Results 1 to 5 of 5

Thread: Help with IOS Files

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Help with IOS Files

    Hi all, i recently softmodded my 4.3e Wii using the Softmod any Wii guide and Lego Indiana.

    I followed the guide to the letter and took extra care to make sure everything installed OK, during the softmod i noticed no errors and everything seemed to match up to the guides information about amount of things that should install.

    For a week or so i have noticed no issues, i have been using CFG USB Loader & CIOS 250 with a FAT32 formatted HDD, a WBFS Folder and Wii Game Manager to rip the ISO files into WBFS Format for me.

    Yesterday however i noticed that my Wii appears to only have CIOS 250 installed as if anything i run tries to use CIOS 222, CIOS 223 or CIOS 249 it either fails during the load process or loads up but does not function correctly.

    Can someone please help me to rectify this situation as i have no idea what i should do next to fix it. I tried using Pimp My Wii yesterday to scan and fix my system but that loads up and then crashes saying something like Kernel Panic.

    Help

    Thanks in advance

  2. #2
    Retired Staffer bmarlo's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Sydney,Australia
    Posts
    5,952
    Thanks
    978
    Thanked 1,706 Times in 1,318 Posts
    Blog Entries
    4
    Firstly DONT use pimp my wii! It is referred to here as brick my wii!
    Not quite sure what you mean! What were you trying to use that requires
    cIOS 222,223,and 249? Is it games? If so, just change the ios the game loads from!



  3. #3
    New Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi, this is what happened. I was using CFG Loader V6 as linked to in the softmod tut but a friend suggested I upgrade to V7 as it has some new features and a way better interface. I upgraded manually on my PC rather than use the auto update feature of the app but after I did it started using CIOS 222 rather than 250 as it always did before, only prob is that the app refused to mount my HDD. I then tested 233 & 249, 223 had the same outcome as 222, the HDD wouldn't mount, when I tried 249 the app loaded and the HDD mounted but games wouldn't run. I can only launch games from 250.

  4. #4
    Retired Staffer bmarlo's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Sydney,Australia
    Posts
    5,952
    Thanks
    978
    Thanked 1,706 Times in 1,318 Posts
    Blog Entries
    4
    You must be using the cfg70-222.dol. Replace it with the cfg70.dol and see if that works!
    If not you may have to go back to your old version.



  5. #5
    New Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    OK, sorry to be a complete newb here but thats not my issue. I just used the PC exe file to change it to use CIOS 250 again.

    When i did the softmod i installed a CIOS pack and i kinda assumed that it wouldn't matter what CIOS i use to boot my games but as i say, my Wii will only load games using CIOS 250. I guess what i'm asking is, is that normal? Should i be able to boot games using other CIOS's?

    As ii say, im a total newb when it comes to Wii stuff and although i understand what a CIOS is and does i don't really understand why there are all these different ones and what each individual one does.

    Many thanks for you infinite patience.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •