Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Wii Backup Manager Problem - Red Entries

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    17
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Wii Backup Manager Problem - Red Entries

    I tried moving some of my backups to my USB, while the game takes it time to load and looks as if it worked. The entries name is in Red instead of the usual green.

    When I got to look in my USB the file is also not there, I've tried to find out what wrong but with no luck. Can anyone help?

  2. #2
    Retired Staffer bmarlo's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Sydney,Australia
    Posts
    5,952
    Thanks
    978
    Thanked 1,706 Times in 1,318 Posts
    Blog Entries
    4
    What format is your USB/HDD?



  3. #3
    New Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    17
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    It is in Fat32.

  4. #4
    Retired Staffer bmarlo's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Sydney,Australia
    Posts
    5,952
    Thanks
    978
    Thanked 1,706 Times in 1,318 Posts
    Blog Entries
    4
    You need to make a folder on the root of your drive named "WBFS".
    Then move the iso over as wbfs to your selected drive!

    EDIT: You can also use your loader to rip the game to your drive!



  5. #5
    New Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    17
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    The Wii Backup manager did create a WBFS folder and one game moved over perfectly however the rest did not.

    I've honestly tried to, but the only game that moved over perfectly into the WBFS folder was Super Paper Mario.

    The rest load but the game is red and when I check the USB also wasn't moved over.
    Last edited by LordAndSavior; 06-28-2011 at 05:22 AM.

  6. #6
    Retired Staffer bmarlo's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Sydney,Australia
    Posts
    5,952
    Thanks
    978
    Thanked 1,706 Times in 1,318 Posts
    Blog Entries
    4
    Have you done this?
    1. Load Wii Backup Manager - Click "Options" then "Settings"
    2. In the "General Tab" click "Keep Game Partition Only"
    3. Click the "FAT32/NTFS" Tab - Under "WBFS Split Style" Click the drop down box and choose "4GB"
    4. Click "OK" - Done


    Then try again!



  7. #7
    New Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    17
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I've changed the "General Tab" to "Keep Game Partition Only", and under "WBFS Split Style" it was already "4GB".

    Lets hope it works,

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    17
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Nope, it didn't work. Unfortunately the same ones that didn't move before still didn't move.

  9. #9
    Retired Staffer bmarlo's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Sydney,Australia
    Posts
    5,952
    Thanks
    978
    Thanked 1,706 Times in 1,318 Posts
    Blog Entries
    4
    I'm pretty sure that red title means that WBM is reading the iso as broken!
    You could try re-ripping the iso from the original and see if that works,
    or try a different version of WBM from HERE!

    EDIT: As I mentioned before, your loader can rip the game from disc to your HDD!



  10. #10
    New Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    17
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thats actually the same Manager that I currently have.

    Do you think you might know any other program that I can use instead of the Wii backup manager?

    Edit: Or any other way to get my back ups to work on my Wii?

    Also, should they be in NTI ISO format before I put them in the back up manager?
    Last edited by LordAndSavior; 06-28-2011 at 06:32 AM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •