Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: WII issue problem semi fixed still need help

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Tijuana, Baja California, Mexico
    Posts
    23
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Us WII issue problem semi fixed still need help

    So my wii bricked a couple of weeks ago, finally fixed it now i can play games via dvd, now my next issue is that my back up games in a USB HD will load but not run

    Will load on CFG USB Loader, can change settings game will start but it will freeze in the saftey screen, or just before running the game, now i tried with COD Modern warefare, tried the simplest game wich is wii sports i remember running this back up with no config at all, now it will just freeze in the saftey screen. Tried difrent IOS 246-249 and 222-224, i used wiiflow also and no score.

    here is my sys check

    Spoiler



    i dont ran out of ideas on what to do, since the wii did work flawles before the brick.

    My wii bricked upon my doughter playing with the wiimote with out knowing whtan she was doing, i saw her ran with the wiimote and when i came to my living room my wii would not bring up the sys menu. But that issue is fixed.

    I used this tut to mod my wii


  2. #2
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,467
    Thanks
    1,844
    Thanked 4,320 Times in 3,624 Posts
    Blog Entries
    5
    You try a different version of CFG Loader? You follow the guide?

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Tijuana, Baja California, Mexico
    Posts
    23
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by nightstah View Post
    You try a different version of CFG Loader? You follow the guide?
    i will try this but i dont think its an issue with CFG loader since wiiflow will do the same thing

    tried it, tried wiiflow also on diferent versions and keep getting same issues, i configured also black ops like the guide mentions and it will open the game but as soon as i try and actually play ANY game it will just freeze, blackops, mariocart, New super mario bros, eaven wii sports the one that comes with the wii
    Last edited by Pob3008; 06-05-2011 at 03:17 AM. Reason: Failure to use the edit button

  4. #4
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Pob3008's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Liverpool
    Posts
    6,831
    Thanks
    905
    Thanked 2,104 Times in 1,486 Posts
    Blog Entries
    13
    Do u have the hd set up correctly?

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Tijuana, Baja California, Mexico
    Posts
    23
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Pob3008 View Post
    Do u have the hd set up correctly?

    Cant be an HD isssue since cfg and wiiflow can see the games they will open the issue is that when your going to actually start gameplay wii will freeze


    asking around friends some onementioned a patch but couldnt give me any more info.


    i posted a sys check are my ios the correct ones ?

    the next thing i will try to do is format my wii and go from there if any sugestions please post ill be online for some 4 hours trying to fix this

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    37
    Thanks
    8
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Don't format the Wii, that will probably be a bad thing.



    Your syscheck SHOULD look like this: eg taken from Mauifrogs Guide




    To make it look like this, follow muaifrog's MOD ANY WII guide here

    Follow the steps he mentions, make SURE you back up your NAND and KEYS from SD card, and then reinstall your USB Loader (whichever you may want to use).

    Then, you should be all set and ready to play again.
    Hope this helps
    Last edited by narse1979; 06-08-2011 at 10:42 AM.

  7. #7
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff
    narse1979's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Southern Fairy Land
    Posts
    7,489
    Thanks
    826
    Thanked 1,775 Times in 1,371 Posts
    Blog Entries
    7
    Quote Originally Posted by sephiroth878 View Post
    Don't format the Wii, that will probably be a bad thing.



    Your syscheck SHOULD look like this: eg taken from Mauifrogs Guide




    To make it look like this, follow muaifrog's MOD ANY WII guide here

    Follow the steps he mentions, make SURE you back up your NAND and KEYS from SD card, and then reinstall your USB Loader (whichever you may want to use).

    Then, you should be all set and ready to play again.
    Hope this helps
    Looking at his syscheck he has used mauifrogs guide and has even included a link to the guide in the bottom spoiler.


  8. #8
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Tijuana, Baja California, Mexico
    Posts
    23
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    UPDATE: After reading several threads, i went on and formated my wii and for some reason it look clean, i re modded my wii with the same tutorial, installed everything to the letter, and the same issue, i will wiiflow, config. usb loader, and Uloader will show the game i have on my hd, (HD is formated WBFS entire drive), will open game, i get the screen where it says to tighten thr wrist cord, and safety stuff. and it will freeze, wiimote with coinfig usb loader will sync out, with wiiflow it will just stay on those 2 screens (fades to another one) with mario cart it will open the game, will let me make mi license, will let me select char, car, and track, but as soon as it supossed to start playing it will go to a dark screen. i am totatly out of ideas, these 2 games are the only ones i have on wii disc, and backed up on my HD, i dont want to go and start buying new ones untill i have this issue fixed. (previusly i had 30 titiles in wich i was playing for over a year befor this issue happend using same hard drive as before, any other tips im flat out of ideas

  9. #9
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,467
    Thanks
    1,844
    Thanked 4,320 Times in 3,624 Posts
    Blog Entries
    5
    Which wiihacks tutorial advocates formatting the Wii again? Um, pretty sure above your post you were advised NOT to do this. I realize this isn't a solution, just merely pointing out you've demonstrated an unwillingness to listen thus far...

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Tijuana, Baja California, Mexico
    Posts
    23
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    like i said I WENT AND FORMATED THE WII anyways since previus atemts would not work, might have been a currupt file in wich case the wii was formated, and re modded with the same issue going on, its not that im not listening, but this has been and issue for over a month this is the second post i have madeand still the people whoa ctually try and help me gave up, so insted or doing a negative critisism you might want to help out not flame out im just saying.


    Anyways im trying as we read, several ios on mariocart wii to see if it will run (since its mentions that it should run by default) to see if theres any other ideas so we can sort this issue out.



    Meanwhile ISO 222 frozzed

    update:
    IOS224 didi the same thing went all the way to almost palying but got a black screen and frozed
    update: no go on other cios

    so im going to do another and finall re install if this does nto work im giving up my wii and wil be selling it, might eaven sell it on this forum XD
    Last edited by richietj; 06-08-2011 at 02:52 PM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •