Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: System files corrupted

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    14
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    System files corrupted

    OK I skimmed through posts and found several solutions. I just figured I would post my own thread and see if I can find the best one for me.

    Last night I got the message "system files are corrupted" with a black screen for the first time. This only happens when I hit the home button and exit to the system menu. After I power down and back up it's fine. Everything works!? It's only when I try to return to the system menu I get this message. Then all I need to do is power cycle. It's just annoying and I'm worried that it could be the start of a bigger issue.

    I'm running 4.2U with priiloader. BootMii is an IOS. I use wiiflow and I haven't installed anything recently. I have used the wii back up disc and assigned a new wii ID but that was weeks ago.

    Any advice that I could get would be helpful. Preferably advice from someone who has conquered this problem.

    Thanks in advance.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    4,784
    Thanks
    787
    Thanked 1,791 Times in 1,262 Posts
    Blog Entries
    5
    It would help if you could post a syscheck. Here's how to do it


    http://www.wiihacks.com/recommended-...tem-check.html

    also, have you ever messed with themes?

  3. #3
    Retired WiiHacks Staff Krafter's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4,427
    Thanks
    460
    Thanked 1,093 Times in 857 Posts
    Blog Entries
    5
    Try reinstalling your System Menu by doing the following...

    4.2U cBoot2 fix
    1. Download this and unpack it to your SD card.
    2. Place SD card in your Wii and boot. (Skip to step 5 if you have Bootmii as boot2)
    3. Start Homebrew
    4. Press the home button and select Bootmii
    5. MMM will start
    6. Scroll down to "Load another IOS" and press A.
    7. Choose IOS249 and press A.
    8. Scroll up to "Wad Manager" and press A.
    9. Press 1 to install all wads and then press A.
    10. Let it finish and reboot when done
    Last edited by Krafter; 01-29-2011 at 04:27 PM.

  4. 1 User Says Thank You Krafter For This Useful Post


  5. #4
    New Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    14
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    OK. Here's a syscheck. No I haven't messed with themes. I've thought about it and I have thememii in my apps folder but decided it wasn't worth the risk with all the warnings that are posted about it. I've used themes for homebrew and usbloaders but I'm sure that's not the problem. I just find it weird because I haven't installed anything or done anything out of the ordinary for quite some time.

    Thanks for the input. I'll decide what course of action I will take soon. I've started to download the package you posted you posted krafter.

    Spoiler


  6. #5
    Senior Member JoostinOnline's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Behind you
    Posts
    4,457
    Thanks
    604
    Thanked 1,261 Times in 1,036 Posts
    I'm guessing you've use Pimp My Wii. Am I right?
    "Macs are the Perfect Computers," said the Perfect Idiot.

  7. 1 User Says Thank You JoostinOnline For This Useful Post


  8. #6
    Retired WiiHacks Staff Krafter's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4,427
    Thanks
    460
    Thanked 1,093 Times in 857 Posts
    Blog Entries
    5
    It is very strange that the you are on 4.2 but IOS70 shows as a stub..... I don't get it. I have seen this before.

    The pack I gave you includes IOSs for most System Menus and System Menu 4.2 so reloading might just take care of your problem.

  9. 1 User Says Thank You Krafter For This Useful Post


  10. #7
    Retired WiiHacks Staff Krafter's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4,427
    Thanks
    460
    Thanked 1,093 Times in 857 Posts
    Blog Entries
    5
    Quote Originally Posted by JoostinOnline View Post
    I'm guessing you've use Pimp My Wii. Am I right?
    Ah... I didn't notice all the patched IOSs. Good call.

  11. #8
    Senior Member JoostinOnline's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Behind you
    Posts
    4,457
    Thanks
    604
    Thanked 1,261 Times in 1,036 Posts
    Before doing that, would you mind doing a sysCheck with Bannerbomb so we can see what IOS your SM is using?
    SysCheck Exploits.zip
    "Macs are the Perfect Computers," said the Perfect Idiot.

  12. #9
    New Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    14
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yea sure. It'll be about 20 minutes or so. My SD and HDD are copying files. Post back soon

    and yes I used pimp my wii. Is that a bad thing? I thought it was the coolest thing ever. I'm not a noob more of an amateur and the ios's can sometimes be confusing. Except black ops had to have 250 rev 19 instead of 20
    Last edited by ky_blue; 01-29-2011 at 06:10 PM.

  13. #10
    Senior Member JoostinOnline's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Behind you
    Posts
    4,457
    Thanks
    604
    Thanked 1,261 Times in 1,036 Posts
    Quote Originally Posted by ky_blue View Post
    Yea sure. It'll be about 20 minutes or so. My SD and HDD are copying files. Post back soon
    Thanks. I've never seen this before, and we can't depend on Krafter since his mind is starting to slip in his old age (j/k, please don't hurt me). This might be helpful for future diagnostics.
    "Macs are the Perfect Computers," said the Perfect Idiot.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •