Results 1 to 9 of 9

Thread: URGENT! My Wiimote will not connect AT ALL!

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    15
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Exclamation URGENT! My Wiimote will not connect AT ALL!

    I recently softmoded my Wii. I downgraded it from 4.3u to 4.1u, restored the trucha bug, and installed bootmii as a IOS and installed Priiloader. I pretty much fully hacked my wii and got USBLoader GX to work, and played a game and shut it off.

    So I used my remote on my friends wii, then came back and no matter what I did, it didn't sync back. Try'd hard syncing, running from system menu (Health Warning Screen), etc. Nothing worked.

    My dads gonna kill me if he finds out, can you guys help me please?! Thanks!

  2. #2
    New Member austin1227's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    141
    Thanks
    15
    Thanked 8 Times in 6 Posts
    What's the process of you re-syncing? Holding down the button on the wii for 3 seconds, please then click the red button on the wiimote. If that doesn't work instead of clicking the red button on the wiimote click the 1 & 2 at the same time. Try connecting another wiimote and see how it goes.
    Thanks to Peire to making the awesome sig and avatar!


  3. #3
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,297
    Thanks
    1,489
    Thanked 2,624 Times in 1,930 Posts
    Did you try holding in the sync button on the wii for 15-20 seconds at the home screen, then press the sync on your wiimote?

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    15
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I tried what both of you said. Even used 2 other remotes, didn't work aswel. Just tried now, works on my friends wii

  5. #5
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,297
    Thanks
    1,489
    Thanked 2,624 Times in 1,930 Posts
    From the big N website:


    1. Turn the Wii console power OFF by pressing the POWER Button on the front of the console. Unplug the power cord from the wall outlet for a few seconds. After a few seconds have elapsed, plug the cord back into the wall outlet.
    2. Turn the power of the Wii console ON. When you see the Health and Safety screen, open the small flap on the front of the Wii console to find a red button labeled "SYNC." Press and hold the SYNC Button down for 15 seconds. This will clear all the syncs on the Wii, allowing you to get a clean start to begin the process described below.
    3. After holding the SYNC Button on the Wii console down for at least 15 seconds, you can now "re-sync" your Wii Remotes:
      1. With the first Wii Remote you wish to sync, remove the battery cover on the back of the Wii Remote to find a small red button just below the batteries.
      2. Press and release the small red button just below the batteries on the Wii Remote; the blue lights on the front of the Wii Remote will blink.
      3. Quickly press and release the red SYNC button on the inside of the white flap on the front of the Wii console (picture).
      4. When the Player LED blinking stops and stays lit, the syncing is complete. The LED that is illuminated indicates the player number (1 through 4).
      5. This sync procedure (steps "a" through "d" above) must be followed for each additional Wii Remote added to the system.

  6. 1 User Says Thank You cjizzle For This Useful Post


  7. #6
    New Member austin1227's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    141
    Thanks
    15
    Thanked 8 Times in 6 Posts
    That's seems like it would work. I if it doesn't, sorry to say but your bluetooth module might be broke. There might be a thread on how to repair.
    Thanks to Peire to making the awesome sig and avatar!


  8. #7
    New Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    15
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Grrrrr..... Damn! Any other ways at all?

    I made a NAND backup before this happened as an IOS, and autobooting bootmii with priiloader. Would it fix anything if I did that, or would it brick my wii?

  9. #8
    Forum Administrator BluPhant's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    New England
    Posts
    2,354
    Thanks
    218
    Thanked 1,282 Times in 723 Posts
    Are you on the system menu (or at least the health screen) when trying the re-sync? It wont sync in a usb loader, or bootmii. You can use a GC controller in prii I think - use that to launch system menu & then re-sync.

    Your nand backup (with bootmii/ios) cannot be restored without additional hardware. IMHO, you're a long way from needing to consider that.

    -Blu

    Softmod ANY Wii
    | USB-FAT32 | Error Index | Chat!
    An Introduction To Wii Hacking - MUST READ for all new Wii Hackers
    If I have been of help to you, please click the "Thanks" icon to the left.



  10. #9
    New Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    15
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I LOVE YOU cjizzle!! I just relized that I unplugged the power cord from the wii, not the outlet. HUGZ/KISSEZ/THANKZ SO MUCH!!!

    Now I'm just wondering why this happened, probably because of GX Loader, and how do I prevent this from happening in the future.
    I can replicate this by opening up USBLoader GX/ Playing a Game, restarting Wii.

    Also, can't I just restore using the Konami command on the GX to restore the backup?
    Last edited by Zyrodox; 08-01-2011 at 05:13 AM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •