Results 1 to 5 of 5

Thread: Help!! Softmod 4.3 Malfunctioning!! No BootMii, Wii System Settings Black Screen

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    5
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Help!! Softmod 4.3 Malfunctioning!! No BootMii, Wii System Settings Black Screen

    I have a softmodded Wii sys menu 4.3u softmodded from a 4.1 softmod, and all was going well until i changed my ssid on my wireless router so i needed to access the settings to reconnect the wii. When i click on the settings, the screen goes black!! It seams apparent that the only thing i can do right now is just load my games via the CFG Loader. No settings, each time i try to get into bootmii the screen goes black and the dvd slot blinks! Is it possible through a forced firmware update or a game update or something for me to virginize this beast! I have done other virgin wiis without any problems and i would really like to just start over? any ideas would be appreciated.

    Ps. I can access the priiloader options.

  2. #2
    New Member CompletelyBefuddled's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Springtucky- Ohio
    Posts
    167
    Thanks
    17
    Thanked 35 Times in 31 Posts
    bootmii MUST be on the sd card..The sd card MUST be in the Wii..Then, via HBC, load boomii.

    **I have to ask- you modded a 4.1 and changed the menu to 4.3? I'm confused by this.**

    If you had disk and online updates disabled in priiloader, you couldn't have updated anything.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    5
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Well...I have followed the tutorial located here "http://www.wiihacks.com/recommended-faqs-guides-tutorials-only/66601-4-3-softmod-guide.html" to a "T" and everything was working until i started experiencing the problems.

    I have loaded all the files from step 1 onto my formatted sd card and in the tutorial and tried to go into HBC and load the bootmii but i does nothing. Please help.

    Also, a little more in depth about the 4.1 to 4.3 conversion.

    Before 4.3 came out, i had a softmodded wii, then donkey kong, new super mario bros, super mario galaxy 2, and more new titles, you know...the ones that required the update to play them. So then i found the tutorial mentioned above and upgraded from the old bannerbomb exploit to the indiana jones exploit and went from the usbloader gx to the cfg loader. everything was going great i don't know what happened? Once again, i can still play my backed up games, but i can't access bootmii or the wii settings, as as of now my online play is GONE!! Please help!

    Also...on the 4.1 softmod, I didn't use priiloader. i do have that in place now however.

  4. #4
    Senior Member JoostinOnline's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Behind you
    Posts
    4,457
    Thanks
    604
    Thanked 1,261 Times in 1,036 Posts
    Quote Originally Posted by jandk5507 View Post
    Well...I have followed the tutorial located here "http://www.wiihacks.com/recommended-faqs-guides-tutorials-only/66601-4-3-softmod-guide.html" to a "T" and everything was working until i started experiencing the problems.

    I have loaded all the files from step 1 onto my formatted sd card and in the tutorial and tried to go into HBC and load the bootmii but i does nothing. Please help.

    Also, a little more in depth about the 4.1 to 4.3 conversion.

    Before 4.3 came out, i had a softmodded wii, then donkey kong, new super mario bros, super mario galaxy 2, and more new titles, you know...the ones that required the update to play them. So then i found the tutorial mentioned above and upgraded from the old bannerbomb exploit to the indiana jones exploit and went from the usbloader gx to the cfg loader. everything was going great i don't know what happened? Once again, i can still play my backed up games, but i can't access bootmii or the wii settings, as as of now my online play is GONE!! Please help!

    Also...on the 4.1 softmod, I didn't use priiloader. i do have that in place now however.
    Games don't need you to update your System Menu. Just block updates with Priiloader (which you probably have done now). Games and channels (and the System Menu itself) run off of IOS's. As long as you have an up-to-date version of the required IOS, they will all run fine.
    "Macs are the Perfect Computers," said the Perfect Idiot.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    5
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Well unfortunately i didn't have the priiloader loaded before i upgraded to the 4.3 because everytime i enter the newer games, it wanted me to update, so i followed the new guide for 4.3 after i updated and that's where i'm at now. Could you tell me exactly what IOS's i need to get my sys settings back up and running and how to go about loading the ios's into the system.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •