Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: BackupLoader Gamma and cIOS 36-rev7 Won't Install

  1. #11
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy cios 36 rev x.x not installing

    Good afternoon all,


    I have been dealing with this issue for a while now and can not find a way to install the cios 36. I have been able to go around it for a couple of games but I think I have come to the brick wall.

    I wanted to update to the system update to 4.0 in order to take advantage of the SD memory expansion functionality in order play my vc/wii ware games directly from the sd card. I found a thread that game specific instructions on how to do it but the key component is the cios36. The instructions stated that I have to install the cios 36 before proceeding to the next step and I have tried different ways to install that cios but no luck. i have tried...

    1. Installing an earlier cios to see if it installs and than upgrade to the the needed cios.

    2. With the wad installer 1.4, it gives an option to pick a cios within the system to try to install the new cios, but no luck.

    3. I had a lot of Wii ware and retro games installed and considered that it was memory issue, so i decided to remove all the all games and games saves. but no luck.

    4. I thought that I had a a corrupt cios, but not have my laptops desktop full of folder and subfolder full of different cios36 downloads from different link suggested from people in threads.

    5.I also considered that maybe there was still traces of the the previous games still on the console, so I used ANY TITLE DELETER to uninstall any traces of backups of games. I did remove about 30 different games.

    So i got brave and stupid

    I went and installed the Wankinokos 4.0 update. Everything well but can't install wads. According to different threads from different websites state that I need to patch the cios60, which is provided all over the net. have not being able to patch the file. I'm thinking that it is because i need the CIO36 installed as provided by the system update instructions. so I try to install and reinstall


    but the three common errors that I always get is...

    error ret -1

    or

    error ret -1017

    or ret -1029.

    Never fails. I was up from 5 in the afternoon till next day 6 in the morning reading thread after thread but no luck. All indicted that I need to install the cios36 BUT I WII WILL NOT INSTALL. So I gave up on the system 4.o up date and decided to use ANY REGION CHANGER and downgraded to 3.2U.

    Once i downgraded, I decided to see if the cios would install but no luck. still get the error, changes error code depending the method that i'm using but it is still the same three codes...

    error ret -1

    or

    error ret -1017

    or ret -1029.

    Pardon for the long post, can anyone help? thanks in advance.

  2. #12
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    cios 36

    i figured it out i tried to install cios 38 rev 12 by waninko or whatever and that seemed to work fine for some reason this system here wont take cios 36 rev 7 at all while all the other systems i have done will take cios 36 rev 7 but somehow it got updated to 4.0u and i had to do it again anyways and i still got it to work

  3. #13
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Different cios Installed

    With that in mind, is there a way to scan wii and find out the different Cios Installed?

  4. #14
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    IOS60 Patch for system menu 4.0

    I can 't seem to get the patch going. Can anyone assist?

    I had upgraded to the 4.0 but can not wii ware or VC games of the SD card channel. I have tried to patch but no luck. I'm able to install the games nad transfer to the card but when I launch the game, it says failure to launch...



    Anyone...please....help...

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •