Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: BackupLoader Gamma and cIOS 36-rev7 Won't Install

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    BackupLoader Gamma and cIOS 36-rev7 Won't Install

    So I have a few problems..

    I managed to install the Twilight Hack on my 3.3U Wii and everything was great as it installed HBC, DVDX, and some other things.

    However, whenever I try to install the Official Waninkoko cIOS36-Rev7 (The one with the Sonic Banner), it just sits on the screen..I can't press "A" or any other buttons.

    The same thing happens when I try to run the new Backup Launcher Gamma. I've read many places that the Backup Launcher is dependent on Waninkoko's cIOS, and I really want to be able to use the backup launcher...

    I've tried numerous things..uninstalling the current cIOS, reinstalling rev7, downgrading to a previous rev..etc, etc..But nothing seems to fix the "hang" when I enter the Backup Launcher or the cIOS36-Rev7 (Sonic Banner) Installer.

    Any ideas?

    (Note: Another weird problem that may or may not be related has to do with my FW being 3.3U. I've been at college since August, and our school won't allow game consoles to be networked via wifi, so I'm POSITIVE that I didn't update my Wii in October or November..There's literally NO WAY it could have happened. However, I've read on other forums that 3.3U pretty much means I need to downgrade..is this the case to me? Is it related to my problem?)

    PS..Great work here, guys...It's amazing what a bunch of people can accomplish, and you're all a testament to that.

    Thanks in advance!

  2. #2
    Senior Member admiral victorinox's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    michigan
    Posts
    4,940
    Thanks
    1
    Thanked 2,603 Times in 873 Posts
    try this
    MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service
    install it in wad manager, and you should be Good to go, as for the backup loader, you might have bad downloads, im sorry but i use a chip like most people out there, and since the program is buggy and useless being most games dont work or run poorly, theres not a lot of support for it

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Admiral,

    thanks for your quick reply..I'll try that link later tonight.

    So do you think I'm just having bad luck with everything and that It's not due to my FW being 3.3U?

    Btw, I plan on buying/installing a WiiKey 2 within the next few months...It would be nice to get this to work in the mean time though :-)

    Thanks again.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I'm pretty sure it connects to the Internet to download 15 packages when it's installing. It's probably hanging because it can't get online.

  5. #5
    Junior Member Breakell20's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    132
    Thanks
    5
    Thanked 60 Times in 34 Posts
    Quote Originally Posted by fiction520 View Post
    I'm pretty sure it connects to the Internet to download 15 packages when it's installing. It's probably hanging because it can't get online.
    not neccesarily, there is offline install files, il go scout out those files if he needs them. but yea... you could be right with the hanging.
    Here to help in anyway shape and or form (or at least try, ive been out of the wii scene for quite a while)



    If You Like What I Say, THANK ME!

    No Mod Chip/Clip
    HBC 1.0.3
    4.0E With StartPatch 4.06 PAL
    v386 (v24) Wii
    SOFTMODDED WII
    LEH1 Serial! THE BEST!

    COD5 : 408194203913
    Mario Kart : 0216-1986-4790
    Wii Console : 6009-4439-3108-6643
    PM me with yours if you add me

    DE BLOB escaped and attacked my Signature!

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    The offline files I need are the ones mentioned inside the ReadMe, right? I followed those instructions and put them inside the /00000001/00000024/v1042/ directory, but the installation still hangs..Is there something else I have to do to get the installer to use those files instead of downloading them?

    Thanks for all your help everyone..I really appreciate it.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    To everyone:

    I have a doubt: I been looking for the CIOS rev 7 in WAD format (i have the 3.3u firmware, ade a few games that doesnt work on CIOS rev 6 but htey does in rev 7). The wad format is because the firmware 3.3u doesnt work with the CIOS rev 7 installer (the one with the .dol extension). Admiral Victorinox put a file in the megaupload site )cIOS36_rev7-Installer.zip), but thats not a WAD...is the same installer that i have and doesnt work on 3.3u.

    I found a link to the WAD file in other forum, but the link is dead.

    Anyone know wat to do? (downgrade is not an option)

    thanx

  8. #8
    Junior Member delgadoii's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    41
    Thanks
    7
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    WOW... I have upgraded to the newest version provided by nintendo... and now I can't go back... is there any way to go back?...

    I have tryed the downgrader and get a ticket error msg... also tryed the anydelete but don't know the code name for the actual apps.

    also tryed many other wads and dols... to no avail.. could this be because I jumped the gun and updated too soon?...

    thanks for all the help guys.
    Last edited by delgadoii; 01-12-2009 at 08:33 AM.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by delgadoii View Post
    WOW... I have upgraded to the newest version provided by nintendo... and now I can't go back... is there any way to go back?...

    I have tryed the downgrader and get a ticket error msg... also tryed the anydelete but don't know the code name for the actual apps.

    also tryed many other wads and dols... to no avail.. could this be because I jumped the gun and updated too soon?...

    thanks for all the help guys.
    Do a Google search for "Wii 3.4 downgrader.rar". Instructions are provided with the file. Worked like a charm.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    unable to load gamma .3 backup loader

    i think i am having the same problem i loaded the twilight hack homebrew channel ect ios16 cios_fix ios downgrader cios downgrader to 3.2u and when i load the cios backup loader it freezes where it says press a to continue i tried pressing everything and nothing happens the file is a .dol and it all worked when i did it on my 3.3u and downgraded im wondering if i am doing somthing wrong here

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •