Results 1 to 9 of 9

Thread: Help: Issue with new controllers

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Zurich, Switzerland
    Posts
    20
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Help: Issue with new controllers

    Hi,

    Have a Wii with 4.2e which I soft modded a long time ago.

    I recently bought some new controllers (Black, Motion+ built in). First I had to syncthese to get them to connect. But if I try to use them with a game it kills the Wii (black screen which takes several power on/off wait... to recover).

    System is still working fine with original controllers with motion+ add-on...

    Any recommendations? Should I try and update the Mod??

    Also with Wii Resort, this was working but stopped working at some point - just hangs.

    I did search here for some time but could not find the answers (but I am sure they must be here somewhere).

    Thanks in advance for your help.

  2. #2
    Senior Member Shift_Lock's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    The City of Rain
    Posts
    5,932
    Thanks
    1,320
    Thanked 1,397 Times in 1,030 Posts
    Blog Entries
    2
    I've never heard of a controller causing a black screen... Could it be that the BT module is going out? maybe the newer controllers take a little more when syncing..

    Did I come off like a jerk?? Read more here


    [/spoiler]

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Zurich, Switzerland
    Posts
    20
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Maybe I need to re-sync them. Will also take a look at the softmod to make sure everything is as it should be. Will have to wait a couple of weeks till the family is away, then I'll have some time to do this in peace & quite.

    I assume no harm can be done by re-running some of the mods?

  4. #4
    New Member Grandpa1959's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,England
    Posts
    540
    Thanks
    191
    Thanked 119 Times in 104 Posts
    Hi Swiss1, are the remotes nintendo ? or third party copies, Do you have any other wii consoles you can try them on, If you can it should help you decide where the problem is, Console or remotes. I am currently using two original Nintendo units with motion plus And one pink one black copies with motion plus. I do a fair bit of wii stuff & regularly sync remotes with up to 5 units per week without problems.
    Please let us no your finding as there is not a lot of info available regarding remote repair,
    regards Grandpa

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Zurich, Switzerland
    Posts
    20
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    problems with new controllers

    These are new geniune Wii controllers. Will have to take a closer look. There were issues when my son was trying to use them as soon as I got them. The system kept Black screening... but with the old controllers seemed to work fine. Not had chance to try this out myself (never get 5 mins alone...) will have a coupel weeks on my own from the end of the month so will take the opportunity to look at this in more detail. Posted this to see if anyone else had a simular issue so I can fix this when I have the chance....

    Thanks for your help. Maybe the issue is becuase of something else he was trying to do.

  6. #6
    Senior Member Shift_Lock's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    The City of Rain
    Posts
    5,932
    Thanks
    1,320
    Thanked 1,397 Times in 1,030 Posts
    Blog Entries
    2
    Quote Originally Posted by Swiss1 View Post
    I assume no harm can be done by re-running some of the mods?
    you assume correct.

    Did I come off like a jerk?? Read more here


    [/spoiler]

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Zurich, Switzerland
    Posts
    20
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Great, thanks. I will do that once I have the place to myself for two weeks, can't wait........ :-)

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Zurich, Switzerland
    Posts
    20
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Update Soft Mod

    I did the Mod: Jan 2010

    Has anything changed sine then? i.e. should IO load new files...

  9. #9
    Senior Member Shift_Lock's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    The City of Rain
    Posts
    5,932
    Thanks
    1,320
    Thanked 1,397 Times in 1,030 Posts
    Blog Entries
    2
    ?? Try the guide in my signature "Softmod any wii"

    Did I come off like a jerk?? Read more here


    [/spoiler]

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •