Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: Most games work - some don't

  1. #1
    Junior Member esp13's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    California
    Posts
    29
    Thanks
    1
    Thanked 6 Times in 5 Posts

    Most games work - some don't

    Alright, let me see if I can rundown the senario so far.

    Got a new Wii 3.3U
    -downgraded to 3.2U
    -installed Twilight Hack + HBC
    -installed Starfall + all options
    -Installed BackupLauncher0.3g
    -installed some cIOS and IOS
    -using MenuPatcher to run some games

    I can run over 30 games without any issues (except for WarioLand Shake It - slow video)

    but these seem to not run regardless of which method I use

    DBZ Budakai Tenkaichi 3
    Mario Party 8
    Tiger Woods 09
    Rayman Raving Rabbids TV Party
    Need For Speed Underground
    Tony Hawk's Proving Ground
    LEGO Star Wars Complete Saga
    Brunswick Pro Bowling
    Boom Blox


    All have been burned under the same conditions, same discs. Most all are from Mininova ESPALWii.com torrents. It appears most all have been scrubbed. I did install the 3 IOS's suggested for NFSU, but then read that they only work for modchips. I also tried extracting the main.dol and patching it, but I don't think I had a 1:1 copy. I'm posting this list in hope that there is a common issue causing them to not work. I'm gonna keep searching this and other forums in the meantime.

  2. #2
    Member trekster's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Australia
    Posts
    2,188
    Thanks
    53
    Thanked 883 Times in 404 Posts
    Blog Entries
    2
    Not all games will work with the soft mod, you might have to bite the bullet and go the chip

  3. #3
    Junior Member ChrisChown's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    NTSC-U
    Posts
    1,070
    Thanks
    53
    Thanked 867 Times in 264 Posts
    Here is what games work and don't work with 0.3:
    Backup Launcher v3 - WikiTemp

  4. 1 User Says Thank You ChrisChown For This Useful Post


  5. #4
    e39
    e39 is offline
    Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1,029
    Thanks
    15
    Thanked 1,339 Times in 187 Posts
    These are very random games not work ... only because they're working on my un-chipped box just fine.

    Are you using DVD+R's? I'm guessing so, try -R's.

    Helpful Threads:
    Dump & Burn discs | 3.3 / 3.4 Firmware FYI | Wii Disassemble | WiiClip Install

    Consoles:
    Wii - 4.1U - WiiKey 2 - USBLoader GX - SNES9X GX, Genesis Plus GX, FCE GX w. cover flow mods
    360 - Resident Evil S.E. - iXtreme LT 1.1 - JTag - FreeBoot 0.032 9199 Dash - NXE2GOD, XM360, XeXMenu 1.1, Flash360
    PSP - CFW 5.00m33, 16GB MSPD | DS Lite - DSTT w.1.17a r12, 8GB SDHC

  6. #5
    Junior Member esp13's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    California
    Posts
    29
    Thanks
    1
    Thanked 6 Times in 5 Posts
    @ChrisChown

    thanks for the list, it looks like only one game won't work. but all the others show as green. What i have noticed with WORKING games is I get a FULL green screen right before the game laods. With the NON-WORKING games I get a PARTIAL green screen (bottom half) and then a black screen. I can eject the disc and press reset to get back to the channel menu. If I can't get those games to work, oh well... I really can't complain that 30+ games do work.

    @e3NiNe

    I'm using Verbatim DVD-R. I had tried Verbatim and Maxell DVD+R and they didn't work. All the working games were burned at 16x. I tried burning the non-working games at various speeds. For example, Tiger Woods 09 was burned at 2x, 4x and 16x and none worked. I did notice that most games were PAL, so I will try the NTSC version to see wgat happens.

  7. #6
    Junior Member ChrisChown's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    NTSC-U
    Posts
    1,070
    Thanks
    53
    Thanked 867 Times in 264 Posts
    First of all, 16x speed is way to fast for burning Wii games. Try 2x speed.

    Second, Since ou have a USA Wii, Use NTSC games. The backup loaders can't run games from other regions.

  8. #7
    Junior Member Ridder's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by ChrisChown View Post
    First of all, 16x speed is way to fast for burning Wii games. Try 2x speed.

    Second, Since ou have a USA Wii, Use NTSC games. The backup loaders can't run games from other regions.
    I burn 4 x speed , always good.

    But If I'm not at my laptop, I get an error, and so I waste many DVDS, but if I keep watching my laptop I dont get error :S

  9. #8
    Junior Member esp13's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    California
    Posts
    29
    Thanks
    1
    Thanked 6 Times in 5 Posts
    most every game has been PAL and they work just fine and all the working games were burned at 16x. Any particular reason why I shouldn't if they do work?

  10. #9
    Junior Member Ridder's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Though some say AR: Let's go to the City doesn't work on 3.2 but works on 3.3

  11. #10
    Junior Member esp13's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    California
    Posts
    29
    Thanks
    1
    Thanked 6 Times in 5 Posts
    Animal Crossing works just fine for me with 3.2U

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •