Results 1 to 5 of 5

Thread: Softmod update gone bad... lost HBC, BootMii & Priiloader

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Exclamation Softmod update gone bad... lost HBC, BootMii & Priiloader - Resolved

    Hello,

    Last ditch effort to try to get this little problem resolved.

    Bought my sister a new HDD for her Wii (4.2U) this Christmas so brought it over to get the softmod updated.

    Originally had CIOSCorp installed (stupid move on my part) with Neogamma and 249R17.

    Followed the CIOSCORP removal tutorial and then followed Mauifrog's Softmod any Wii.

    In the middle of all this I somehow lost HBC. At this point still had the PriiLoader.

    From hear I'm not sure what exactly I did, I was now way past my bedtime, but I did update some IOS', did a reboot and lost what was remaining of the PriiLoader and BootMii.

    Did try to bannerbomb the system to get back the HBC but it constantly freezes and the remote no longer responds. Also tried to do a offline install of some wad's by following Krank's Softmod Problems & Troubleshooting Guide, and even tried a trucha bug restore via MMM but that also with no luck.

    I still can access my full system at the moment so I know that's it not bricked... yet; and I can still work on the IOS' via MMM.

    Any suggestions would be greatly appreciated.

    EDIT: And also forgot to mention, but with all this now when I load Wii Fit Plus into the system it now asks for a system update before I can proceed with the game.
    Last edited by Crash_1999; 01-02-2011 at 09:03 AM. Reason: Resolved Issue

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Pob3008's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Liverpool
    Posts
    6,830
    Thanks
    897
    Thanked 2,102 Times in 1,485 Posts
    Blog Entries
    13
    R u still on system menu 4.2?

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yup, the System still shows 4.2U

  4. #4
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Pob3008's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Liverpool
    Posts
    6,830
    Thanks
    897
    Thanked 2,102 Times in 1,485 Posts
    Blog Entries
    13
    Do u have priiloader? Do u still have the neogamma channel? If u have either run a syscheck an post the report.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hey Pob3008,

    Unfortunatly didn`t have either Piiloader or NEOGamma on the system. (As noted above did have Priiloader but somehow lost it during the initial mod update)

    Was able to resolve the issue do with a soft mod I had to do on another Virgin 4.2 system.

    ************************************************** ************************************************** ****
    The following is very risky and should only be tried if you feel comfortable with your abilities. No responsibility will be accepted if you unfortunately brick your system. USE WITH CAUTION!!!!!

    Was able to to a system check on that system, and get the proper IOS versions. Then downloaded the appropriate Wad`s via the NUS Downloader.
    then followed Softmod Problems & Troubleshooting Guide by Krank. Downloaded the pack under Section 2 - 4 and just added the previous downloaded Wad`s making sure to replace all of the wad`s except 70, and installed them all via the MMM / Wad Manager.

    Was able to re-install both HBC and BootMii IOS.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •