Results 1 to 6 of 6

Thread: Problems with USB Loader(s)

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Problems with USB Loader(s)

    Alright, I've searched this forum for hours, read 100's of posts and tried some tinkering of my own. Now it's time to post.

    I loaded GX and NeoGamma on my Wii, did all the pre-req's for both of these, and I'm getting all kinds of different results, not just one problem.

    With Neo, I get no where at all. It loads from the disc drive fine, but just black screens when I ask it load from USB.

    GX is giving me some wierd issues. First I tried loading GX off a SD Card and it read my HD fine along with the 4 games I loaded on for testing. But it won't let me load into a game. Everytime I try to load a game, it stays on the selection menu but makes all the pushable buttons on the screen unpushable. I can still move the arrows for game selection and the WiiMote still reacts, but nothing is executable, it's really wierd.

    After that I tried to install GX as a channel and it's giving me the same issue, everything is still there, but nothing is press-able.

    My last issue is involving GX as well. Maybe it's part of the program and I just didn't get that part, but everytime I load up GX with the HD already attached, it just black screens. But if I start my Wii without the HD attached, then load the program, it asks for the drive then loads up fine. Not sure if that is an error on my part or not.

    So that's it in a nutshell, hopefully someone can shed some light on the subject. Thanks all in advance!
    Last edited by Necksnapper; 07-07-2010 at 12:20 PM. Reason: typo

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Pob3008's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Liverpool
    Posts
    6,831
    Thanks
    904
    Thanked 2,104 Times in 1,486 Posts
    Blog Entries
    13
    Get yourself a different revision of usb loader gx (older or newer as some versions are buggy). The problem with plugging the drive in after u load up could be a compatibility issue but may be resolved by again changing the revision but i'm guessing as neogamma is not recognising it that it is a compatibility issue.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thank you for mention this issue i have the same problem with my WD my passport SE 1TB 070A Version
    When i start the usbloader GX the screen remains black
    NeoGamma is also freezing in the menu when i press A by using USB
    Hope someone can help us!

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    Thanks
    364
    Thanked 2,241 Times in 1,111 Posts
    Blog Entries
    8
    Have you tried a different usb loader just to rule out USB loader GX being the cause of the problem. I quit using that usb loader over a year ago, and happy I don't use it anymore.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I tried GX, Neogamma, and WiiFlow. I'm heading to a friend's house today who got it working and we're gonna try a couple things. I never thought of trying a different version, so may give that a go. Will let you know how it goes!

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Got it working, my drive was the problem. Didn't see it on the compatibility list, but fyi, HP SimpleSave 640GB doesn't work. Thanks for the help tho fellas!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •