Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: WAD installation problem

  1. #1
    New Member sgibson1980's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Bedford, Beds, UK
    Posts
    183
    Thanks
    25
    Thanked 57 Times in 44 Posts
    Blog Entries
    7

    Question WAD installation problem

    Hi Guys,
    I am currently trying to install several vc and wiiware wads i have obtained to an sd card. I use wad manager 1.5 to install them to the wii, and then move them to the SD card. For some reason they only ever work once, after that I get failed to load message and i cant copy back to wii either.. I am running 4.0E with SDHC support. I am on CIOS rev14 and have no problems playing any backup disc games..

  2. #2
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,104 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    You are using IOS60 patched aren't you?
    Not really doing much Wii stuff these days.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    6
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Same Issue

    Did you ever get an answer on how to fix the wad on an sd card problem? I am having the same problem.

  4. #4
    Member wiidoggii's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Dog House
    Posts
    1,051
    Thanks
    48
    Thanked 197 Times in 147 Posts
    Quote Originally Posted by wutdaheo View Post
    Did you ever get an answer on how to fix the wad on an sd card problem? I am having the same problem.
    Did you install IOS60 patched like tealc said above?
    Well did you?
    PLEASE SEARCH, READ, AND THINK BEFORE DOING ANYTHING.


    Don't forget the thanks button...

  5. #5
    New Member sgibson1980's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Bedford, Beds, UK
    Posts
    183
    Thanks
    25
    Thanked 57 Times in 44 Posts
    Blog Entries
    7
    Quote Originally Posted by wiidoggii View Post
    Did you install IOS60 patched like tealc said above?
    Well did you?
    I followed the guide for 3.4-4.1 with the guide on this website, so If that was part of the guide then yes.. Is there anyway for me to find out.. Sorry took so long to reply was at work..

  6. #6
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,104 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    You could run signcheck, if you did install the patched IOS60 then it would show IOS60 as Trucha enabled. Signcheck saves a file on your SD which you can open on your PC.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  7. #7
    New Member sgibson1980's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Bedford, Beds, UK
    Posts
    183
    Thanks
    25
    Thanked 57 Times in 44 Posts
    Blog Entries
    7
    Ok ill try that now

  8. #8
    New Member sgibson1980's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Bedford, Beds, UK
    Posts
    183
    Thanks
    25
    Thanked 57 Times in 44 Posts
    Blog Entries
    7
    Quote Originally Posted by Tealc View Post
    You could run signcheck, if you did install the patched IOS60 then it would show IOS60 as Trucha enabled. Signcheck saves a file on your SD which you can open on your PC.
    Ok This is what I got:

    "SignCheck 0.3 aka /dev/nintystuff build report"
    "Wii region", Europe
    "Wii unique device id", 51911596

    "IOS number", "Trucha bug", "Flash access", "Boot2 access", "Usb2.0 IOS tree"

    "IOS250 (ver 65535)", Enabled, Disabled, Disabled, Enabled
    "IOS249 (ver 14)", Enabled, Disabled, Disabled, Enabled
    "IOS61 (ver 4890)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS60 (ver 6174)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS55 (ver 5149)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS53 (ver 5149)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS38 (ver 3610)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS37 (ver 3612)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS36 (ver 3094)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS35 (ver 1040)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS34 (ver 3091)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS33 (ver 2834)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS31 (ver 3092)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS28 (ver 1293)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS22 (ver 780)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS17 (ver 518)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS14 (ver 263)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS13 (ver 16)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled

    Does that help at all!!

  9. #9
    Member wiidoggii's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Dog House
    Posts
    1,051
    Thanks
    48
    Thanked 197 Times in 147 Posts
    IOS 60 needs to have the "Trucha bug" disabled.
    Install IOS 60 patched....
    PLEASE SEARCH, READ, AND THINK BEFORE DOING ANYTHING.


    Don't forget the thanks button...

  10. #10
    New Member HEROXOOT's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tennessee
    Posts
    475
    Thanks
    4
    Thanked 38 Times in 37 Posts
    Ok how i figured mine is working. Use nocopy protection patch (startpatch), and then install the games and move tem to the sd card. Works for me 100% with no patched ios60.
    Last edited by HEROXOOT; 12-08-2009 at 01:21 PM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •