Results 1 to 9 of 9

Thread: apps freeze up and wii remote loses connectivity with wii

  1. #1
    New Member OGTfrom92's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    5
    Thanks
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    apps freeze up and wii remote loses connectivity with wii

    I have searched the help forums for about an hour to find a solution to my problem. I'm hoping someone can help and or point me in the right direction for maybe a guide on this. I'm not really sure if this classifies as a brick so I apologize if I posted in the wrong section. I will try to explain my problem best I can.

    I softmoded my friends Wii from a 3.4 to a 4.1 according to the guide with no problems. Then I made the mistake of installing IOS249 wad and IOS70 patched wad because I have a 4.2 Wii that I softmodded and figured since I had those 2 wads installed on my 4.2 that I would add them to my friends 4.1. Well...the Wii did not like that. In hindsight, very dumb I know.

    One of the problems I'm having is that USB loader gx won't run. I get a black error
    screen that says code dump or something than "reload".

    The other problem is that when I try to use any app in Homebrew now, the app will load to the first page and then when I hit the "A" button to continue the screen freezes and the Wii remote loses connectivity with Wii. The Wii remote lights just flash a few time then go off. All apps in Homebrew do the same thing I just described above.

    I don't what else to do. Wad manager freezes. I tried the down grader, that freezes. Out of frustration and desperation I have even reformatted the Wii and rehacked it. Still same problem.

    Well...that's pretty much my situation. Thanks in advance for any help on this.
    Last edited by OGTfrom92; 07-09-2010 at 08:12 PM.

  2. #2
    Senior Member Krank's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8,895
    Thanks
    953
    Thanked 4,321 Times in 2,128 Posts
    Blog Entries
    7
    Install cIOS38 rev 17 and see if that solves you issue. If not....

    Read & Follow This Guide...Black Screen APP Fix
    Damn I suck!!!!

  3. 1 User Says Thank You Krank For This Useful Post


  4. #3
    New Member OGTfrom92's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    5
    Thanks
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks so much for reply and for the help Krank. I was able to get my apps working correctly with the guide you directed me to.

    I still have one problem though. In wad manger when I try to install any USB loader gx wads, I get an error. I can install other wad files just fine. I tried 3 different versions of the USB Loader gx wad files and I get an error with all 3 listed below

    -USB Loader GX r916 - ULNR.wad
    -USB Loader GX r907.wad
    -r930.wad

    If you can help me out again it would be much appreceiated, Thanks
    Last edited by OGTfrom92; 07-10-2010 at 07:14 AM.

  5. #4
    New Member mikeh86's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    4
    Thanks
    2
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    hi,

    have you tried a diffrent USB loader i had problems with GX now use wiiflow with no problem works with 249 and 222 Link


    Mike

  6. #5
    New Member OGTfrom92's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    5
    Thanks
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    No, I have not tried a different USB loader. I'm so used to using USB Loader gx, I'd like to get it working. I guess I could try Wiiflow. Its worth a shot I suppose.
    I also tried to start over completely and virginize my Wii following Dogeggs guide and that didn't work. When I used the cios downgradder all it does is reboot my Wii instead of downgrading it.

  7. #6
    Senior Member Krank's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8,895
    Thanks
    953
    Thanked 4,321 Times in 2,128 Posts
    Blog Entries
    7
    I also tried to start over completely and virginize my Wii following Dogeggs guide and that didn't work.
    That was pretty FAIL of you. Anyway, what IOS are you using to install the Wads? Use 250, 249 or 36.
    Damn I suck!!!!

  8. #7
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    same issue as og poster

    how do i Install cIOS38 rev 17 without the wiimote working?

  9. #8
    Junior Member streamlinehd's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,369
    Thanks
    114
    Thanked 557 Times in 377 Posts
    Blog Entries
    3
    Quote Originally Posted by nudestraykat View Post
    how do i Install cIOS38 rev 17 without the wiimote working?
    The wiimote isn't working because you are trying to use IOS249 to install and you don't have IOS249. This is why you have to use the cIOS38 rev17 installer and not the wad. Just run the installer in Homebrew like you would any other app and install the custom IOS. Then you can use wad manager/dop-mii/etc. with IOS249 to install anything you want. This will get your usbloader working as well.
    Last edited by streamlinehd; 09-18-2010 at 07:26 AM.
    Cogita ante salis
    If you're happy with the help I provided, don't forget to hit my thanks button


  10. #9
    New Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by streamlinehd View Post
    The wiimote isn't working because you are trying to use IOS249 to install and you don't have IOS249. This is why you have to use the cIOS38 rev17 installer and not the wad. Just run the installer in Homebrew like you would any other app and install the custom IOS. Then you can use wad manager/dop-mii/etc. with IOS249 to install anything you want. This will get your usbloader working as well.
    Yes. But anything I try to load in the homebrew channel either disconnects my wii mote or goes to a black screen. So how am I supposed to install it?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •