Results 1 to 7 of 7

Thread: cIOS installer and wii remote trouble

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    cIOS installer and wii remote trouble

    I'm having trouble installing any cIOS file. I've tried to install cIOS18 rev14 and cIOS rev15 multiple times each, and I get the same result every time. Here's what happens:

    I have the file in the correct folder on my SD card (apps -> cIOS18 rev14). I plug it into my Wii. I open up the homebrew channel. I select the cIOS folder, then I select Load. The installer screen appears as it should. This is when my wii remote disconnects and turns off. When I press any button, it does not reconnect. The screen is still the same, and the music continues. I have to turn off my console by holding down the power button for 5 seconds.

    I have 4.2. I've seen others have this problem, but I haven't been able to find any answers. Please help!

  2. #2
    Senior Member WiiJohn's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,953
    Thanks
    183
    Thanked 2,022 Times in 1,205 Posts
    Blog Entries
    11
    Quote Originally Posted by vash3951 View Post
    I'm having trouble installing any cIOS file. I've tried to install cIOS18 rev14 and cIOS rev15 multiple times each, and I get the same result every time. Here's what happens:

    I have the file in the correct folder on my SD card (apps -> cIOS18 rev14). I plug it into my Wii. I open up the homebrew channel. I select the cIOS folder, then I select Load. The installer screen appears as it should. This is when my wii remote disconnects and turns off. When I press any button, it does not reconnect. The screen is still the same, and the music continues. I have to turn off my console by holding down the power button for 5 seconds.

    I have 4.2. I've seen others have this problem, but I haven't been able to find any answers. Please help!
    cIOSrev15 is not proven yet. Overwriting it with cIOS38rev14, often works.
    Try downloading the file from the name in my sig.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I've tried both, and I've had the same result with both. My remote shuts off and there's nothing I can do about it.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Any Help with this?

    Quote Originally Posted by vash3951 View Post
    I've tried both, and I've had the same result with both. My remote shuts off and there's nothing I can do about it.
    Anyone have a solution for this? I'm facing the same problem. I don't have a GB controller...not sure if that's what others are doing as a workaround.

  5. #5
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,168
    Thanks
    307
    Thanked 9,560 Times in 2,969 Posts
    Blog Entries
    15
    Try to use a different sd-card, or try to load from it from a thumb drive.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  6. #6
    Senior Member WiiJohn's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,953
    Thanks
    183
    Thanked 2,022 Times in 1,205 Posts
    Blog Entries
    11
    Quote Originally Posted by AxeManNY View Post
    Anyone have a solution for this? I'm facing the same problem. I don't have a GB controller...not sure if that's what others are doing as a workaround.
    Try this when using the installer.

    "ios38-64-3610.wad" goes in the root of your card and then you use "cIOS38_rev14-Installer"

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    usb loader problems

    hi, i have a new black wii, 4.3u, it doesnt support gamecube stuff.i have been trying to install usb loader to play games but everytime i try to install Cios i can select what i want to install but then my wii remote turns off,but the music in the background is still going. i cant do anything about it,can some please help me.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •