Page 1 of 9 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 87

Thread: Stuck. Wii 3.4U, LU65...only loads Preloader, data Corrupt

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    38
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy Stuck. Wii 3.4U, LU65...only loads Preloader, data Corrupt

    Some background info:
    Wii (was virgin) currently with f/w 3.4U, serial LU65

    I have completed the following:
    1. Bootmii install
    2. HBC
    3. NAND backup
    4. Patched IOS36
    5. Preloader
    6. cIOS

    my problem: everytime I boot up the Wii it goes straight to the preloader menu. When I go to the system menu it tells me that the data is corrupted.
    I can go into the HBC though & bootmii.

    Anyone please help? Thanks in advance.
    Last edited by rad1027; 08-31-2009 at 05:46 AM.

  2. #2
    New Member sociallyantisocial's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Virginia Beach, Virginia
    Posts
    706
    Thanks
    23
    Thanked 781 Times in 143 Posts
    Quote Originally Posted by rad1027 View Post
    Some background info:
    Wii (was virgin) currently with f/w 3.4U, serial LU65

    I have completed the following:
    1. Bootmii install
    2. HBC
    3. NAND backup
    4. Patched IOS36
    5. Preloader
    6. cIOS

    my problem: everytime I boot up the Wii it goes straight to the preloader menu. When I go to the system menu it tells me that the data is corrupted.
    I can go into the HBC though & bootmii.

    Anyone please help? Thanks in advance.
    Whats preventing you from using your NAND backup?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    38
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Nothing, I'm assuming I can since I can get to the menu with the gears on it. Just thought there might be another solution. I will try the NAND backup when I get home.
    Now after I complete the backup, what should I do next so this doesn't happen again?
    I've read that the preloader doesn't like f/w 3.4. So should I upgrade to at least 4.0?
    Thanks for the response!

  4. #4
    New Member sociallyantisocial's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Virginia Beach, Virginia
    Posts
    706
    Thanks
    23
    Thanked 781 Times in 143 Posts
    Quote Originally Posted by rad1027 View Post
    Nothing, I'm assuming I can since I can get to the menu with the gears on it. Just thought there might be another solution. I will try the NAND backup when I get home.
    Now after I complete the backup, what should I do next so this doesn't happen again?
    I've read that the preloader doesn't like f/w 3.4. So should I upgrade to at least 4.0?
    Thanks for the response!
    Im not trying to make this sound rude but because Im not sure what happened to cause this issue I can't really give you advice of what you can do to prevent this.

    I would use my NAND Backup and if that works fine I would upgrade to 4.0 using this. Make sure you have an internet connection for this.

    After that all should be well. I do not have much expierence with preloader as it has some bugs in it that just irritate the piss out of me. And I own a launch wii and do not know too much about issues that may come up with the LU65 serials. I am gussing you have bootmii as an IOS and not as a boot2.
    Last edited by sociallyantisocial; 08-31-2009 at 07:26 AM.

  5. 1 User Says Thank You sociallyantisocial For This Useful Post


  6. #5
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    38
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yes you assumed correctly, I installed it as an IOS (had no other option).
    Don't worry you weren't rude. Now I feel your pain towards the preloader.
    I'll try the NAND backup & if all is well or not I will post here.
    On a side note, the d/l you provided, do I place that on my SD card? If so where?

  7. #6
    New Member sociallyantisocial's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Virginia Beach, Virginia
    Posts
    706
    Thanks
    23
    Thanked 781 Times in 143 Posts
    Quote Originally Posted by rad1027 View Post
    Yes you assumed correctly, I installed it as an IOS (had no other option).
    Don't worry you weren't rude. Now I feel your pain towards the preloader.
    I'll try the NAND backup & if all is well or not I will post here.
    On a side note, the d/l you provided, do I place that on my SD card? If so where?
    you would put it in your /apps folder with its own subdirectory and go in to your HBC and run it.

  8. #7
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    38
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Ok great. Thanks! I'll keep you posted on the outcome.

  9. #8
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    38
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Ok attempted to do a NAND restore (red arrow) & it says it can't find boot2, which is right b/c bootmii was installed IOS. So I pres A+B+X+Y & it says dump failed. What do you think I could do now, or what am I doing wrong?

  10. #9
    New Member sociallyantisocial's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Virginia Beach, Virginia
    Posts
    706
    Thanks
    23
    Thanked 781 Times in 143 Posts
    Quote Originally Posted by rad1027 View Post
    Ok attempted to do a NAND restore (red arrow) & it says it can't find boot2, which is right b/c bootmii was installed IOS. So I pres A+B+X+Y & it says dump failed. What do you think I could do now, or what am I doing wrong?
    I did not know bootmii needed to be boot 2 to restore your nand... makes sense so tho. i am so stupid sometimes. I apologize for that. Can you still get in to hombrew?

    If so try installing a system menu wad

  11. #10
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    38
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    It's alright, you know more than I do, so w/e info you have helps.
    I can still get into HBC.
    Here's the noob question....
    How do I install a system menu wad? I know it has to be on the SD card, but what should I have on there, only?

Page 1 of 9 123 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •