wbfs

    like this

    G:/wbfs/smg2_pal.iso
    G:/wbfs/mhtpwii-compress.iso

    The games have been downloaded because my nephew found these "shiny relics" and tried to eat them, they have been purchased and paid for.

    4. The HDD has been plugged into the correct slot on the Wii, the one closest to the edge.

    5. When i launch the usb loader, it starts loading but just goes back to the main screen.

    Thanks in advance

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    Wall-Eyed Mucksucker
    emuhack's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    7,471
    Thanks
    892
    Thanked 2,132 Times in 1,347 Posts
    Blog Entries
    13
    Run a syscheck and post it here.... and then we will see what's goin on.... What USB loader you using

    The games have been downloaded because my nephew found these "shiny relics" and tried to eat them, they have been purchased and paid for.
    That is Awsome!!!

  3. #3
    Forum Administrator BluPhant's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    New England
    Posts
    2,337
    Thanks
    200
    Thanked 1,266 Times in 714 Posts
    Is your partition primary and active?

    Softmod ANY Wii
    | USB-FAT32 | Error Index | Chat!
    An Introduction To Wii Hacking - MUST READ for all new Wii Hackers
    If I have been of help to you, please click the "Thanks" icon to the left.



  4. #4
    New Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hmmm using quotes crashes opera :S

    I will run a system check now.

    And im sorry but I dont know what active/inactive partition means?

    I read somewhere that you can use your HDD without formating it, since I have alot of other stuff I need on it, so im just using it as is.

    Il reply back with the check soon.

  5. #5
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    Wall-Eyed Mucksucker
    emuhack's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    7,471
    Thanks
    892
    Thanked 2,132 Times in 1,347 Posts
    Blog Entries
    13
    You might want to take a look on google on how to mark a partition active on a HDD....



    also what USBloader are you using and what REV!

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Is this correct?

    Spoiler


  7. #7
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    Wall-Eyed Mucksucker
    emuhack's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    7,471
    Thanks
    892
    Thanked 2,132 Times in 1,347 Posts
    Blog Entries
    13
    Everything looks fine!

    what loader you using!

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    From the tutorial : "Install USBLoaderCFG.dol" Im sorry, im a total noob and have no idea which REV im using. Ill google the partition problem now,

  9. #9
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    Wall-Eyed Mucksucker
    emuhack's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    7,471
    Thanks
    892
    Thanked 2,132 Times in 1,347 Posts
    Blog Entries
    13

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I assume my disk has to be marked as "active" ?

    Edit: One Touch4 is marked as Healthy(Active, Primary Partition) in the computer managment section

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •