Page 9 of 22 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast
Results 81 to 90 of 218

Thread: Beatles Rock Band Instruments Not Working

  1. #81
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Us total noob here

    Ok.. just a few questions as NONE of the above has worked for me so far..

    Here is what I have done so far:

    I have tried the reset method, doesnt work..it restarts the wii brining me to all of the channels. I am running neogamma 7 which loads the game perfectly but only allows the mic. I installed the new ios56, but cannot find the app multicios to do the rest of the above steps. firmware is 4.0u. any help? perhaps a step by step would be good (see, I told you I was a noob)

    also, if I cannot get RBB to work I was thinking of purchasing it.. will these softmods I have made cause the instruments not to work on a purchased copy? I have RB2 (purchased) and the instruments work through that.

    Oh yeah.. I am trying to run through a backup disc, I dont have a compatible usb peripheral to run through usb loader.
    Last edited by tshizz; 09-14-2009 at 09:39 AM. Reason: clarification

  2. #82
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Smile Thank You!

    Quote Originally Posted by ohmyjosh View Post
    IT'S ALIVE!!!!

    It works.

    The problem is - I don't know what I did - or maybe the universe just felt sorry for me after all this time.

    Using the ios 248 like DarkTriforce suggested on page two of this thread combined with the following settings allowed it to run from a backup disc with support for USB rock band instruments (at least the guitar)...
    Game's Language - Auto Force
    Patch Country Strings - Disabled
    Set Video Mode using - Disc Region
    Autoboot - Disabled
    Silent - Disabled
    Logging - Disabled
    Remove 002 Protection - Disabled
    Fake IOS version - Enabled
    Load Requested IOS - Disabled


    Now I gotta find a cheap set of drums.....

    Thanks to everyone who helped and tried to help and I only wish I knew exactly what I did to make it suddenly start working, but honestly I don't think I did anything different tonight than I've tried a dozen times in the past week...
    On 3.2U using RB1 instruments and after days of trying EVERYTHING this worked for me as well! THANKS!!!

  3. #83
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 6 Times in 2 Posts

    Smile this worked for me loading from disc

    install IOS37 as IOS232 using multiCIOS installer
    dont install ios56 wad had installed at first but beatles rock band wouldnt work no matter what settings i used.
    load softchip make sure its on ios232
    game language:ENGLISH
    patch country strings:ENABLED
    set video mode using:FORCE WII REGION
    autobootISABLED
    silentISABLED
    loggingISABLED
    remove 002 protectionISABLED
    fake ios version:ENABLED
    load requested iosISABLED

    worked on two wiis
    1st:3.2u running NTSC game
    2nd:3.1u running PAL game
    settings worked for both regions of game and no problems with RB instruments
    this is what i used everything in one file
    http://rapidshare.com/files/274440677/GH5Loader.zip
    Last edited by noneya1; 09-14-2009 at 07:03 PM.

  4. 5 Users Say Thank You to noneya1 For This Useful Post


  5. #84
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by tshizz View Post
    but cannot find the app multicios to do the rest of the above steps.
    RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

  6. #85
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 6 Times in 2 Posts
    this is what i used everthing is in one file and no need to connect to internet
    RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
    Last edited by noneya1; 09-14-2009 at 07:01 PM.

  7. #86
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    After working on this for two days, I finally got this to work.

    I followed DarkTriforce's settings on Page 2, it wasn't working at first. I spoke with Wiipower (the creator of SoftChip) and he helped me out. He ended up releasing SoftChip R100 as a result from it.

    So to sum it up... follow DarkTriforce's settings on Page 2, but use Softchip R100 instead of R99 (for those who are having issues loading this game with R99).

  8. #87
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by noneya1 View Post
    install IOS37 as IOS232 using multiCIOS installer
    dont install ios56 wad had installed at first but beatles rock band wouldnt work no matter what settings i used.
    load softchip make sure its on ios232
    game language:ENGLISH
    patch country strings:ENABLED
    set video mode using:FORCE WII REGION
    autobootISABLED
    silentISABLED
    loggingISABLED
    remove 002 protectionISABLED
    fake ios version:ENABLED
    load requested iosISABLED

    worked on two wiis
    1st:3.2u running NTSC game
    2nd:3.1u running PAL game
    settings worked for both regions of game and no problems with RB instruments
    this is what i used everything in one file
    RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
    I have the GH:WT band set and the USB mic wasn't working. This worked for me. 4.1u system with NTSC game

  9. #88
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    thanks for the apps

    thanks guys.. i will try this out and let you know how it goes.

  10. #89
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Guess I should be more detailed in case there are other people who were as frustrated as I was:

    1. Use Wad Manager, set it at IOS248, install IOS56 (the new one that plays GH5)
    2. Use multicIOS, install IOS37/37 as IOS248
    3. Use Softchip R100 (should be publicly released by now), set IOS248, enable Load Requested IOS
    - Softchip R99 kept crashing on me when I tried to change the IOS

    I think this is what I did... I'll check later when I get out of bed (got the flu). I was successfully FINALLY able to get my Rockband 1 USB/wireless Guitar, Drum kit, and Mic to work.

    Let me know if this helped you if it did.

  11. #90
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have had succes using USB Loader GX and checking the 002 fix to "Anti"

Page 9 of 22 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •