Results 1 to 6 of 6

Thread: Please help install Wads!

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Exclamation Please help install Wads!

    I tried to get help at another forum and nobody can help me. In fact, only one guy replied to my posting.

    I'm going to just paste some important parts of the thread I started so I don't have to retype it all. Hopefully you guys can help me figure it out. I know that you may likely not have a solution for me right away but you can help me trouble shoot and figure out how I can determine what the problem is. Here it goes.
    =========================================
    I used to be able to install any wad just fine when I was on 3.2u with starfall hacks but now I followed this guide and even when ahead an virginised my Wi * * * Simplistic mod - A MUST FOR ALL NEWBIES * * * - GBAtemp.net

    I cannot install Wiiware wads. Homebrew wads seem to work. I've done a lot of different things to try and get it to go including formating the SD card and using a different SD card.
    ==========================================
    I don't think it's a problem with Trucha becasue the WAD appears to be installing. It gets stuck at "Installing Content #03" or some other number. I even let one go all night long and it didn't budge.

    What the heck is going on?
    ===========================================
    I still need help. I even installed the dreaded Cioscorp. And I still can't install VC or Wiiware. It gets stack at Installing Content ###
    ===========================================
    OK, I was able to install two wads in a row but any wad since those, wads still get stuck during installation, not matter where the wad came from.
    =============================================
    I don't know what I can do. I just want to trouble shoot this. I've been able to install two Wiiware wads and any homebrew wads but the other wads I've tried to install all fail. They even fail with triforce nand emulation.

    Could it be that EVERY wad I've tried are bad wads? I've getting them from as many different sources as I can. I must have tried 10 or 15 different titles and only two would install.

    What can I do to help determine the problem?
    ===========================================

    And that's all for now. THanks in advance.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,162
    Thanks
    528
    Thanked 1,326 Times in 418 Posts
    Blog Entries
    1
    From memory I think you may need the Trucha Bug and possibly a CIOS.

  3. #3
    New Member biigstyk's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    N.Y.
    Posts
    284
    Thanks
    36
    Thanked 64 Times in 53 Posts
    try downloading a different wad manager. also, what firmware r u at now? what mods do you have ? ios' ?

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by biigstyk View Post
    try downloading a different wad manager. also, what firmware r u at now? what mods do you have ? ios' ?
    I've tried different wad managers, 1.3 1.4 1.5. GUI edition, LAN edition.

    I have firmware 4.1u but I just downgraded back to 3.2u trying to figure this out.

    I have bootmii preloader and cios38 v14.

    Also, I have a cyclowiz mod chip installed.

  5. #5
    Retired WiiHacks Staff ShadowSonic2's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Green Hill Zone
    Posts
    3,653
    Thanks
    295
    Thanked 3,895 Times in 987 Posts
    Blog Entries
    47
    Quote Originally Posted by Pinesal View Post
    I've tried different wad managers, 1.3 1.4 1.5. GUI edition, LAN edition.

    I have firmware 4.1u but I just downgraded back to 3.2u trying to figure this out.

    I have bootmii preloader and cios38 v14.

    Also, I have a cyclowiz mod chip installed.
    You may need to have a vulnerable IOS and cIOS installed.

    Just follow this:
    http://www.wiihacks.com/recommended-...s-any-wii.html

    Usually Trucha Bug Restorer is for people with 3.3 and above but since you downgraded you might still need it.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Remember, I was able to isntall two Wiiware games of the one's I've tried. And I can get just those to install fine every time. But all other wads I've tried all freeze during installation.

    Here's another bit. I went to my parents house yesterday, and softmodded their Wii and installed some wads and worked perfect for them. The same wads freeze during install on my Wii.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •