Results 1 to 7 of 7

Thread: How to play videos on the Wii from a DVD?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    23
    Thanks
    1
    Thanked 21 Times in 4 Posts

    How to play videos on the Wii from a DVD?

    This is what i would like to be able to do.

    I would like to be able to load video files from a DVD on my Wii. Not SdCard, but a DVD.

    Not Movie DVD's. You see, i'm a safety Technician and i do tons of presentations, but i don't have a Laptop. I would like to use my Wii (with a projector) to display Photos and Videos that are related to my lectures.

    Can anybody help me out here?

    I already have a 3.1u Wii with HBC and Neogamma RC4 and GBA Emulator all running on IOS 249 Rev 13 (just so you know i'm not totally new at this)

  2. #2
    New Member Median's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    173
    Thanks
    0
    Thanked 36 Times in 24 Posts
    Not sure about photos, but this would work with videos.
    Follow http://www.wiihacks.com/recommended-...d-any-wii.html until you have HBC and such installed, then follow this guide: http://www.wiihacks.com/homebrew/200...r-ce-dvdx.html which enables you to play DVD's in Mplayer CE without a modchip or such.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    23
    Thanks
    1
    Thanked 21 Times in 4 Posts
    Quote Originally Posted by Median View Post
    Not sure about photos, but this would work with videos.
    Follow http://www.wiihacks.com/recommended-...d-any-wii.html until you have HBC and such installed, then follow this guide: http://www.wiihacks.com/homebrew/200...r-ce-dvdx.html which enables you to play DVD's in Mplayer CE without a modchip or such.
    Huh... weird thing.... i just installed it (via cIOScorp 3.4) and when i got the video rolling it locks up after a few seconds.

    Also, no support to MP4 or RMVB? =/

    Suggestions?

  4. #4
    New Member Median's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    173
    Thanks
    0
    Thanked 36 Times in 24 Posts
    Quote Originally Posted by Ricj View Post
    Huh... weird thing.... i just installed it (via cIOScorp 3.4) and when i got the video rolling it locks up after a few seconds.

    Also, no support to MP4 or RMVB? =/

    Suggestions?
    What did you install via cIOSCorp? Though it doesn't matter anymore, as i think cIOSCorp enables disc reading aswell.. Though it is not recommended, messes up your wii by replacing every IOS you got.

    If you think the video freezing is a bug, please look after the issue here:
    Issues - mplayer-ce - Project Hosting on Google Code or post another issue if it's not there, though i haven't encountered video locking up myself.

    MPlayer CE does have some problems with MP4, just wait until they are fixed.
    And for RMVB:
    "The wii uses PPC architecture. Newer Real Video encoded files (rmvb and some rm) only have support libraries written for x86 architecture availible.".

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    23
    Thanks
    1
    Thanked 21 Times in 4 Posts
    After a few seconds of video it freezes to a black screen full of Dump Data and some technical text i can't make anything of.

    There seems to be some problem about a "4 second load" and a "DSI" problem.

    It happened both times when i tried to load a WMV from my SD card (not SDHC, but i'm on 3.1 anyways...) and a WMV via DVD Disc.

    I isntalled everything from cioscorp on my Wii. Including the extras. And i have a custom Mplayer channel... not the original one.


    EDIT: Found the same error i was getting, it's this

    http://mplayer-ce.googlecode.com/iss...e=codedump.jpg
    Last edited by Ricj; 09-09-2009 at 08:03 AM.

  6. #6
    New Member Median's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    173
    Thanks
    0
    Thanked 36 Times in 24 Posts
    Install the real Mplayer CE then?

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question Having the same problem plus no rented DVD playback...

    Hello all. I been workin' hard to softmod my Wii (LU39, 4.0U), but I cannot seem to get video or DVD playback working from the CD drive. I meticulously followed this tutorial (New 3.1-4.1 Softmod for ANY Wii) without any resulting errors, then installed DVDx and mPlayer-CE as described here (http://www.wiihacks.com/homebrew/200...r-ce-dvdx.html) also without errors, however no dice! Upon inserting the disc, it seems to spin for 1-2 seconds, then stop. If anyone has any insight, please share as I would be VERY GRATEFUL! Thank you...

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •